טיים אאוט timeout

לא עוצרות באדום: עשר מנות אבטיח מפתיעות במיוחד

| מאת: שרון בן-דוד

עם דג נא, פירות ים, גבינות, רטבים חריפים ותבלינים אסייתיים - האבטיח הוא מגרש המשחקים העונתי של השפים. 10 מנות עם הפרי האדום והפריך

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/07/sizes/MEAT-KITCHEN_סשימי-דג-ים_צילום-אנטולי-מיכאלו-2_H_wo_680_382.jpg
סשימי דג ים ואבטיח במיט קיטשן. צילום: אנטולי מיכאלו

מה זה ירוק מבחוץ, אדום מבפנים ומוגש עם דג נא, פירות ים, גבינות, תבלינים אסייתים ורטבים? האבטיח מתפקד כמגרש המשחקים העונתי של השפים, והוא בכלל לא ידע שהוא כזה.

סלמון וקארי אבטיח | טאיזו

משעשע חיך קיצי שמורכב מקוביית סלמון נא חרוך מבחוץ, קארי אבטיח, קרם פטה עזים במליחות עדינה, אגוז לוז לתוספת פריכות וצ'ילי תאילנדי חריף בקצוות. ביס מושלם וזהו (16 ש"ח).
טאיזו

סשימי דג ים | מיט קיטצ'ן

במסעדת השפים הכשרה עושים מהאבטיח כוכב כקוביות וכקוויאר שמוגש עם דג ים טרי, רוטב מידורי סאוור, בצלצלי שאלוט, פרוסות צנונית, כוסברה, נענע ופלפל צ'ילי (51 ש"ח).
מיט קיטשן

פנקוטה עם אבטיח וגבינה מלוחה | גריג

הגרסה של השף עידו פיינר לאבטיח־בולגרית לוקחת את חומרי הגלם המוכרים למקום שונה: פנקוטת הדרים וגבינת המאירי, מרק אבטיח קר וקוביות אבטיח קרירות וקראנצ'יות (35 ש"ח).
גריג

משחקים של מתוק ומלוח בגריג. צילום: ארקדי רסקין

משחקים של מתוק ומלוח בגריג. צילום: ארקדי רסקין

 

סשימי טונה | סלבה וידה

השף יובל פכלר מחבר מזרח תיכון ומזרח רחוק בספיישל סשימי טונה על קוביות אבטיח. לתיבול אחראים בצלצלי שאלוט, קרם אבוקדו ווסאבי חרפרף, צנוברים קלויים, בלסמי מצומצם וצ'ילי (52 ש"ח).
סלבה וידה

סלבה וידה. צילום גלעד מלמן

סשימינ טונה על קוביות אבטיח בסלבה וידה. צילום גלעד מלמן

 

טרטר טונה אדומה וקונסומה אבטיח | ווסט סייד

המסעדה הכשרה במלון רויאל ביץ' מגישה טרטר טונה ובלסמי על אבטיח כבוש וקונסומה אבטיח עם קרם יוזו, קמפרי, ג'ינג'ר, בזיליקום ונענע, ושברי מרנג מלוח לתוספת עניין וטעם (65 ש"ח).
ווסט סייד

טרטר טונה אדומה וקונסומה אבטיח בווסט סייד. צילום יחצ

טרטר טונה אדומה וקונסומה אבטיח בווסט סייד

 

סלט דג חרב מעושן, אבטיח וגבינת טולום | סרווסריה

בחמארה הספרדית לוקח השף גיל יהודה אבטיח, מחליף את הבולגרית השגרתית בגבינת טולום טורקית רכה יותר ומלוחה פחות, ומוסיף דג חרב שטעמו המעושן משתלט בטוב (63 ש"ח).
סרווסריה

סלט אבטיח ודג בסרווסריה. צילום: חיים יוסף

סלט אבטיח ודג בסרווסריה. צילום: חיים יוסף

 

 סשימי דג ים ואבטיח | דה נורמן

אצל השף ברק אהרוני הוויז'ן של קיץ הוא קוביות אבטיח מתוק מושרה בסויה וליים, ועליהן פרוסות דג ים נא עם צ'ילי ובזיליקום סגול. מנה קלילה ואלגנטית שעושה חשק לעוד (48 ש"ח).
דה נורמן

שרימפס בוויניגרט אבטיח | אחוזת בית 3

האבטיח המתוק הופך לוויניגרט חריף ומפתיע שמלווה שרימפס קריסטל מהים התיכון, צ'ילי ובזיליקום. מכיוון שבלי מתיקות בכלל אי אפשר, תמצאו בצלחת גם קוביות אבטיח טרי (83 ש"ח).
אחוזת בית 3

גרניטה קרפוזי | גרקו

חיבור ים תיכוני אופטימלי בין ברד (גרניטה באיטלקית) ואבטיח (קרפוזי ביוונית), בתוספת גבינת פטה שבלעדיה אי אפשר. קינוח קריר לסיים איתו ארוחה ביום קיץ חם (42 ש"ח).
גרקו

גרניטה אבטיח בגרקו. צילום: דן פרץ

גרניטה אבטיח בגרקו. צילום: דן פרץ

טרטר סלמון ואבטיח | סיטארה

טייק אוף מקורי שמחבר קוביות סלמון נא עם אבטיח, בצלי שאלוט, זיתי קלמטה, אוזו, גרידת לימון ומעט נענע. את מקום הבולגרית המלוחה תופס קרם מסקרפונה ולבנה חמוץ־מתוק (68 ש"ח).
סיטארה

טרטר סלמון ואבטיח בסיטארה

טרטר סלמון ואבטיח בסיטארה

 

מתכונים:

סלט דג חרב מעושן, אבטיח וגבינת טולום – סרווסריה

 

2-1 מנות

החומרים לסלט:

1 מלפפון חתוך גס

½ בצל סגול חתוך לפרוסות

100 גר' אבטיח חתוך לקוביות

70 גר' קוביות דג חרב מעושן או פלמידה מעושנת

50 גר' גבינה טולום מפוררת

שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

 

לוויניגרט אבטיח:

300 גר' אבטיח

1 צ'ילי בינוני

30 מ"ל חומץ שרי

100 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

ויניגרט האבטיח: טוחנים את כל חומרי הוויניגרט, למעט השמן, במעבד מזון ולאחר מכן מוסיפים את השמן בזילוף אטי.

 

ההגשה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

שמים על צלחת מעט מהוויניגרט ומניחים מעל את הסלט.

 

סשימי טונה ואבטיח – סלבה וידה

 

2-1 מנות

החומרים:

70 גרם טונה

7 קוביות אבטיח

1 שאלוט מוחמץ

פלפל צ'ילי

עלי נענע

צנוברים קלויים

מלח ים

בלזמי מצומצם

 

לקרם אבוקדו ווסאבי:

1 אבוקדו בשל

4 כפות מים

2 כפות אבקת ווסאבי

1/2 3 כפות חומץ אורז

1/2 1 כפות מיץ לימון טרי

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן סויה

 

אופן ההכנה:

פורסים את הטונה ל-5 פרוסות.

מכינים את קרם האבוקדו ווסאבי:

מערבבים את המים ואבקת הווסאבי.

שמים בבלנדר, מוסיפים את כל המרכיבים מלבד השמן ומפעילים.

כשהקרם נוצר ממשיכים לערבל ומזלפים פנימה את שמן הסויה.

ההגשה:

מניחים על צלחת את קוביות האבטיח. מעל חמש מהן מניחים פרוסות טונה (שתי הנותרות משמשות לקישוט).

על כל פרוסת טונה מניחים פרוסת צ'ילי, טבעת שאלוט מוחמץ, עלה נענע ומעט מלח.

ליד כל פרוסת דג מניחים בכפית קטנה מעט קרם אבוקדו ווסאבי.

מפזרים על הצלחת צנוברים קצוצים, בלזמי מצומצם ושמן זית ומגישים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: f899107eb0f0d89