דרמה קווין: הדרמה פותחים את מסעדת לובי

המועדון ששולח ידו בכל פותח עכשיו גם מסעדת שף, שמבטיחה תפריט אקלקטי וחוויה בסגנון אירוח בלובי מסורתי של בית מלון

קרפצ'יו בקר סודי בלובי, 46 ש"ח. צילום: בן פלחוב
קרפצ'יו בקר סודי בלובי, 46 ש"ח. צילום: בן פלחוב
18 ביולי 2018

כשביקרנו בבר הדרמה לפני כמה חודשים התלהבנו מהשפע: חצר פנימית עם פינות ישיבה, קומת גלריה שהיא גם רחבת ריקודים ואפילו שירותים מהיפים בעיר. מעכשיו יש בדרמה מסעדה חדשה שממוקמת בלובי וגם נקראת כך.

"השותפים, שהם מהכולי עלמא, עובדים לשעבר של קבוצת נוקס ואנשי לילה ותיקים אחרים, הבינו את הפוטניצאל של המתחם הענק הזה, ושהוא לא מחוייב להיות רק דבר אחד", אומר נמרוד רותם, איש התוכן של המקום. "החלטנו להפוך את הלובי למסעדה מתוך האמונה כי הדרמה הוא בית לכל בילוי אפשרי, בין אם זה ישיבה במסעדה, בירה עם חברים בחצר או ערב ריקודים במועדון".

הלובי ממצב את עצמו במשבצת של מסעדה אינטימית וקלילה שמגישה מנות פשוטות אך טובות: ארטישוק על הפלנצ'ה ולבנה (29 ש"ח); דג נא ים תיכוני – מוסר קצוץ, בצל סגול, עגבניות שרי וזיתי קלמטה ברוטב גספצ'ו אבטיח (46 ש"ח); מספר סוגי פיצות כמו פיצה מרגריטה (41 ש"ח) פיצה תראקיה עם תרד טורקי, פטה וזוקיני (43 ש"ח), ופיצה פרובאנס עם שכבות דקות של תפוחי אדמה מושרים בשמנת, מוצרלה, אורגנו ושמן כמהין מקומי (44 ש"ח); נקניקיית בראטוורסט בלחמניה עטופה בבצל מטוגן וקטשופ קארי (42 ש"ח); פלאן קרמל מלוח (39 ש"ח) וצ'ורוס (29 ש"ח). הסגנון, כפי שניתן להבין, גלובלי ולא נצמד למטבח הישראלי.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
ההמבורגרים הטבעוניים הכי טובים בעיר
10 טעמי הגלידה החדשים שאתם חייבים לנסות
הקינוח האמריקאי שמגיע לארץ ויגרום לכם לשכוח מגלידה

היי סוסייטי טאקו – פילה בקר, כרוב אדום, איולי כוסברה וסלסה מוואחאקה, 52 ש"ח. לובי. צילום: בן פלחוב
היי סוסייטי טאקו – פילה בקר, כרוב אדום, איולי כוסברה וסלסה מוואחאקה, 52 ש"ח. לובי. צילום: בן פלחוב

"כשאני חושב על הדרמה אני חושב על אקלקטיות. יש כאן חוויה מאוד רחבה ומתחם שמציע בילויים שונים שמתכתבים אחד עם השני. זה הביא אותי ליצור תפריט בעל נגיעות וטעימות מכל קצוות העולם", מסביר שף הבית אלירן סמוראי (מול ים, בינדלה). תפריט קוקטיילים שבנה המיקסולוג ומנהל הבר רביד סנאנס, מנסה גם כן לשבור את השגרה המקובלת בברים בעיר. ברשימה בולטים – תרתי משמע – מרגריטה קלאסית כחולה, קוסמו סגול, מוחיטו אננס וויסקי סאוור פסיפלורה (42-49 ש"ח).

קרפצ'יו בקר סודי, 46 ש"ח. לובי. צילום: בן פלחוב
קרפצ'יו בקר סודי, 46 ש"ח. לובי. צילום: בן פלחוב

האדריכל ומעצב הפנים סיימון ברזין, משה חסון והמעצב אנדריי סנדלר, שהוא גם אחד השותפים במקום, עיצבו את המסעדה כלובי מסורתי של בית מלון עם מעט פוסט מודרניות מאופקת. תאורה נעימה, עץ ושיש ירוק יוצרים אווירת לאונג' קז'ואלית שמתאימה לכפכפים ועקבים כאחד. התוכן ממשיך את הקו האמנותי של הופעות חיות וחיבור לקולנוע ולמוזיקה: ג'אז בימי שלישי והופעות של הרכבים מוכרים מהעיר בימי שבת, אירועי קונספט, וידאו ארט והקרנות סרטים, ליינים מתחלפים (הוט קוטור – ליין טכנו נודד בעיר, סבן אילוון – ליין נשי גאה ועוד), די ג'יי כל ערב ועוד. שיתוף פעולה מתהווה עם אנשי תאטרון תמונע יניב הצגות מותאמות לחללים השונים, ושחקנים צעירים מוזמנים למצוא כאן מקום להתנסות בו. "ממש פתחנו קול קורא לכך כדי להתחבר לעולמות האמנות והפרפורמנס מזווית אחרת ויותר מעניינת ממה שמוצע כרגע בתל אביב, ולספק לאנשי תיאטרון בית ליצירה חדשנית. בכך אנחנו מוסיפים עוד נדבך למקום כבית לאמנים שלא רק מסתיים בחוויית Wine and Dine", מסביר רותם. "בסופו של דבר פתיחת מסעדה בלובי נראתה לנו כמו המהלך הטבעי ביותר לחלל הזה, ואנחנו שמחים על ההזדמנות להפוך את החזון למציאות".

לובי, נחלת בנימין 52 תל אביב, ראשון-שבת מ-19:00- אחרון הלקוחות, 054-7205899