טיים אאוט timeout

בונז'ורנו! אלו מנות הפסטה הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

היא מנחמת, פחמימתית ולרוב גם לא יקרה, ולכן לא צריך סיבה מיוחדת כדי להתנפל על פסטה ברוטב. ובכל זאת לכבוד יום הפסטה הבינלאומי (25.10) אספנו מנות פסטה אהובות שתמיד באות בטוב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/10/sizes/אורנה-ואלה-2-קרדיט-שקד-לוי-H_wo_680_382.jpg
טורטליני דלעת, מסקרפונה ופרמזן, אורנה ואלה. צילום: שקד לוי

1. טליאטלה ראגו |  הס 4

כבר 13 שנה, מאז הפתיחה של וינס ותמר, שתמר כהן-צדק מכינה ראגו מתערובת בשר בקר, בשר לבן וכבדי עוף, ירקות שורש ועשבי תיבול, ומגישה על טליאטלה מתוצרת בית. כשמשהו עובד – וכאן הוא עובד ועוד איך – לא נוגעים. 62 ש"ח.

הס 4

טליאטלה ראגו, הס 4. צילום: בועז לביא

טליאטלה ראגו, הס 4. צילום: בועז לביא

2. טורטליני במילוי אנטריקוט וכבדי עוף |  מל ומישל

העידון של המסעדה האיטלקייה הוותיקה מגיע לשיא במנת טורטליני קטנים ועדינים מבצק מתוצרת בית במילוי תערובת אנטריקוט וכבדי עוף. מעט ציר עגל בקרקעית הצלחת מעניק לכיסנים את הבמה הראויה. 94 ש"ח.

מל ומישל

 טורטליני במילוי אנטריקוט וכבדי עוף, מל ומישל. צילום: דניאל לילה

טורטליני במילוי אנטריקוט וכבדי עוף, מל ומישל. צילום: דניאל לילה

3. ספגטי בולונז | קנטינה

אין יום שבו לא מוגשות בקנטינה לפחות כמה מנות של ספגטי בולונז לפי מתכון של אמו של הבעלים ג'ו מרסיאנו – פסטה יבשה ("איכותית יותר מכל פסטה שמכינים לבד") ורוטב על בסיס ירקות שורש, נתח שייטל ללא שומן כלל, ציר בקר ועגבניות מרוסקות. 87 ש"ח.

קנטינה

ספגטי בולונז, קנטינה. צילום: ג'ו מרסיאנו

ספגטי בולונז, קנטינה. צילום: ג'ו מרסיאנו

4. פיצ'י פירות ים | פרונטו

השף דיוויד פרנקל מחבר פיצ'י בעבודת יד וללא ביצים, סוג הפסטה הנפוץ ביותר באזור טוסקנה, עם  שרימפס, תמנון ומולים קצוצים. תיבול אבקת אנשובי מעושן, ליים וצ'ילי לוקח את המנה הרחק מאיטליה, למקומות אחרים ומפתיעים. 138 ש"ח.

פרונטו

פיצ'י פירות ים, פרונטו

פיצ'י פירות ים, פרונטו

5. לזניה בולונז | קפה איטליה

מנה שאין בה שום טריק או חדשנות וזה בדיוק הסוד שלה: ריבוע נדיב של שכבות דפי פסטה, רוטב בשמל עשיר עד שחיתות ורוטב בולונז שהתבשל שעות כמו במטבח של מאמא איטלקיה. 66 ש"ח.

קפה איטליה 

לזניה, קפה איטליה. צילום: מיכל רביבו

לזניה, קפה איטליה. צילום: מיכל רביבו

6. ניוקי ערמונים | טוטו

אם יש מנה שראויה לתואר 'מיתולוגית' בכל מה שקשור לפסטה זו המנה הזו: ניוקי תפוחי אדמה וריקוטה שכמעט נמסים על הלשון ברוטב ערמונים, כמהין ומרווה. כל ביס נושא איתו טעמים של נחמה, מסורת ופיין דיינינג. 92 ש"ח.

טוטו 

7. פסטה מן הים | הבסטה

שרימפס, קלמרי, מולים וסרטנים שעלו באותו בוקר ברשת מוגשים ברוטב שמורכב מיין, ציר, שמן זית ושמנת על פפרדלה מתוצרת בית. המחיר בשלוש ספרות משתנה בהתאם לכמות ולמגוון יצורי הים, לא שזה משנה ללקוחות הקבועים. 169-220 ש"ח.

הבסטה

8. טורטליני דלעת, מסקרפונה ופרמזן | אורנה ואלה

מנה אלגנטית מחבל פיימונטה שמקבלת טוויסט מקורי בעזרת עוגיות אמרטי משקדים. הן נאפות במקום, נטחנות לתוך התערובת ומוסיפות למילוי ולמנה כולה טעם מתקתק-מריר עדין. 42/68 ש"ח.

אורנה ואלה 

9. פסטת חלמונים עם ראשי לוקוס בציר דגים | מלגו ומלבר

"מנה אלוהית וממכרת", כך מגדיר השף מוטי טיטמן את המנה שמורכבת מבשר ראש לוקוס עסיסי, פסטת חלמונים בעבודת יד, רוטב עגבניות פיקנטי, ציר דגים ושורה ארוכה של תבלינים. תכלס – צודק. 99 ש"ח במסגרת ארוחה עסקית שכוללת גם מנה ראשונה.

מלגו ומלבר

פסטה חלמונים עם ראשי לוקוס, מלגו ומלבר. צילום: מוטי טיטמן

פסטה חלמונים עם ראשי לוקוס, מלגו ומלבר. צילום: מוטי טיטמן

10. ניוקי סרטנים | יפו תל אביב

רק בחודשים ספטמבר-אפריל, שבהם פירות הים בשיאם, מכין השף חיים כהן ספיישל ניוקי תפוחי אדמה וסרטנים כחולים ברוטב חמאה מזוקקת ומרווה, עם כרישה צלויה בטאבון, שמנת ופירורי חלה קלויים. 92 ש"ח.

יפו תל אביב 

ניוקי סרטנים, יפו תל אביב

ניוקי סרטנים, יפו תל אביב

11. ספגטי מיטבולס | טיטו

קלאסיקה איטלקית-אמריקנית במסעדה שאצלה הגודל כן קובע: כדורי בשר מתערובת בקר טחון ומוצרלה, גבינת פרובולונה, חלב ופאן דה מי, ברוטב מרינרה מעגבניות ופרמזן על פסטה טרייה שמיוצרת במקום. אם לא באתם בחמולה יש אפשרות להזמין חצי מנה. 66/114 ש"ח.

טיטו

ספגטי מיטבולס, טיטו. צילום: שרית גופן

ספגטי מיטבולס, טיטו. צילום: שרית גופן

12. פסטה פלפל | קוואטרו

כאינטרפרטציה צמחונית לקרבונרה הקלאסי מגיש השף אביב משה לינגוויני חלמונים עם הרבה פלפל שחור גרוס, שמן זית, זרעי עגבניות וחלמון כבוש בסויה ושבבי פרמז'ן, שתורם אפקט של חלקלקות קטיפתית. 56 ש"ח (69 ש"ח בארוחה עסקית שכוללת גם מנה ראשונה).

קוואטרו

פסטה פלפל, קוואטרו. צילום: אלון גרגו

פסטה פלפל, קוואטרו. צילום: אלון גרגו

13. פסטה אלי אוליו, פטריות וכרישה | פסטה מיאה

"כשפתחנו את המסעדה לפני למעלה מ-21 שנה ספק הירקות שלח כרישה במקום בצל", נזכרים הבעלים ג'ורג'יו ומיה סופינו. "טיגנו אותה בשמן זית, שום וצ'ילי, והוספנו פטריות ויין לבן. מאז המנה מעולם לא שונתה למעט החלפת הפטריות לפי העונה". מוגש עם פסטה או רביולי. 61/71 ש"ח.

פסטה מיאה

פסטה פטריות, כרישה ורביולי. פסטה מיאה

פסטה פטריות, כרישה ורביולי. פסטה מיאה

14. ספגטי וונגולה | לה רפובליקה די רונימוטי

בסופי שבוע בלבד מוגשת במסעדה מנת פסטה מספגטי יבש שבושל לדרגת אל דנטה וצדפות וונגולה טריות מאירופה. מי הים שהצדפה אוגרת מתערבבים ברוטב שמן זית ויין לבן ומשחררים בפה טעם של חורף איטלקי. 84 ש"ח.

לה רפובליקה די רונימוטי

ספגטי וונגולה, רונימוטי. צילום: חיים יוסף

ספגטי וונגולה, רונימוטי. צילום: חיים יוסף

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601