מרד החשמונאים: מסעדת השקד המיתולוגית חוזרת בלוקיישן חדש

מסעדת הדגים הוותיקה, שנאלצה להתפנות מרחוב החשמונאים אחרי 50 שנה, פותחת השבוע את שעריה במקום החדש

מסעדת השקד. צילום: דן פרץ
מסעדת השקד. צילום: דן פרץ
17 במרץ 2016

באפריל 2015 נכנס לתוקפו צו הריסה לשקד, מסעדת הדגים המצוינת שפעלה במשך 50 שנה ברחוב החשמונאים. הסיבה: פרויקט גינדי שנבנה על חורבות השוק הסיטונאי. “ניגשנו לבית המשפט, ביקשנו הארכה לצו ההריסה ובמקביל חיפשנו לוקיישן חדש״, מספר הבעלים חיים שלו. “קיבלנו הארכה עד סוף פברואר 2016, ומרגע שסגרנו את הדלתות הלקוחות הוותיקים לא מפסיקים לצלצל ולשאול מתי הפתיחה המחודשת״. שלו, בנם של אברהם ואסתר שולביץ שפתחו את המסעדה ב־1964, ירש את המסעדה לאחר שאביו נפטר. על התחום הקולינרי אחראית, מאז ומתמיד, אסתר בת ה־89, שעד היום מכינה במקום את הבוואריה הטובה בעיר. “אימא שלי מגיעה למסעדה בכל יום ומפקחת על הנעשה. כשנפתח מחדש, בתי הגדולה תנהל את המסעדה. נראה לי שהן יסתדרו מצוין״.

השקד. צילום יח"צ
השקד. צילום יח"צ

לרגל המעבר החליטו בשקד לרענן את התפריט ולשלב בו גם מנות עדכניות. לצד פתיחת השולחן הקלאסית – שכוללת עיקרית ומזטים מצוינים לשולחן (יש גם אפשרות לדלג על העיקרית וליהנות רק מהמזטים) – יהיו גם מנות של פירות ים כמו קלמרי במילוי שרימפס וראשי קלמרי קצוצים עם כוסברה ושום (4/2 יחידות, 98/52 ש״ח); תבשיל תמנון עם רוטב עגבניות טריות, שום וכוסברה (124 ש״ח); קדרת ים עם ירקות שורש, כוסברה, חתיכות דג, ראשי קלמרי, שרימפס, מולים וסרטנים בעונה (139 ש״ח) ועוד. למרות השדרוג בתפריט, לאף אחד במסעדה לא היה אומץ להוציא ממנו את המנות שהפכו לקלאסיקה, כגון המזטים המזרח אירופיים שכוללים, בין השאר, גפילטע פיש, כבד קצוץ, איקרה, דגים מעושנים וכבושים עם שמנת חמוצה (15־45 ש״ח לצלחת) וכמובן הבוואריה האלמותית (36 ש״ח).

השקד
החשמונאים 99, 5610546־03,
ראשון־שישי 12:00־23:00 , שבת 12:00־18:00