טיים אאוט timeout

שוק אוכל עולם: שלושה דוכנים שאסור לכם לפספס

| מאת: שרון בן-דוד

דוסה במילוי ירקות מסאלה, קונוס אצה וירקות טבעוני, תבשילי קטניות סודנים מפתיעים ומלפפונים חמוצים מטוגנים: המנות הכי מדליקות שמחכות לכם בנווה שאנן בלילה הלבן

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/06/sizes/מיה-ספנסר_H_wo_680_382.jpg
ראג'יש (ראג') גופי וטומאקי (סאסאן) סאסאזקי, שוק אוכל עולם. צילום: מיה ספנסר

יש אנשים שבשביל אוכל טוב מגיעים עד קצה העולם. שוק אוכל עולם, שחוזר לשלושה ימים שמתחילים בלילה הלבן, מביא את העולם לתל אביב ומציג אותה כפי שהיא – קיבוץ גלויות קולינרי צבעוני ומסקרן. המיזם מחבר בין קהילות שחיות ומבשלות בארץ, ומביא אותן למקום אחד שבו הן יכולות ליצור באופן הכי קרוב למקור שאפשר. ההתאמה לחיך הישראלי לא תמצאו כאן, ואם המנה צריכה להיות חריפה הפה יבער כי ככה מבשלים בארץ המקור. שפים ובשלנים ישראלים וזרים יעמדו זה לצד זה ויציעו מאכלים מטוגנים, מבושלים ומאודים, חריפים ומתוקים – רק לקחת ביד ולתת ביס ממקום בקצה הגלובוס. טעמנו קצת ממה שלשוק יש להציע ואלה הביסים שאסור לפספס:

1. יפן פוגשת את הודו

ראג' ההודי וסאסאן היפני נפגשו באירועים קודמים בשוק והחליטו לחבור יחד לדוכן משותף יפני-הודי טבעוני. סאסאן יכין קונוס עם אצה, ירקות קריספיים ורוטב טריאקי שהוא מכין בעצמו. ראג' יאכיל אתכם דוסה – מאכל רחוב הודי קליל וכיפי, מעין קרפ קריספי במילוי ירקות במסאלה. את הבלילה ראג' מכין בעצמו מקמח אורז ועדשים, כך שבנוסף להיותה טבעונית היא גם נטולת גלוטן. ארומה של שמן קוקוס היא הקדמה מעולה לביס שמוגש עם צ'טני. בנוסף להשתתפותם בשוק האוכל מפעילים השניים גם קייטרינג לאירועים. תוכלו למצוא אותם בעמוד הפייסבוק sasaraji.food. 

קונוס טבעוני בשוק אוכל עולם. צילום: מיה ספנסר

קונוס טבעוני בשוק אוכל עולם. צילום: מיה ספנסר

ראג'יש (ראג') גופי

ראג'יש (ראג') גופי

טומאקי (סאסאן) סאסאזקי

טומאקי (סאסאן) סאסאזקי

2. הדוכן הסודני

שלושה סוגי תבשילים טבעוניים עשירים ומתקתקים מפאסולייה (שעועית), עאדאס (עדשים) ובמיה. כל תבשיל מוגש עם כיסרה – לחם סודני שנראה כמעין פנקייק דקיק. קורעים חתיכה, אוספים את התבשיל בידיים – וישר לפה. תבשילי הקטניות מפתיעים וטעימים בטירוף. 

ליאת פליישקר_P

תבשילים מפתיעים. צילום: ליאת פליישקר.

3. Fried Pickle

פעם ראשונה שהדוכן הזה משתתף בשוק ומציע מנה עם פוטנציאל התמכרות גבוה: קורנישון חתוך לסלייסים דקים על שיפוד, מצופה בטמפורה ומטוגן בשמן עמוק. התוצאה קרובה למאנץ' המושלם – שיפוד קריספי חמצמץ שמגיע עם רוטב פיקנטי. הנשנוש האולטימטיבי לצד כוס בירה צוננת. 

חוץ מהם יציגו בשוק השפית קיו-סאן שתכין אוקונומיאקי – חביתת ירק יפנית, דוכן קוריאני שיציע שתי מנות: ביבימבאפ – מנת אורז עם המון סוגים של ירקות שכל אחד מהם נעשה בהכנה נפרדת, תוספת רוטב צ'ילי קוריאני מותסס  ו- יאצ'ה צ'ון – פנקייק ירקות בטעמים מפתיעים; הדוכן הצ'יליאני של בני הזוג אנטוניו ופאולה שיכינו אסאדו במעשנת שאנטוניו מביא במיוחד לשוק לצד אמפנדס במילוי בשר וירקות, אומיטאס (תבשיל תירס מאודה ועטוף בעלה תירס) וצ'ורוס, ארפה מדוכן קולומביאני ומומואים טיבטיים במילוי ירקות. מסעדת מקונג חוזרת לשוק ומציעה שתי מנות מאזור המקונג שבמזרח אסיה: לאקסה עוף – ציר קוקוס בפייסט תבלינים וקארי, איטריות חיטה, נבטים וכוסברה ומנת סום טאם תירס ושרימפס – סלט של תירס, עגבניות ולובייה עם שרימפס חלוטים ובוטנים גרוסים. בדוכנים נוספים תפגשו את גלידה בוזה, המזווה, באני צ'או, דדה ו- Shi-Shi.

סלומון 10 (התחנה המרכזית הישנה), חמישי – שבת (28-30.6) 23:00-18:00 (בחמישי, במסגרת הלילה הלבן, יפעל השוק עד השעה 3:00 לפנות בוקר). 

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: c422d06bb