טיים אאוט timeout

אבידה לעולם הקולינריה: השף הצרפתי ז'ואל רובושון נפטר

| מאת: שירי כץ

השף הכי מכוכב מישלן בעולם, שאחז בשלושים ושניים כוכבי מישלן שהיו פרושים על פני 12 ארצות בשלוש יבשות, נפטר היום בז'נבה ממחלת הסרטן בגיל 73

  • https://static2.timeout.co.il/media/2014/12/sizes/Joël-Robuchon-getty-h1_wo_680_382.jpg
ג'ואל רובושון. צילום: Getty Images

רובושון נחשב לאבי הנובל קוזין, שבהשוואה למטבח הצרפתי המסורתי הכיל מעט רכיבים, בוצע בסגנון בישול נקי ובשיטות הכנה פשוטות (כאמור, באופן יחסי).

השף הצרפתי ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)

רובושון שנולד בצרפת, החל לעבוד במסעדות בגיל 15 לפרנסתו, למרות שבילדתו שאף להיות אדריכל. ב- 1981 פתח את מסעדתו הראשונה ג'אמן בפריז. הוא פרש מעבודתו כשף ב- 1995 אך שב ב- 2003. מסעדתו ל'אטלייה בפריז נחשבת למסעדה המפורסמת בעולם, והמנה האיקונית ביותר של השף הייתה דווקא פירה חלק ונימוח שהפך למושא לחיקויים.

ההצלחה של רובושון במסעדותיו בפריז, מונקו, הונג קונג, לאס וגס, טוקיו ובנקוק הפכה אותו לדמות נערצת, או כפי שהוגדר במדריך גומיו ב- 1990, "שף המאה".

מסעדת ל'אטלייה בפריז של השף ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601