טיים אאוט timeout

קוואבאנגה: הפיצות הטובות בתל אביב

| מאת: מרב סריג, שירה אדלר, שירי כץ

חברי מערכת טיים אאוט טעמו, בדקו, ערכו השוואות, התווכחו, ניתקו קרעי גבינת מוצרלה מותכת, לעסו את השוליים הפריכים, ושוב התווכחו, ואז אכלו עוד בצק, הכל כדי להביא לכם את הפיצות הטובות של תל אביב. לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, אבל לא רק

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/IMG-20170208-WA0002_H_wo_680_382.jpg
קוואבאנגה! פיצה ג'מה.

מבחינתנו יום בלי פיצה הוא יום מבוזבז. זו הסיבה שיצאנו לפרויקט פיצה בתל אביב: פיצות נפוליטניות עגולות התמודדו ראש בראש מול פיצות רבועות שנמכרות לפי משקל. פיצות שנמכרות בסלייס בדוכן זכו לאותה בחינה חמורת סבר כמו פיצות המוגשות במסעדה מהודרת בליווי גביע יין אדום. כך, בלעיסה שקדנית הרת גורל, אנשי האוכל של טיים אאוט גיבשו את רשימת הפיצות הטובות בעיר. לא תוכלו להצהיר על עצמכם כאוהבי פיצה אמיתיים אם לא אכלתם בכל הפיצריות הטובות בתל אביב. מחפשים רשימה לטבעונים בלבד? קבלו גם את הפיצות הטבעוניות הטובות בתל אביב.

ארציאלי

המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה האובאלית מקבלת תוספות שונות (שמתחלפות מדי יום), נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. אנחנו טעמנו מרגריטה שבאה עם בזיליקום, פיצה תרד וזעתר, פיצה בורטה ופלפלים קלויים ופיצה פפרוני – כולן היו מוצלחות וחוסלו במהירות שיא, תוך סכנת התמכרות ממשית (10/13 ש"ח ל־100 גרם).

משלוחים: אין

ארציאלי

פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה

פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה

ברוקלין

בעוד שבפיצה בבוגרשוב יריב הדרו מפגין את כוחו באותנטיות, פה הדרו ממציא את הגלגל עם פיצות ענקיות בגודלן שנאפות בהשראת האדפטציה הניו יורקית למאפה האיטלקי. תמצאו פיצת הוואי עם מוצרלה, פרמזן, אננס, האם ובייקון, או פיצה שנקראת פטריות הזייה שבעצם מכילה שמפניון מציאותיות מאוד, ואפילו פיצת קורנביף עם בקר מעושן וקורנישון (16־114 ש"ח, מסלייס ועד פיצה עגולה בקוטר 50 ס"מ).

משלוחים: אין

ברוקלין פיצה

פיצה ברוקלין, ניורק סטייל. צילום: אלון ראובני

ברוקלין פיצה, ניורק סטייל. צילום: אלון ראובני

גוסטו

קשה לנתק את החינניות של המסעדונת שבקצה שדרות ח"ן שתמיד נעים לשבת ולאכול בה, מהפיצה שנמכרת בה. בכל זאת מפוזרת על הפיצה איזו אופטימיות תל אביבית מלבבת של השדרה. בין הפיצות תמצאו את זאת הצרפתית המכונה ז'מבון קווי עם שנקן פרוס, אספרגוס, טאסוס, חלמון ביצה ופרמזן, או פיצה עם אנשובי ואפונה או צוריסו עגל (59־78 ₪ לפיצה).

משלוחים: כן

גוסטו

ג'מה

פיצה ג'מה היא הסוד של נגה: בעורף של יפו, פועלת פנינה מפתיעה שמגישה פיצות נהדרות עם בצק דק יחסית ושוליים פריכים ונהדרים, כשחלק מהתוספות נאפות יחד עם הפיצה וחלק מפוזרות ברגע ההגשה, כמו עלי רוקט טריים וקילופים דקיקים של פרמז'ן. אהבנו במיוחד את הפיצה הירוקה עם קרם מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, זיתי קלמאטה, שרי צלויות, גבינת עיזים, פרמז'ן וארוגולה (58 ש"ח) ומעולות לפחות כמו הירוקה היו פיצת קרבונרה ופיצת טרטופו. נחזור, בטח שנחזור.

משלוחים: אין

ג'מה

ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ

ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ

הגברת הזקנה

את המתכון הסודי לרוטב הפיצה קיבלו הבעלים מגברת זקנה באיטליה, תוסיפו לזה את הכינוי של קבוצת הכדורגל האהובה עליהם והרי לכם שם מנצח. את הפיצות כאן תבחרו לפי שחקני קבוצת יובנטוס, אנחנו טעמנו את דיבאלה – פפרוני, צ'ילי ואננס (58 ש"ח) שהייתה מצוינת וחריפה במידה, קנבארו – שמנת, בטטה, תרד וערמונים (55 ש"ח) שהייתה מאוד עשירה והזכירה בטעמה מנת פסטה יותר מאשר משולש פיצה, ואת זמברוטה – קרם תרד, ארטישוק, זית ירוק ופטריות (58 ש"ח) שהייתה מאוד מגוונת אבל גם הצליחה לשמור על טעם מאוזן ועדין ביחס לשלל התוספות שעטפו אותה. הבצק של הפיצה דק אך שולי הפיצה מצליחים לשמור על עובי יחסי כך שמבחן הפיצה במשולש הנוכחי בהחלט עובר. ככה זה עם נשים מבוגרות, הן כנראה יודעות דבר או שניים על החיים, והפיצה שלה היא בהחלט אחת הפיצות הטובות שנאפות בעיר.

משלוחים: אין

הגברת הזקנה, עמיעד 14 יפו. 03-9526879, ראשון עד חמישי 16:00-00:00, שישי 12:00-2:00, שבת 12:00-00:00

הכירו את פירלו של הגברת הזקנה. צילום: אביב כהן

הכירו את פירלו של הגברת הזקנה. צילום: אביב כהן

 

הפיצה

יריב הדרו הוא פיצולו בחסד. בגלל זה תתקלו בו פעמיים במהלך הסקירה הבאה. פעם אחת במסעדת הפיצות הוותיקה שהקים בבוגרשוב, ובה הוא מציע פיצה נפוליטנית דקיקה בתנור לבנים מסורתי. יש לא מעט לקוחות שנשבעים שהפיצה הזאת מעלה בהם זיכרונות נוסטלגיים מנאפולי. שתיים מהמוצלחות של הדרו הן ביאנקה עם פטה (54 ש"ח), ופיצה שנות השבעים עם עגבניות, מוצרלה, אורגנו, קלמטה ופרמזן (53 ש"ח).

משלוחים:אין

הפיצה

זהירות סכנת חיסול, הפיצה בבוגרשוב. צילום: אלון ראובני

זהירות סכנת חיסול, הפיצה בבוגרשוב. צילום: אלון ראובני

הפיצריה של רביבה וסיליה

סמוך לבית קפה־מסעדה ולמעדנייה המצוינות שבבעלותה, פתחה רביבה אפל פיצרייה שכונתית ורודה וקסומה שמכניסה קצת נשמה בשכונת המגדלים המנוקרת. המשלושים הקטנים יחסית (תזדקקו לשתיים שלוש לפחות כדי לשבוע) עשויים בצק דק (אבל לא מדי), שומני במידה הנכונה ומתפצח עד התמכרות, שנושא בגאון את התוספות העדינות (20 ש"ח למשולש) והאיכותיות שמשתנות מדי יום. בכניסה לפצרייה תיתקלו בפוקצ'ות ובכריכים מפתים – כל המאפים נושאים את בצק הפיצה המשובח – נסו גם אותם. אחרי הכל מדובר באחד הכריכים הכי טובים שיש לעיר הזאת להציע.

משלוחים: יש

הפיצריה של רביבה וסיליה

פיצה כמו שפיצה צריכה להיות, רביבה וסיליה. צילום: רן בירן

פיצה כמו שפיצה צריכה להיות, רביבה וסיליה. צילום: רן בירן

התדר

הפיצה המופלאה הזאת התחילה, כמו כל דבר אצל המאסטר אייל שני, בחיזיון ויזואלי שגרר תחקיר וניסיונות שארכו כמה חודשים. השף המהולל ראה בדמיונו כוכבים שמתנפצים על מים ויצא לתרגם את הדימוי למשהו אכיל. הכוכבים המתנפצים הפכו לגבינת מוצרלה מותכת והים הפך לרוטב עגבניות סמיך ונפלא, שמרוח על הבצק הכי טוב בעיר (יש בו מרקמים שונים ודרגות אפייה שונות לאורכו, כולל גבעות פריכות, בועות שרופות ומישורים רכים). המרגריטה נאפית בטאבון (כבוד לטבחית מילנה בלקין שאמונה על המלאכה) ובאה בגודל אימתני ולא סטנדרטי, לצד סחוג וזעתר (מה שהופך אותה מאיטלקית לישראלית), רוטב חריף ושקית נייר עם עגבניות מצוינות, זיתים וחריף (19 ש"ח למשולש; 98 ש"ח למגש). יש גם גרסה טבעונית בשם "דם טבעוני" עם קצף עגבניות שנטחנות ברגע ההזמנה (25 ש"ח למשולש).

משלוחים: אין

התדר

באה גם בגרסה טבעונית, התדר. צילום: מרב סריג

ויה רוסטיקו  ביי אליצ'ה

ברוסטיקו עמלו שנים על שיתוף הפעולה הפריך והמבורך עם הפציולו האיטלקי ג'ובניניו דומניקו (הבעלים של פיצריית אליצ'ה הרומאית). משך הזמן הזה נאגר ידע איטלקי אותנטי כבד משקל והתוצאה, פיצות משכנעות באופן מפתיע דווקא בשרונה, שהאדריכלות בה מרגשת והקולינריה לפעמים קצת סתמית. תמצאו פה פיצה פטריות וארבע גבינות, או פיצה רוקולה עם ארוגולה טריה, סטרקינו, זיתים, בצל וצ'ילי (56־59 ש"ח).

משלוחים: אין

ויה רוסטיקו ביי אליצ'ה

פיצה ביאנקה זוקיני, רוסטיקו שרונה. צילום: ויקטור לוי

פיצה ביאנקה זוקיני, ויה רוסטיקו ביי אליצ'ה. צילום: ויקטור לוי

מגזינו

מגזינו של האחים ירזין והאחים שטרן היא מסעדה איטלקית אורבנית, שמגישה פיצות עגולות ראויות במיוחד מבצק שמרים, שאכן מתאימות להיות מנה במסעדה. תמצאו פה הרכבי טופינגס מתוחכמים הרבה מעבר למרגריטה חריפה אש המוצלחת לכשעצמה, למשל פיצה זוקיני ובורטה, פיצה סלק גורנזולה וצנוברים, או פיצה עם שרימפס (48-72 ש"ח)

משלוחים: אין

מגזינו

מגזינו. יור רוק. צילום: אנטולי מיכאלו

מגזינו. יו רוק. צילום: אנטולי מיכאלו

סנטה קתרינה

סנטה קתרינה של השף תומר אגאי היא מסעדה מבריקה המתמחה באוכל אזורי, חבויה בלב המאפליה של ההיפסטריזם מאחורי בית הכנסת הגדול ומסתווה כחלק מהברים בשכונה. במרכז המסעדה ניצב הטאבון שמנפק מבחר רחב של מעדנים, ביניהם פיצות שגורמות לצמרמורת מענגת, למשל פיצת סלאמי מבצק דק ואוורירי ופריך בקצוות, עם רוטב עגבניות עדין, מוצרלה, סלאמי מפולפל ופלפל חריף (42 ש"ח).

משלוחים: אין

סנטה קתרינה

סנטה קטרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן

סנטה קתרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן

פיצה ג'וספה

פיצה ג'וספה מוכיחה שפשטות היא לפעמים מתכון מנצח. לפיצריה הפלורנטינית קהל אדוק של מעריצים שנשבעים בהרכב של הבצק הדק למדי, הכמות המאופקת של רוטב העגבניות והגבינות. הפיצה נמכרת לפי סלייס כפול (רבע פיצה) או שלמה, מי שזקוק להמלצות ספציפיות לטופינגס, שיתנסה בתרד וגבינה בולגרית (20־94 ₪ מסלייס ועד שלמה מורכבת).

משלוחים: אין

פיצה ג'וספה

 פיצה לילה

השותפים ארד אפפל, שהיה מנהל בטוני ווספה, ורן בלפר המוכשר, שעבד במטבחים של מפעלות של השף איל שני (רומאנו ופורט סעיד) פתחו את הפיצריה הכי גרובית בעיר. הפיצות בגודל אחיד, שנקרא פה פיצה אישית, אבל יכול להתאים בהחלט לזוג בתנאי שאתם לא מתבגרים (קוטר 33 ס"מ).הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית מבוסס על ביגה. הפיצות נאפות בהתחלה על רשת ואז משלימות אפיה ישירות על אבני התנור. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. כך למשל תמצאו פיצה של בשר בכבישה בייתית במקום, ועלי רוקט ופרמז'ן, או פיצה של ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה (40-70 ש"ח לכל סוגי הפיצה).

פיצה לילה

פיצה לילה, עושה שמח בשוק. צילום: אנטולי

פיצה לילה, עושה שמח בשוק. צילום: אנטולי

פיצה פיליפ

פיצה פיליפ מעניקה לעיר קטגוריה שונה של פיצה, שכן זאת פיצה צרפתית שמגיעה עם ידע צרפתי של בעליה, שנאפית בתנור עצים יחודי, ויש לה בצק דק האופייני לז'אנר.  ההרכב של התוספות על הפיצה גם הוא שונה באופי הרכיבים ובטעמים, והתוצאה פשוט משובחת. נסו למשל את הפיצה ארבע גבינות או את הפיצה הכפרית עם הרוקפור והמוצרלה (42־86 ₪).

משלוחים: יש

פיצה פיליפ

פרונטו קיוסקו

כשהשף דיוויד פרנקל מפרונטו התחיל לאפות פיצות בפרונטו קיוסק הוא התכוון לפתוח צוהר לפיצות עם חומרי גלם יוקרתיים ואקסקלוסיביים. החזון אמנם לא יצא לפועל ופרונטו קיוסקו, אל מול המציאות הכלכלית, נאלצת להסתפק בחומרי גלם קונבנציונליים אבל התוצאה טעימה מאוד. למשל פיצה מלנזנה עם חצילים ושמן צ'ילי או פיצה בייקון וחלמון (33־59 ₪).

משלוחים: יש

פרונטו קיוסקו

הצהוב היום צהוב מאוד. פרונטו קיוסקו צילום: אנטולי מיכאלו

הצהוב היום צהוב מאוד. פרונטו קיוסקו צילום: אנטולי מיכאלו

PIZZA

Pizza היא עוד אחת ממפעליו הקולינריים־בלייניים של המסעדן צביקי עשת, וגם פה נראה שלא חסכו בחומרי גלם, ציוד ואיסוף ידע מקצועי כדי להגיע לפרימיום. מי שזקוק להוכחה שזאת לא סתם עוד פיצה, שיתנסה בפביאנה עם קרם תירס, גבינה ושמן כמהין או פיצה רוזה עם רוטב עגבניות, עגבניות שרי, צ'ילי חריף, אנשובי ואורגנו (58-78 ש"ח).

משלוחים: כן

PIZZA

PIZZA, עוד ביס. צילום: דן פרץ

PIZZA, עוד ביס. צילום: דן פרץ

 

 

ZOTA

פיצה ZOTA מעניקה אלטרנטיבה מתגמלת לחובבי הבצק השמנמן והשמנוני של הפיצה אל טליו, הנמכרת במשבצות רבועות מתוך מגשים בתצוגה, ומתומחרת לפי משקל. בהתאם לחוויה מומלץ לזרום פה אל הפיצות שהרעיפו עליהן עוד ועוד גבינות למשל עם גבינה בולגרית עגבניה וזיתים שחורים, או עם גבינת בשן, עגבניות מיובשות מתוקות, בלסמי, תרד בזיליקום ורוקט (88 ₪ לק"ג פיצה).

משלוחים: יש

zota

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 1e092da91