טיים אאוט timeout

קוואבאנגה: הפיצות הטובות בתל אביב

| מאת: שירי כץ

חברי מערכת טיים אאוט טעמו, בדקו, ערכו השוואות, התווכחו, ניתקו קרעי גבינת מוצרלה מותכת, לעסו את השוליים הפריכים, ושוב התווכחו, ואז אכלו עוד בצק, הכל כדי להביא לכם את הפיצות הטובות של תל אביב. לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, אבל לא רק

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/IMG-20170208-WA0002_H_wo_680_382.jpg
קוואבאנגה! פיצה ג'מה.

מבחינתנו יום בלי פיצה הוא יום מבוזבז. זו הסיבה שיצאנו לפרויקט פיצה בתל אביב: פיצות נפוליטניות עגולות התמודדו ראש בראש מול פיצות רבועות שנמכרות לפי משקל. פיצות שנמכרות בסלייס בדוכן זכו לאותה בחינה חמורת סבר כמו פיצות המוגשות במסעדה מהודרת בליווי גביע יין אדום. כך, בלעיסה שקדנית הרת גורל, אנשי האוכל של טיים אאוט גיבשו את רשימת הפיצות הטובות בעיר. לא תוכלו להצהיר על עצמכם כאוהבי פיצה אמיתיים אם לא אכלתם בכל הפיצריות הטובות בתל אביב. מחפשים רשימה לטבעונים בלבד? קבלו גם את הפיצות הטבעוניות הטובות בתל אביב.

לוקה ולינו

לוקה ולינו היא מסעדה סיציליאנית מצוינת שתפריט הפיצות שלה מצומצם מאוד. בטאבון האבן האיטלקי שבמטבח הפתוח אופים שתי פיצות קלאסיות, אחת נקראת פסטו איטלקי והיא נפלאה ומכילה עגבניות טריות מרוסקות כרוטב בהיר, תרד ושום עם מוצרלה טרייה, על בצק בעובי דק בינוני. הפיצה מוגשת בכל יום בשעות הצהריים ומגיעה כפיצה אישית (47 ₪). הפיצה השנייה, שהיא ללא ספק הפיצה הטובה ביותר שתשיגו בתל אביב, מכונה פה פשוט פיצה ביאנקה והיא מוגשת על בסיס אותו בצק לא עבה, אבל שיש בו תחושה בשרנית לנגיסה, ועליה כיסוי גבינה כחולה, אגסים, בצל ירוק ופלפל שחור (57 ₪) שימו לב שהפיצה האלוהית הזאת מוגשת רק בימי שישי בבראנץ' בין השעות 11:00-15:00

משלוחים:  אין

לוקה ולינו

פיצה ביאנקה, את הורסתתנו. צילום: שי ג'יני

פיצה ביאנקה של לוקה ולינו, את הורסתתנו. צילום: שי ג'יני

 

סנטה קתרינה

סנטה קתרינה של השף תומר אגאי היא מסעדה מבריקה המתמחה באוכל אזורי, חבויה בלב המאפליה של ההיפסטריזם מאחורי בית הכנסת הגדול ומסתווה כחלק מהברים בשכונה. במרכז המסעדה ניצב הטאבון שמנפק מבחר רחב של מעדנים, ביניהם פיצות שגורמות לצמרמורת מענגת, למשל פיצת סלאמי מבצק דק ואוורירי ופריך בקצוות, עם רוטב עגבניות עדין, מוצרלה, סלאמי מפולפל ופלפל חריף (42 ₪).

משלוחים: אין

סנטה קתרינה

סנטה קטרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן

סנטה קתרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן

מגזינו

מגזינו של האחים ירזין והאחים שטרן היא מסעדה איטלקית אורבנית, שמגישה פיצות עגולות ראויות במיוחד מבצק שמרים, שאכן מתאימות להיות מנה במסעדה. תמצאו פה הרכבי טופינגס מתוחכמים הרבה מעבר למרגריטה חריפה אש המוצלחת לכשעצמה, למשל פיצה זוקיני ובורטה, פיצה סלק גורנזולה וצנוברים, או פיצה עם שרימפס (48-72 ₪)

משלוחים: אין

מגזינו

מגזינו. יור רוק. צילום: אנטולי מיכאלו

מגזינו. יו רוק. צילום: אנטולי מיכאלו

 

PIZZA

Pizza היא עוד אחת ממפעליו הקולינריים-בלייניים של המסעדן צביקי עשת, וגם פה נראה שלא חסכו בחומרי גלם, ציוד ואיסוף ידע מקצועי כדי להגיע לפרימיום. מי שזקוק להוכחה שזאת לא סתם עוד פיצה, שיתנסה בפביאנה עם קרם תירס, גבינה ושמן כמהין או פיצה רוזה עם רוטב עגבניות, עגבניות שרי, צ'ילי חריף, אנשובי ואורגנו.
(58-78 ₪).

משלוחים: כן

PIZZA

PIZZA, עוד ביס. צילום: דן פרץ

PIZZA, עוד ביס. צילום: דן פרץ

הפיצה

יריב הדרו הוא פיצולו בחסד. בגלל זה תתקלו בו פעמיים במהלך הסקירה הבאה. פעם אחת במסעדת הפיצות הוותיקה שהקים בבוגרשוב, ובה הוא מציע פיצה נפוליטנית דקיקה בתנור לבנים מסורתי. יש לא מעט לקוחות שנשבעים שהפיצה הזאת מעלה בהם זיכרונות נוסטלגיים מנאפולי. שתיים מהמוצלחות של הדרו הן ביאנקה עם פטה (54 ₪), ופיצה שנות השבעים עם עגבניות, מוצרלה, אורגנו, קלמטה ופרמזן (53 ₪).

משלוחים:אין

הפיצה

זהירות סכנת חיסול, הפיצה בבוגרשוב. צילום: אלון ראובני

זהירות סכנת חיסול, הפיצה בבוגרשוב. צילום: אלון ראובני

 ברוקלין

בעוד שבפיצה בבוגרשוב יריב הדרו מפגין את כוחו באותנטיות, פה הדרו ממציא את הגלגל עם פיצות ענקיות בגודלן שנאפות בהשראת האדפטציה הניו יורקית למאפה האיטלקי. תמצאו פיצת הוואי עם מוצרלה, פרמזן, אננס, האם ובייקון, או פיצה שנקראת פטריות הזייה שבעצם מכילה שמפניון מציאותיות מאוד, ואפילו פיצת קורנביף עם בקר מעושן וקורנישון (16־114 ₪, מסלייס ועד פיצה עגולה בקוטר 50 ס"מ).

משלוחים: אין

ברוקלין פיצה

פיצה ברוקלין, ניורק סטייל. צילום: אלון ראובני

ברוקלין פיצה, ניורק סטייל. צילום: אלון ראובני

ויה רוסטיקו  ביי אליצ'ה

ברוסטיקו עמלו שנים על שיתוף הפעולה הפריך והמבורך עם הפציולו האיטלקי ג'ובניניו דומניקו (הבעלים של פיצריית אליצ'ה הרומאית). משך הזמן הזה נאגר ידע איטלקי אותנטי כבד משקל והתוצאה, פיצות משכנעות באופן מפתיע דווקא בשרונה, שהאדריכלות בה מרגשת והקולינריה לפעמים קצת סתמית. תמצאו פה פיצה פטריות וארבע גבינות, או פיצה רוקולה עם ארוגולה טריה, סטרקינו, זיתים, בצל וצ'ילי (56־59 ₪).

משלוחים: אין

ויה רוסטיקו ביי אליצ'ה

פיצה ביאנקה זוקיני, רוסטיקו שרונה. צילום: ויקטור לוי

פיצה ביאנקה זוקיני, ויה רוסטיקו ביי אליצ'ה. צילום: ויקטור לוי

פיצה ג'מה

פיצה ג'מה היא הסוד של נגה: בעורף של יפו, פועלת פנינה מפתיעה שמגישה פיצות נהדרות עם בצק דק יחסית ושוליים פריכים ונהדרים, כשחלק מהתוספות נאפות יחד עם הפיצה וחלק מפוזרות ברגע ההגשה, כמו עלי רוקט טריים וקילופים דקיקים של פרמז'ן. אהבנו במיוחד את הפיצה הירוקה עם קרם מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, זיתי קלמאטה, שרי צלויות, גבינת עיזים, פרמז'ן וארוגולה (58 ₪) ומעולות לפחות כמו הירוקה היו פיצת קרבונרה ופיצת טרטופו. נחזור, בטח שנחזור.

משלוחים: אין

פיצה ג'מה, תרצה 14, יפו, 03-6058276 כל יום 11:00-24:00

ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ

ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ

 פיצה פיליפ

פיצה פיליפ מעניקה לעיר קטגוריה שונה של פיצה, שכן זאת פיצה צרפתית שמגיעה עם ידע צרפתי של בעליה, שנאפית בתנור עצים יחודי, ויש לה בצק דק האופייני לז'אנר.  ההרכב של התוספות על הפיצה גם הוא שונה באופי הרכיבים ובטעמים, והתוצאה פשוט משובחת. נסו למשל את הפיצה ארבע גבינות או את הפיצה הכפרית עם הרוקפור והמוצרלה (42־86 ₪).

משלוחים:יש

פיצה פיליפ

פרונטו קיוסקו

כשהשף דיוויד פרנקל מפרונטו התחיל לאפות פיצות בפרונטו קיוסק הוא התכוון לפתוח צוהר לפיצות עם חומרי גלם יוקרתיים ואקסקלוסיביים. החזון אמנם לא יצא לפועל ופרונטו קיוסקו, אל מול המציאות הכלכלית, נאלצת להסתפק בחומרי גלם קונבנציונליים אבל התוצאה טעימה מאוד. למשל פיצה מלנזנה עם חצילים ושמן צ'ילי או פיצה בייקון וחלמון (33־59 ₪).

משלוחים: יש

פרונטו קיוסקו

הצהוב היום צהוב מאוד. פרונטו קיוסקו צילום: אנטולי מיכאלו

הצהוב היום צהוב מאוד. פרונטו קיוסקו צילום: אנטולי מיכאלו

 

פיצה ג'וספה

פיצה ג'וספה מוכיחה שפשטות היא לפעמים מתכון מנצח. לפיצריה הפלורנטינית קהל אדוק של מעריצים שנשבעים בהרכב של הבצק הדק למדי, הכמות המאופקת של רוטב העגבניות והגבינות. הפיצה נמכרת לפי סלייס כפול (רבע פיצה) או שלמה, מי שזקוק להמלצות ספציפיות לטופינגס, שיתנסה בתרד וגבינה בולגרית (20־94 ₪ מסלייס ועד שלמה מורכבת).

משלוחים: אין

פיצה ג'וספה

גוסטו

קשה לנתק את החינניות של המסעדונת שבקצה שדרות ח"ן שתמיד נעים לשבת ולאכול בה, מהפיצה שנמכרת בה. בכל זאת מפוזרת על הפיצה איזו אופטימיות תל אביבית מלבבת של השדרה. בין הפיצות תמצאו את זאת הצרפתית המכונה ז'מבון קווי עם שנקן פרוס, אספרגוס, טאסוס, חלמון ביצה ופרמזן, או פיצה עם אנשובי ואפונה או צוריסו עגל (59־78 ₪ לפיצה).

משלוחים: כן

גוסטו

ZOTA

פיצה ZOTA מעניקה אלטרנטיבה מתגמלת לחובבי הבצק השמנמן והשמנוני של הפיצה אל טליו, הנמכרת במשבצות רבועות מתוך מגשים בתצוגה, ומתומחרת לפי משקל. בהתאם לחוויה מומלץ לזרום פה אל הפיצות שהרעיפו עליהן עוד ועוד גבינות למשל עם גבינה בולגרית עגבניה וזיתים שחורים, או עם גבינת בשן, עגבניות מיובשות מתוקות, בלסמי, תרד בזיליקום ורוקט (88 ₪ לק"ג פיצה).

משלוחים: יש.

zota

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 53d3ab1e9d120e