טיים אאוט timeout

יאסו! מסעדות יווניות תל אביביות שלא שמעו על המשבר הכלכלי

| מאת: יעל רוזן

בזמן שבאתונה נלחמים בגוש היורו דווקא בתל אביב ממשיכים לנפץ צלחות בהנאה. 5 מסעדות תל אביביות שיגרמו גם לציפראס להרגיש בבית

גם בארץ, בקטנה. צילום: Shutterstock

אם יש משהו שמחבר בין ישראלים ליוונים זו המנטליות הים תיכונית (והמשבר הכלכלי) – פשוט לפתוח שולחן ולעשות שמח. היוונים קוראים לזה Kefi – אנרגיה טובה ומצב רוח טוב לפני ותוך כדי האוכל. אנחנו קוראים לזה כיף, וככל הנראה יש קשר בין השניים. היצע המסעדות היווניות בתל-אביב לא גדול, ואלו שבחרו לקחת על עצמם את האתגר דואגים להשאיר מקום בתפריט למנות ממטבחים מכל אגן הים התיכון כמו איטליה, קפריסין וישראל.

גרקו – יוונייה עד הסוף

במסעדת "גרקו" באזורי חן עובדים בכל הכוח על "הקפי" – מוזיקת בוזוקי, מלצרים שיוצאים לרקוד בין השולחנות, המון אוזו ורק אוכל יווני. מגש הדיסקו, מה שהיוונים מכנים Meze, בנוי מ-10 מנות קטנות לבחירה ב-170 ש"ח וכולל סרדינים כבושים בשמן זית וחומץ, צזיקי יוגורט עם מלפפונים ושום, ממרח ביצי דגים, סלט תפוחי אדמה עם שמיר, סלט סלק, ממרח שום שקדים ועוד.

גרקו. צילום: אנטולי מיכאלו

גרקו. צילום: אנטולי מיכאלו

אם אתם לא מחובבי השולחן העמוס, תמיד תוכלו לשבת על בר הסופלקי והגירוס, שהם השווארמה והקבב היווניים, אותם תקבלו עם פיתה יוונית, עגבניות בגריל, בצל סגול צזיקי וטחינה (46־64 ש"ח). חוץ מסלט יווני קלאסי (46 ש"ח) תוכלו למצוא מגוון רחב של מנות יווניות נאמנות למקור: ספנקופיטה (Spana-Ko-Pita) – מאפה מעלי פילו במילוי גבינת פטה ותרד (44 ש"ח), מוסקה תפוחי אדמה עם חצילים, בשר וגבינות (68 ש"ח) וצלעות טלה בגריל עם לימון ואורגנו (92 ש"ח)

לגרקו

יאסו תל אביב – טברנת שף

הטברנה היוונית של השף אביב משה, או במילים אחרות: המקום בו לקוחות מסה יכולים לשחרר את העניבה, להוריד את העקבים ולעשות חאפלה עד אור הבוקר מול הים. התפריט שומר על קו פשוט בסגנון מאזטים של ירקות, דגים, פירות ים ובשרים: עלי גפן עם צזיקי ואצבעות זוקיני בטמפורה (38 ש”ח), "טירופיטה" – מאפה פילו עם גבינת עיזים, דבש וטימין (48 ש”ח), מחבת שרימפס עם שום ועגבניות (68 ש”ח), סופלקי פרגית (92 ש”ח) שווארמה טלה ועוד.

חוץ מהמנות היווניות, בתפריט הראשונות תמצאו פולנטה עם פורטובלו, שמפיניון ושמן כמהין (48 ש"ח) ובעיקריות פילה בקר עם פירה וציר שום (138 ש"ח) – סוג של דרישת שלום מהגוש האירופאי שמחזק את יוון ברגעים קשים אלו של משבר כלכלי. בכל יום שישי נערכת במקום קבלת שבת עם הזמר איזקיס והבוזוקי – ובקרוב: חגיגות שלוש שנים למסעדה עם שינוי תפריט, זמרים יוונים ומסיבה עד אור הבוקר.

ליאסו תל-אביב

אוזריה – יווני היפסטרי

חאמרה, אוזו-בר, מסעדה יוונית – איך שלא תגדירו את המקום הקטן והשמח ברחוב מטלון, ההגדרה תקלע לכוונת המשוררת. אביבית פריאל, שהתחילה את דרכה כשפית של "טברנה על החוף" (חברת הבת הלא כשרה של רשת מלונות דן) פלוס קילומטראז' של 10 שנים ב"טפאו" פתחה לפני 3 שנים את אחת הסנוניות הקולינריות הראשונות בלב שוק לווינסקי. אם רק בריזת הים הייתה מגיעה לפתחה של המסעדה ולא אדי הבירה של "מתי המקלל", אפשר היה לדמיין שהמקום שייך להיפסטרי יוון: קטן, שמח, עם מוזיקה שנכונה לאוכל ולתפאורה אך לא מפלרטטת עם ההגדרה "טברנה" – או במילים אחרות: תשמרו את הכפיים לסוף הארוחה.

ניפגש בקפה, אוזרייה

בלב לווינסקי, אוזרייה. צילום: אנטולי מיכאלו

בתפריט תמצאו השפעות ים תיכוניות מכל אגן הים התיכון: ברוסקטה דניס כבוש (22 ש"ח), דפי סלק במילוי קרם גבינת עיזים (38 ש"ח), שרימפס מוקפצים עם כל מיני עגבניות שהם מייבשים (58 ש"ח), צלחת פירות ים באוזו ועגבניות (68 ש"ח) וכמובן סופלאקי פרגיות בגריל עם ירקות צלויים (38 ש"ח) ומוסאקה עם ראגו וארטישוק (52 ש"ח). את הדגש היווני תמצאו גם בבר עם מבחר גדול של אוזו.

לאוזריה

הטברנה של אלירון – ערק בלי תפאורה

בלי השקעה בתפאורה בצבעי כחול-לבן, ללא יחסי-ציבור מתוקשרים ועם קהל נאמן שמתיישב במקומות קבועים כבר שנים, "הטברנה של אלירון" הפכה למוסד יווני-יפואי. במשך 50 שנה עמד במקום בוטקה שמכר בירה מהחבית ודגים מלוחים, עד שמאיר גרוסקופף – האמרגן של הזמר היווני טריפונס – קנה את המקום וקרא לו על שם בנו.

ערק

ערק טהור. לרוויה. צילום: ShutterStock

שינויים רבים לא נעשו ואלו שלא ירוצו לתייג את המקום ככזה ש"קפא בזמן" יגלו את הפרלמנטים הקבועים שנאספים בכל שישי בצהריים לשתות את ערק הבית לצד מעדנים יווניים כמו פלטה של מאזטים עם מאטיס, פלמידה, טונה, שמנת וטונה (46 ש"ח), פלטה עמוסה בירקות (42 ש"ח), פלטת גבינות עם קשקבל, בולגרית, צהובה, לאבנה, שמנת (55 ש"ח), כרובית מטוגנת (34 ש”ח) ועלי גפן (30 ש"ח). במיוחד לחודשי הקיץ החמים: בכל יום שלישי בין השעות 20:30־23:00 יופיע זמר יווני. מומלץ להזמין מקומות מראש.

לטברנה של אלירון

קלמטה – חלון לים התיכון

בתוך מבנה אבן עתיק בכיכר קדומים ביפו, לוקיישן טריקי שמבשר על "מלכודת תיירים", שוכנת אחת המסעדות הים תיכוניות הרגועות ביותר בעיר. החלון הגדול שמשקיף לים הפך לאטרקציה המרכזית בעת הזמנת מקום במסעדה, עם בריזה ממכרת ונוף עוצר נשימה.

קלמטה. צילום: אנטולי מיכאלו

קלמטה. צילום: אנטולי מיכאלו

התפריט מדלג בין המטבחים של יוון, איטליה וקפריסין ומציע מנות שישראלים אוהבים במיוחד: חציל קלוי עם קרם בזיליקום, זיתים וגבינה פטה (38 ש"ח), סלט כפרי יווני עם זוקיני, שרי וגבינת המאירי (42 ש"ח), סרדינים ממולאים (44 ש"ח), גירוס טלה עם יוגורט (70 ש"ח), פסטה פירות ים בציר שרימפס ופסטיס (72 ש"ח) ועוד.

לקלמטה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0