טיים אאוט timeout

ממזרח למערב: המסעדות האסייתיות הטובות בתל אביב

| מאת: אורן ברזילי

לקח קצת זמן לנער את שאריות המסעדות האסייתיות מהאייטיז והניינטיז, אלה שהציעו מוקפץ בבגט או אגרול מוצף שמן ברוטב זרחני, אבל סוף סוף גילינו את היבשת הגדולה בעולם. קודו קידה למסעדות האסייתיות הטובות בתל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/03/sizes/tailandi7759-1_h_wo_680_382.jpg
קוי נאה של בית תאילנדי. צילום: אנטולי מיכאלו

המטבח האסייתי כולל בתוכו עשרות מטבחים ושיטות בישול, שחלקן מתאימות מאוד לעבור אדפטציה לקהל התל אביבי: מתאילנד והודו, שהישראלים הכירו בחו״ל, ועד מטבחים פחות מוכרים שהגיעו לפה אחרי שהפכו לטרנדיים מעבר לים (וייטנאם, מלזיה). אם נודה באמת, בשנים האחרונות קל יותר לנחות על מסעדה אסייתית, או עם השפעה אסייתית, מאשר על מסעדה ים-תיכונית, אוכל רחוב או פיצה טובה.

אסיה

היא אמנם ינוקא בחיי המסעדות אבל אי אפשר להתעלם מאסיה. השפית לילך רווה טיילה ברחבי יבשת אסיה, למדה בישול מהמקורות (כולל התמחות בנאם התאילנדית) והביאה את כל מנעד הטעמים והמרקמים שנחשפה אליהם לאסיה היפואית. בתפריט תמצאו מנות כמו נתחי דג ים נא ברוטב צ'ילי, שאלוט, מנגו ירוק וחלב קוקוס עם דג פריך וכוסברה, כיסונים של וונטון או ג'או דזה ממולאים כרוב סיני ועירית צרובים ומאודים, מרק אווז של מהגרים בחמישה תבלינים סיניים עם דייקון, פאק בונג ונבטי שעועית חלוטים, פנקייק וייטנאמי פריך במילוי שרימפס ועוד הרבה הפתעות עשויות בדיוק כמו שצריך.

אסיה

בישול מהמקורות, אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

אסיה, צעירה אבל משמעותית. צילום: אנטולי מיכאלו

בית תאילנדי

המסעדה הוותיקה בבוגרשוב הייתה ידועה בהתחלה בתור ״מסעדה של שפים״, זה קרה הרבה לפני שהיא הפכה לאחת המסעדות הכי עמוסות בעיר. ההצלחה הגיעה תוך פיצוח מדויק של הקהל: תיירים ומקומיים שמחפשים חומרי גלם ומנות, כמה שיותר דומות למקור, אבל בגודל מערבי שלא ידרוש מהם יותר מדי החלטות, כי גם ככה קשה להתמצא במרחבי התפריט הענק. מוסד.

בית תאילנדי

נאם טוק בבית תאילנדי. צילום: דן פרץ

נאם טוק בבית תאילנדי. צילום: דן פרץ

דיינינגס

לא פשוט להקים מסעדת יוקרה סופר מוקפדת שצועקת ״כסף״ מכל פינה, בטח לא כשמדובר בייבוא מחו״ל נטול שם שמוכר לקהל המקומי, ובזמן מצוקה כלכלית שסוגרת עוד ועוד מסעדות יוקרה. איכשהו, המסעדה על גג מלון נורמן מצליחה לשרוד בכבוד, למרות ואולי בגלל חוסר ההתפשרות וההתעקשות על חומרי הגלם הכי טובים שאפשר למצוא או לייבא.

דיינינגס

דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו

מדובר בשלמות. דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד כתבות טעימות:
כיצד הפכו בעלי המלבייה לאימפרייה?
האטליזים הטובים בתל אביב
בראנצ'ים חדשים בתל אביב

האנוי

מדובר בגרסה המקומית הכי מוצלחת מז׳אנר ה״פן האסייתי״. מה שהיה עד לפני כמה שנים ביטוי שמרמז על בלאגן קולינרי עמוס בטעויות, הופך בהאנוי לתפריט מצומצם, נאמן יחסית למקור, עם השפעות ברורות ובלי המצאות וקומבינות. וייטנאם, מלזיה, הפיליפינים, הודו, וזה לא הכל. תוסיפו לזה עסקיות משתלמות, והפאן האסייתי רק משתבח.

האנוי

התאילנדית בסמטת הר סיני

המסעדה, שנפתחה ברעש וצלצולים במתחם הר סיני הגם-ככה-עמוס, משכה בהתחלה קהל ברנז׳אי. בתקופה האחרונה המקום התייצב ועבר את שלב ההייפ הראשוני שלא מעט מסעדות לא שורדות. היום, מדובר במסעדה עם תפריט מקורי, אבל לא מתחכם, שבאמת מקפיד על טכניקות וטעמים דומים ככל האפשר לארץ המוצא.

התאילנדית בסמטת הר סיני

תאילנדית בהר סיני. צילום: בועז לביא

התאילנדית בהר סיני. צילום: בעז לביא

טאיזו

המסעדה הנהדרת של יובל בן-נריה שזכתה רק לאחרונה בפרס המסעדה האסייתית הטובה ביותר בטקס פרסי האוכל. מדובר בתמהיל מאוד מדויק של אוכל שנאמן למקורות ולטעמים של דרום ומזרח אסיה מצד אחד, ומהצד השני מסעדת שף לכל דבר ועניין. עם תפריט קינוחים וקוקטיילים שלוקח את חומרי הגלם ומוסיף עליהם עוד כישרון ויכולת המצאה.

טאיזו

טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

יאקימונו

התהליך שעבר על הסושיות בארץ מקביל קצת למה שעבר על המעמדות הסוציו-אקונומיים בישראל: מעמד הביניים כמעט ונמחק לגמרי. מצד אחד, סושיות סופר זולות שמספקות סושי להמונים, ומהצד השני, יאקימונו. לא מדובר בסושיה להזמין ממנה טייק אווי. כן מדובר ברשת שלוקחת ברצינות יפנית את העבודה שלה, אולי יותר מכל מקבילה בעיר.

יאקימונו

שמח ביאקימונו צילום: מיטל סלומון

הקפדה יפנית ביאקימונו צילום: מיטל סלומון

לונג סנג

מבין הסיניות החבויות מהעין בלטה לונג סנג שהפכה לסוד שמור אצל שפים נבחרים. החל מהדג הטרי בג'ינג'ר וסויה ועד למנה הקלאסית של השייטל המוקפץ בבצל ירוק, הכל עשוי שם כהלכה וכיאה לאוכל סיני, בלי התחכמויות מיותרות. לא לוותר על מנת הספייריבס שנחתכו לנתחי ביס אידיאליים וטוגנו עם פלפל סצ'ואן. אוהבי המיינסטרים, לכו על אטריות אורז מוקפצות עם בקר, מנה גדולת מימדים שאי אפשר לטעות איתה. אנחנו אומרים בפה מלא אוכל סיני, לונג סנג היא אחת המסעדות הכי טעימות בתל אביב ומי שטרם ביקר, אין כמו ההווה.

לונג סנג

לונג סנג. צילום: אנטולי מיכאלו

לונג סנג. צילום: אנטולי מיכאלו

מינה טומיי

במציאות הקולינרית של היום, הרעיון של מסעדה אסייתית שלא מתמחה במטבח מסויים, ולא ממציאה את הגלגל מחדש, נראה ארכאי ומיושן. אבל כשמינה טומיי נפתחה לפני יותר מעשור זו הייתה אחת הפעמים הראשונות שהסועד הישראלי גילה שאין אפס. יש מטבח קוריאני, יפני, תאי, הודי ווייטנאמי ולכל אחד מהם, צריך לתת כבוד משלו. רוצים לאכול? הזמינו מהתפריט הייעודי למדינה, ותעשו לנו טובה, אל תערבבו סושי עם מוקפץ.

מינה טומיי

מינה טומיי. צילום: יח"צ

איזה מטבח תבחרו? מינה טומיי. צילום: יח"צ

נאם

נאם, המגדירה עצמה כמסעדה של "אוכל רחוב תאילנדי" שוכנת באזור הסואן ביותר של צפון דיזנגוף, ועם קצת דמיון ההמולה שלו יכולה להזכיר את בנגקוק. התפריט כולל את מיטב המנות התאיות הקלאסיות על פי שמן בשפת המקור ועם הסברים פשוטים על תכולתן. במרבית המנות אפשר לבחור מרכיב עיקרי של בשר בקר, חזיר, עוף, שרימפס או טופו ויש גם דירוג של חריפות שהתברר כאמין במהלך הארוחה. ויש גם שייק קוקוס, אין יותר תאילנד מזה.

נאם

נאם, מזל טוב על הילד השלישי. צילום: מתן כץ

נאם, תאילנד בקצה דיזנגוף. צילום: מתן כץ

ניטן תאי

התאילנדית המלכותית שברחוב הארבעה ניסתה, עם פתיחתה, להביא צד של המטבח התאי שפחות מוכר בישראל וספגה ביקורות מעורבות, למרות ואולי בגלל ההשקעה הניכרת בעיצוב ובשירות. מאז הם הספיקו להחליף שף ולהביא את שחף שבתאי להנהיג את המטבח ומאז, אנחנו אוהבים אותה יותר ויותר.

ניטן תאי

ניטן תאי. צילום: נמרוד סונדרס

ניטן תאי. צילום: נמרוד סונדרס

פיפיז

עד לפני כמה שנים ניתן היה למצוא בעיר רק מסעדה תאית אמיתית אחת: בית תאילנדי, כמובן. אחלה בחירה, אבל לא כזו שמזכירה במחיר (ובגודל המנות, ראוי לציין) את האוכל הקל, המהיר, הצנוע, הכיפי והזול להחריד של תאילנד. פיפיז היא התחלה בכיוון הנכון: מסעדנות קטנה בשוק לוינסקי, עם תפריט קטן ומחירים זולים יותר מהמקבילות. אולי זו ההזדמנות, סוף סוף, לשיחזור החוויה של הזמנת כל התפריט במסעדה תאית אמיתית.

פיפיז

פיפי'ז (צילום: אנטולי מיכאלו)

פיפי'ז בשכונה. צילום: אנטולי מיכאלו

צפרה

האסייתית הוותיקה של אבי קונפורטי נעלמה קצת מאחורי פרוייקטים גדולים יותר כמו טופולופומפו, אבל מדובר באופציה השפוייה יותר, בעיקר אם אתם חלק מעובדי המשרדים באזור יגאל אלון. מטבח שף, במובן של לקיחת חומרי גלם אסייתים והפיכתם למנות עם אינטרפטציה אישית בלי היצמדות למטבח מסוים.

טוקיו טונה בצפרה. צילום: צפרה בע"מ

טוקיו טונה בצפרה. צילום: צפרה בע"מ

צפרה

קאב קם

בר האוכל החדש שפתח מלילי ברחוב לינקולן הוא הזדמנות להוציא את המנות הקטנות והפרטיות לנחלת הכלל. בלי מחויבות מגבילה לפליי ליסט אקונומי בנוסח עדות הפאד קפאו שצצות בכל מתחם תל אביבי. כמו שמבקר האוכל שלנו, אלון הדר, כתב על החוויה במקום: חריף, צורח ומטלטל. התפריט גדול אבל חומרי הגלם לא מתפזרים: ברוסט חזיר, לברק, שרימפס ועוף. המון עוף. בגזרת הגינה אלו הפטריות, הפאפאיה והבוק צ׳וי. מי שטרם ביקר, מומלץ בחום.

קאב קם

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

TYO

כנראה מסעדת הסושי הכי שאפתנית בעיר. המסעדה שמארחת סושי-שף יפני (יאמה סאן) ונקראת על שם שדה התעופה בטוקיו, מתיימרת להנחית אתכם באיי יפן בלי להתפשר, לא במחיר ולא בחומרי הגלם. לא מדובר במסעדת שף במובן המערבי של המילה, כן מדובר במסעדה שנצמדת לסושי ויודעת בדיוק מה היא עושה ומה היא לא.

TYO

TYO.  צילום: דן פרץ

TYO. צילום: דן פרץ

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: d4027f4726d4d