טיים אאוט timeout

תתעוררו: ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב

| מאת: נועה רוזין, שירה אדלר, שרון בן-דוד

תמיד אמרו לנו שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. עכשיו היא גם חשובה, גם משודרגת לבראנץ' וגם פשוט מעולה. קבלו את ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים ביותר תל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/בראנץ-קליפורני-סנטה-רוזה-צלם-אפיק-גבאי_H_wo_680_382.jpg
בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

ארוחת בוקר בתל אביב יכולה להיות סנדוויץ' זריז או אפילו חומוס טוב – וקדימה להמשך הלו"ז שלנו – אבל גם ארוחות בוקר מושקעות ומפנקות כבר נהפכו לשגרה ברוכה אצלנו הישראלים, ואם אפשר לאכול אותן בכל שעות היום, מה טוב. כמו בכל תחום קולינרי, גם פה אנחנו דורשים עדכוני גרסה לעתים תכופות: לא עוד שקשוקה או עין הפוכה – ארוחות הבוקר משתדרגות ומשתכללות, ומסעדות שמגישות ארוחות מוצלחות במיוחד נהפכות למוקד עלייה לרגל. בשבת או ביום חול, אנחנו לגמרי זורמים עם העניין. קבלו את ההמלצות שלנו לארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים ביותר בתל אביב.

אוקינאווה לבונטין

אם בא לכם לצאת ממשבצת הביצה עלומה/בריוש/פנקייקס, ביפנית בלבונטין יסדרו לכם בראנץ' בסגנון ארץ השמש העולה. לפתיחה מוגשות מנות איזקאיה קטנות וצבעוניות שאחריהן אפשר לבחור מבין מנות עיקריות באותו סגנון, למשל אוקונומיאקי – חביתה יפנית עם כרוב וחזה אווז מעושן, ג'אפניז מינוט סטייק, טטאקי פיצה, סלט ניסואז נוסח טוקיו ועוד. קוקטיילים תואמים יסדרו את הראש לכבוד השבת הקרבה ובאה.
מתי: שישי – שבת, 15:00-10:00.
מחיר: 79-89 ש"ח.

אוקינאווה לבונטין

בראנץ׳ יפני. אוקינאווה לבונטין. צילום: אמיר מנחם

בראנץ׳ יפני. אוקינאווה לבונטין. צילום: אמיר מנחם

בלו סקיי

הבראנץ' הכשר של מאיר אדוני כולל מזטים, לחמים עם מטבלים ומנה עיקרית לבחירה כמו וופל בלגי עם ביצים עלומות, קבב לוקלוס עם יוגורט ופריקי ועוד. הבריזה מן הים בחינם.
מתי: שישי 13:00-10:00.
מחיר: 120 ש"ח.

בלו סקיי

בראנץ' שישי של בלו סקיי (צילום: שרית גופן)

בראנץ' שישי של בלו סקיי. צילום: שרית גופן

בנדיקט

נכון שקוראים למקום בנדיקט, אבל המנה הכי גאונית שלהם היא דווקא egg balls, מנה העשויה ביצים מוקצפות ואפויות ונראות כמו כופתאות, המזכירות ניוקי אוורירי ונימוח. ההברקה הזאת מגיעה עם רטבים כמו פטריות בשמנת ומוסקט או עלי תרד וגבינת עזים, לצד סלסילת לחמניות חמות. והכי חשוב: 24/7.
מתי:  24/7.
מחיר: 58־98 ש"ח

בנדיקט רוטשילד

בנדיקט בבנדיקט. צילום: דן לב

בנדיקט בבנדיקט. צילום: דן לב

בר אה ווין

בפינה הכי קולית בעיר מגיש השף עינב אזגורי בראנץ' שלוקח השראה מצרפת, איטליה ושאר מקומות שיודעים להעריך בהם ארוחות בוקר מסממות חושים. בתפריט תמצאו ביצים אפויות עם שמנת, פורצ'יני ובריוש, בליני סלמון, מקושקשת רכה ובוטרגו ועוד פינוקים שיסללו את הדרך לסופ"ש שכולו טוב. מחלקה מיוחדת ואהובה מוקדשת לקרפים מלוחים ומתוקים, ותפריט קוקטיילים ייעודי יסגור את פינת האלכוהול באלגנטיות מרבית.
מתי: שישי-שבת 17:00-11:00.
מחיר: 26-300 ש"ח.

בר אה ווין

בר אה ווין. צילום: איתן ברנט

בר אה ווין. צילום: איתן ברנט

גריג

אחרי יקיצה טבעית וכשהרעב מתעורר השף עידו פיינר יגיש לכם סלט תפוחי אדמה רוסי, צ'יפס מתפצח שכבר הפך לאייקון, גרבלקס חמוצים ושמנת חמוצה וצלחות פתיחה נוספות למרכז השולחן, שמשתנות מדי שבוע. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין ניוקי אווז קונפי, לינגוויני בוטרגו, ביצים עלומות על לחמניית חלב עם תרד, בייקון ורוטב הולנדייז ושאר שחיתויות משובחות.
מתי: שבת 16:00-12:00.
מחיר: מנות ראשונות – 30 ש"ח לאדם או 55 ש"ח ללא מנה עיקרית. עיקריות 70-130 ש"ח.

גריג

ארוחת בוקר גריג. צילום: חיים יוסף

ארוחת בוקר גריג. צילום: חיים יוסף

דלאל

זה מתחיל בסלסלת מאפים עם ניחוח ממכר של חמאה, עובר דרך שקשוקה חצילים קלויים עם תרד, עגבניות ויוגורט צאן ומגיע עד לקרואסון קרוק מאדם שיכניס אתכם לסוף השבוע עם ביצה עלומה, פסטרמה, אמנטל וקציפת כמהין.
מתי: שישי ושבת 12:00-17:00.
מחיר: 42־136 ש"ח. קוקטיילים (מימוזה, אפרול שפריץ, בליני ועוד) ב־32 ש"ח.

דלאל

בייגל בריוש וגבינת ברוזין של דלאל (צילום: מאיר כהן)

בייגל בריוש של דלאל. צילום: מאיר כהן

דליקטסן

המעדנייה הלוהטת מוסיפה לתפריט ארוחות הבוקר ספיישלים בסופי שבוע. למשל חומוס פול עם ביצה חומה (38 ש"ח), פנקייק תימני עם עגבניות מגורדות או ביצה חומה וסחוג (36 ש"ח).
מתי: שישי 17:00-07:30, שבת 13:00-08:00.
מחיר: 12־139 ש"ח. קוקטיילים של בוקר ב־26 ש"ח.

דליקטסן

דליקטסן (צילום:עידית בן עוליאל)

דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

האחים

הבראנץ' של האחים הגדיר מחדש את המונח בופה: חומרי גלם טריים ומקומיים, מאפים חמימים ומחיר שפוי. אחרי שתעמיסו צלחת תמצאו על השולחן שקשוקה, מאפה תרד, ביצים חצי קשות, ירקות קלויים ואפויים, חומוס תוצרת בית, מבחר גבינות, סלטים טריים ואזור שלם שמוקדש לקינוחים. והשוס? תפריט קוקטיילים ואלכוהול זול.
מתי: שישי 9:30-12:30, שבת 9:00 -12:30.
מחיר: 85 ש"ח, כולל שתייה חמה, תה קר ולימונדה במילוי חופשי.

האחים

בראנץ' באחים (צילום: טל סיוון ציפורין)

בראנץ' באחים. צילום: טל סיוון ציפורין

הבסטה

בוחרים מנה עיקרית והמון צלחות קטנות זורמות לשולחן לפני שהיא מגיעה: ירקות, לחם, איקרה, סלט תפוחי אדמה עם חזרת, פולנטה, מסבחה ירקות שורש ועוד. תפריט העיקריות כולל חטאים מבורכים בדמות בורקס תרד וחלמון נוזל, שווארמה חזיר, סטייק אנד אגס ועוד. בגזרת האלכוהול: בלאדי מרי, לילה בשלל צבעיו, גזוז, תפוחים, שפריץ, קראף של יין (79 ש"ח) ועוד.
מתי: שבת 16:00-11:00.
מחיר: 49־269 ש"ח למנה עיקרית.

הבסטה

בורקס סרטנים בבסטה (צילום: רינת הלון)

בורקס סרטנים בבסטה (צילום: רינת הלון)

הוטל מונטיפיורי

תמצאו בצלחת כל מה שאפשר לבקש, מארוחת בוקר קונטיננטלית, ישראלית ו"בוקר רך"  שמתייחסת לערכים תזונתיים ולשמירה על המשקל, עד מנות שמוגשות בנפרד ואפשר להרכיב בעזרתן בדיוק את הארוחה שבא לכם עליה באותו רגע, למשל ביצים מקושקשות עם סלמון מעושן או פשוט לחמניות, חמאה וקונפיטורה. הכול מדויק ומתוקתק והשירות מופתי.
מתי: ראשון-חמישי 12:00-07:00, שישי 17:00-07:00, שבת 13:00-07:00.
מחיר: 39־58 ש"ח.

הוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ

הוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ

חוות צוק

בוקר של אמיצים  מצפה למי שיכול להיכנס באנטריקוט פרוס, ביצים ותפוחי אדמה לפני שמונה בבוקר. יש גם מנות של שקשוקת מרגזים, מבחר דגים כבושים ומנות משתנות לפי העונה ותוצרת החווה. מסיבות נוסטלגיות טהורות אנחנו ממשיכים להתמקד בארוחה של מבחר גבינות מהחווה.
מתי: ראשון-שישי 12:00-08:00. שבת 13:00-09:30.
מחיר: 42־65 ש"ח

חוות צוק

חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

מאנטה ריי

אחד המקומות הראשונים בעיר לנטוש את נוסחת החביתה־סלט־גבינה אל  הכיוון היצירתי עם מנות כמו אומלט כרישה, פרמזן ובזיליקום, בורקס גבינה וזיתים עם ביצה עלומה ושקשוקה עם גבינת חלומי. אופציות נוספות: מזטים קטנים בסגנון ים תיכוני, קונספט הדגל של המסעדה. למי שלא יכול להתחיל את היום בלי סוכר לווריד מחכים פרנץ' טוסט ופנקייקים עם פירות וקרם פרש.
מתי: ראשון-שבת 12:00-09:00.
מחיר: 39־69 ש"ח

מאנטה ריי

מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מאנטה ריי. צילום: יח"צ

משייה

את הבראנץ המופלא של משייה לא תמצאו בימי שבת אלא רק בשישי ובאמצע שבוע- סיבה טובה לקחת בוקר של חופש ולהנות מבראנץ' מקצועי ומהודק: הבראנץ' כולל מנת ביצים מרכזית  (שקשוקה, ביצים נוסח פלורנטין ודומיהן) בופה ומשקה קל או חם. הבופה מכיל מבחר גדול של מאפים מהטאבון, סלטים מיוחדים (צזיקי, חציל בטחינה, כרובית בטחינה), דגים כבושים וגבינות, מאפים מתוקים, ריבות ויוגורט עם פירות. מעל לטעם, ניכרת ההשקעה בפרזנטציה, הכל מסודר בצורה דקורטיבית ובאופן תדיר דואגים להשלים חסרים, כמה לא ישראלי. אם תרצו קוקטיילים בצהרי היום, תוכלו לקבלם בתוספת תשלום.
מתי: ראשון-חמישי 12:00-10:00 (המזנון נסגר ב-11:00), שישי 15:00-11:00.
מחיר:  88 – 98 ש"ח, תלוי במנה המרכזית.

משייה

יוסי שטרית במשייה. צילום: דן פרץ

יוסי שטרית במשייה. צילום: דן פרץ

נורמן

ממלון הבוטיק הכי יפה בעיר אפשר לצפות – ולקבל – ארוחת בוקר מדוגמת בהתאם: סלסלת לחמים, ריבות ודבש, סלמון מעושן והרינג כבוש, נקניקים, פירות העונה, סלטים ומוזלי, ולבחירה ביצים מקושקשות או עלומות, שקשוקה מביצי חופש, אומלט+תוספות, אגז בנדיקט, פלורנטין או רויאל ופרנץ' טוסט עם נקטרינה צלויה וקרם פרש. העיצוב, האווירה, המפות המעומלנות והשירות המופתי כלולים במחיר.
מתי: ראשון-חמישי 07:00 – 11:00 (הזמנה אחרונה לשעה 10:30), שישי 07:00 – 15:30 (הזמנה אחרונה לשעה 15:00), שבת 07:00 – 15:30 (הזמנה אחרונה לשעה 11:30).
מחיר: 125 ש"ח.

נורמן

ארוחת בוקר, נורמן. צילום: דיוויד לופטוס

ארוחת בוקר, נורמן. צילום: דיוויד לופטוס

 

סנטה רוזה

תפריט הבראנץ' בסנטה רוזה מצליח להגדיר מחדש את האוכל האמריקאי, שעד היום הכרנו כמוגזם ונוטף שומן, ומציג מנות שיוצאות מהקופסה עם השקפה קליפורנית ברורה אותה מביאה השפית חן שמגר. במקום תמצאו לא פחות מ- 11 סוגים של ארוחות בוקר שונות, מוופל בלגי מלוח עם ציר בקר, תפוחי אדמה, בייקון וגבינת צ'דר, דרך אגס בנדיקט על מצע עדשים וכמובן הר פנקייקים שיעשה טוב על הלב לצעירים ולמבוגרים גם יחד. עם המנות המלוחות בתפריט מוגשים גם שתיה קלה וחמה, סלסלת לחמים, ממרחים וסלט ללא תוספת מחיר.
מתי: שישי 15:00-09:00, שבת 12:45-10:00.
מחיר: 37־90 ש"ח,  כולל שתיה חמה וקרה.

סנטה רוזה

בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

סרווסריה

“בראנץ' של שיכורים" – שכבר הפך לשם דבר וכולל אוכל שמח ומלא אלכוהול. מנות קטנות לפתיחה ומנות גדולות יותר כמו אגס רויאל (ביצה עלומה, סלמון כבוש והולנדז על חלה מטוגנת), קראב רול מבשר סרטנים עם מיונז, בצל וצ׳ילי בלחמניית סליידר, סטייק אנד אגס, וערימת הפנקייקס האיקונית עם בייקון, חמאה ומייפל. לצד המנות תקבלו גם את לחם המחמצת של ערן שרויטמן.
מתי: שבת 17:00-11:00.
מחיר: 19־120 ש"ח כולל מגשי צ'ייסרים שיוצאים בלי הפסקה.

סרווסריה

פנקייק בייקון וחמאה בסרווסריה (צילום: גל בן זאב)

פנקייק בייקון וחמאה בסרווסריה (צילום: גל בן זאב)

צ'יקטי

טאפאס איטלקי לצד אלכוהול של בוקר: ארטישוקים עם גבינת כבשים מלוחה, עשבים וסלסה ורדה; סלקים צלויים עם עלי אנדיב, גבינת עזים ושמן פיסטוק; ביצים עלומות עם פטריות; פיאדינה ביאקנה – בצק דק עם מסקרפונה, ביצה, תרד ופנצ'טה. לא לוותר על צלחת טעימות מאיטליה, שכוללת מגוון גבינות, נקניקים והפתעות נוספות.
מתי: שישי-שבת 16:00-12:00.
מחיר: 27־82 ש"ח.

צלחת טעימות בצ'יקטי (צילום: תמוז רחמן)

צלחת טעימות בצ'יקטי (צילום: תמוז רחמן)

צ'יקטי

קלארו

שקשוקה פירות ים, בנדיקט ים תיכוני עם רוטב הולנדייז וצ'ילי חרוך, טוסט שינקן וגאודה בציפוי קורנפלקס פריך, בוצ'ר עם הרינג, כבד קצוץ וחלה, ולקינוח – מגדל פנקייק מושחת. רוצים ממש להתפנק? לכו על ארוחת בוקר זוגית (176 ש"ח).
מתי: שישי ושבת 12:30-09:00.
מחיר: 54־84 ש"ח, כולל תפריט קוקטיילים מוזל (32־49 ש"ח).

קלארו

בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלניקוב)

בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלניקוב)

קפה 65

בבית הקפה שבקומת הכניסה של מלון הבוטיק 65 מוגש בראנץ' שהמילה עשיר קטנה עליו: מזנון צבעוני ומפתה עם המון מנות קטנות בכוס, סלטים שעושים חשק, דגים כבושים, עמדת סביח, מאפים מלוחים ומתוקים, גבינות משובחות, עוגות שמרים ומיצים טריים. כשתתיישבו לשולחן תקבלו תפריט לבחירת מנה חמה אישית, למשל שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד ויוגורט עזים או פרנץ' טוסט מבריוש עם קונפיטורת פירות יער, אגס ביין וקצפת. את הקפה שאחרי תוכלו לשתות על ספסל בשדרה ולהרגיש שניצחתם את הסיסטם.
מתי: שישי-שבת 14:00-07:00.
מחיר: 95 ש"ח

קפה 65

מאיפה מתחילים? בופה בוקר בקפה 65. צילום: אפיק גבאי

מאיפה מתחילים? בופה בוקר בקפה 65. צילום: אפיק גבאי

 

וגם: שלושה בראנצ׳ים מומלצים מחוץ לעיר

האפנדי

מאפים עכואיים, פטאייר, לבנה נענע, חלבה מסולסלת, טחינה גולמית עם שקדים מסוכרים ועוד מעדנים מוגשים בכל בוקר לשולחן אבירים במלון הבוטיק היפהפה. שוחרי בריאות יוכלו לקבל קערת מוזלי עם יוגורט, גרנולה ופירות יבשים וטריים.
מתי: ראשון-שבת 8:00-12:00 רצוי להזמין מקום מראש.
מחיר: 90 ש"ח.

האפנדי

ארוחת בוקר, האפנדי

ארוחת בוקר, האפנדי. צילום: לארא מח׳ול

 

Furman's

השוקולטייר אביעד פורמן ואחותו אביבית פותחים את הדלתות לבראנץ' הכי מפתה בצפון: מזנון של מאפים קטנים וסלטים, פוקאצ'ות מהטאבון, קישים ופשטידות, גבינות בוטיק וקינוחים, והכל חופשי ככל שהכפתור במכנסיים מאפשר.
מתי: שישי 8:30-13:00.
מחיר: 100 ש"ח. יש להזמין מקום מראש.

Furman's, יהודה איתין 5 חיפה, 050-2377559

ארוחת בוקר, פורמנס. צילום: אביעד פורמן

ארוחת בוקר, פורמנס. צילום: אביעד פורמן

וילה בראון

מאיר אדוני בתפקיד היועץ הקולינרי הרכיב למלון הבוטיק החדש תפריט ארוחת בוקר/בראנץ', שכולל לחמים ומזאטים למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה כגון שקשוקה ירושלמית חריפה, בורקס טורקי וביצה קשה, מוזלי ופירות וסלט ניסואז עשיר.
מתי: ראשון-שבת 12:00-16:00.
מחיר: 120 ש"ח.

וילה בראון, הנביאים 54 ירושלים, 02-5011555

ארוחת בוקר, וילה בראון. צילום: אסף פינצ׳וק

ארוחת בוקר, וילה בראון. צילום: אסף פינצ׳וק

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 7f7f836870b7e6