טיים אאוט timeout

ירח מלא: 10 הקרואסונים הכי טובים בתל אביב

| מאת: שרון בן־דוד

לכבוד יום הקרואסון הבינלאומי שחל השבוע (30.1) יצאנו לחפש את מאפה החמאה הצרפתי המושלם. הבחירה הייתה קשה ומרפדת, אבל הגענו למסקנות. אלה 10 הקרואסונים המצטיינים בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/01/sizes/פרויקט-קרואסונים-מאפיית-לחמים-צילום-דניאל-לילה-5_H_wo_680_382.jpg
מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

שלושת המצטיינים:  

 

לחם וחברים

גם אם מתעלמים מהצרפתית הקולחת ברקע ומהעוגות והקינוחים הקוקטיים שבוויטרינה, ביס מהקרואסון שמגישים כאן יטיס אתכם בדמיון לבית קפה קטן בגדה השמאלית שבפריז. יש לו גוון זהוב יפהפה, מרקם אוורירי וארומה וטעם עמוקים, שמקורם בחמאה מיובאת מצרפת ומבלגיה (12 ש"ח).

לחם וחברים 

בולנז'רי 96

הדבר הראשון שתופס את העין הוא המראה המהודר והמדויק כמו בבולנז'רי הטובות בפריז. הדפדוף – אותם חורים גדולים ונחשקים בחלק הפנימי – מושלם, החלק החיצוני פריך ופירורי והטעם חמאתי עדין. התמחור הנגיש רק מוסיף לצ'ארם (8 ש"ח).

בולנז'רי 96

בולנזרי 96. צילום: ערן שוורצברד

בולנזרי 96. צילום: ערן שוורצברד

בייקרי

ניחוח חמאה שמכה באף, קראסט שחום פריך שמתפצח במגע אצבע, מרקם נמס בפה ולוק הוט קוטור הופכים את הקרואסון הזה למושא חלומות פרנקופילי. לא הצלחנו לעזוב אותו עד שלא נשאר כלום בשקית (10 ש"ח).

בייקרי

בייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

בייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

 

וגם: 4 מתכוני קינוחים משגעים שאפשר להכין מקרואסונים קנויים

עוד 7 קרואסונים שאהבנו במיוחד: 

אורנה ואלה

לפני שייסגר המקום תפסנו את הקרואסון של אורנה ואלה לביס פרידה פריך, שחום ומדיף ניחוח. בטייק אוויי או בישיבה במקום בתוספת חמאה, ריבה מתוצרת בית וקפה – עבורנו הקרואסון השינקינאי תמיד ייזכר כאחת מארוחות הבוקר הכי טעימות בעיר (14/24 ש"ח).

אורנה ואלה

בייקרס

ברגע שקיבלנו את הקרואסון של בייקרס תלשנו לו את הקצוות האפויים עד כדי השחמה וגרסנו בהנאה רעשנית. במרכז הוא אוורירי וקליל, ומהטעם שעוטף את הלשון אפשר להסיק שאף אחד כאן לא חוסך בחמאה. הקרואסון נמכר גם בגודל מוקטן לטובת המצפון הקלורי (5/11 ש"ח).

בייקרס

בייקרס. צילום: דניאל לילה

בייקרס. צילום: דניאל לילה

דלאל

כל מי ששמע על הרשימה אמר שהקרואסון של דלאל חייב להיכנס, ובצדק. עם מקדם פריכות גבוה, מרקם אוורירי ומתיקות מעודנת הוא יקבל באהבה כל טעם שתשיתו עליו – מגבינת ברי עד ריבת תות או בלי כלום בכלל, ויתפקד כארוחת בוקר מושלמת (12 ש"ח).

דלאל

דלאל. צילום: יוסי לוי

דלאל. צילום: יוסי לוי

לה מולאן

יחד עם הבאגטים, הכריכים, הלחמים ובעצם כל מה שיש בתפריט, הקרואסון הוא אחד העוגנים החזקים של לה מולאן. יש לו גוון שחום מפתה, מרקם פריך בחוץ ואוורירי בפנים, ניחוח עז של חמאה ועדת מעריצים מכורים (12 ש"ח).

לה מולאן 

לחמים

כמעט שנה לקח לקונדיטור אורי שפט לפתח את המתכון שייצא בדיוק במרקם ובטעם שהוא חיפש. התוצאה: קרואסון בגודל בינוני עם שיזוף זהוב וטעם חמאתי במתיקות מאופקת. אם הצלחתם לשים עליו יד כשהוא עדיין חם, העונג גדול שבעתיים (11 ש"ח).

לחמים

מאפיית לחמים. צילום: דניאל ליל

מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

רביבה וסיליה

תמצית המקצוענות והלב הרחב של רביבה אפל הם חומרי הגלם שמהם עשוי הקרואסון שנמכר במסעדות ובמעדנייה: מאפה בגודל אקסטרה לארג' שחום ותפוח בחוץ ואוורירי בפנים, עם ניחוח אפייה משכר וטעם עדין של חמאה (15 ש"ח).

רביבה וסיליה

שרויטמן

האזור שממזרח לאיילון מתחיל להסתמן כמקום שצריך לקחת בחשבון בכל הנוגע לאפיית בוטיק. בקפה־מאפייה שבנחלת יצחק אופה השף קונדיטור ערן שרויטמן קרואסון גבוה, שזוף ומתפצפץ מרוב חמאה צרפתית, שבשבילו שווה לעשות את כל הדרך עד למזרח העיר (12 ש"ח).

שרויטמן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: d270ae6c61fb1d0