כיוון לירוק: בקרוב תיפתח בתל אביב מסעדה שכולה אבוקדו

שף טל דדון אורב לעונת האבוקדואים שבפתח עם מסעדה שתגיש מיני מטעמים על טוהרת הפרי הירוק. עד אז, אספנו לכם כמה מאכלי אבוקדו שתוכלו ליהנות מהם בעיר כבר עכשיו

ברוסקטת אבוקדו של איל שני. צילום: אריאל עפרון
ברוסקטת אבוקדו של איל שני. צילום: אריאל עפרון
16 באוקטובר 2018

בעולם נפתחות מסעדות המתמחות באבוקדו חדשות לבקרים: The Avocado Show באמסטרדם מתמחה במנות על טוהרת האבוקדו, כולל לחמניות עשויות אבוקדו להמבורגרים. בארצות הברית כבר פועלות מסעדות גריל של אבוקדו ובברוקלין משגשג בר האבוקדו אבוקדריה, אבל אחת המנות הכי איקוניות שיצאו מהתפוח הגדול היא דווקא של טוסט אבוקדו של קפה ג'יטאן שכולל אבוקדו, מיץ לימון, שמן זית ופתיתי צ'ילי יבש על טוסט שבעה דגנים (7.25 דולר למנה).

עוד כתבות שיעניינו אותך:
הבראנצ'ים החדשים שחייבים לנסות
ארוחות הבופה הכי נדיבות בעיר
"לא באים למסעדה בשביל לשבוע, אלא בשביל להתרגש"

עד כה פיגרה תל אביב מאחור, אבל בשבוע הבא העניין הזה יתוקן בעזרת מסעדת אבוקדה שיפתחו חן שושן (ממתגת גרפית) וארז פרידנזון (שניהל את בר המעוז). השניים, שיצאו לסיור לימודי ב-Avocadria בניו יורק, באבוקדו שואו באמסטרדם ובאבוקדו קלאב בברלין, החליטו לפתוח בית קפה-מסעדה שכולו מוקדש לאבוקדו. המבנה רחב המימדים ששכרו בלילינבלום עוצב על ידי משרד האדריכלות דיס איז איט דיזיין (שעיצבו גם את מסעדת מנסורה) עם קשתות גדולות, משטחי שיש בצבע בהיר כמעט לבן ואבן ורודה, שיחד מדגישים את גוני האבוקדו של הכיסאות ושאר פריטים.

התפריט של השף טל דדון, שעבד באנסטסיה, בזכאים ובננוצ'קה, לא יהיה טבעוני ויציע מבחר מנות כגון פנקייק אבוקדו יפני, מגוון רוטבי אבוקדו וגלידה אמריקאית על בסיס אבוקדו בלבד. בהתאם למצאי זני הפרי בשווקים ייאפו במקום גם לחמניות אבוקדו ועוד מנות על טוהרת הירוק.

Avocada, לילינבלום 39 תל אביב, פתיחה בימים הקרובים

1. על טוסט

רומנו

השף איל שני מלהק את האבוקדו לתפקידו ההיפסטרי הקלאסי, אבל באופן שעושה כבוד מיוחד לפרי: ברוסקטה עטופה בסוכריות אבוקדו מלוטשות במלח ים ושמן זיתים (36 ש"ח).

דרך יפו 9 תל אביב, 03-5719622

2. בגלידה

ארטה

הגלידרייה האיטלקית בנחלת בנימין מציעה גלידת אבוקדו עשירה על בסיס שמנת. נשמע כמו הדרך הבטוחה לדחוף לילדים את מזון העל בלי שיתמרדו (17 ש"ח למנה אישית).

נחלת בנימין 11 תל אביב, 055-8954868

3. עם טרטר

קיטשן מרקט

בקיטשן מרקט מפציעה בימים אלה ממש מנה חדשה של טרטר דג לבן, אבוקדו, עדשים, בצל סגול, בצל ירוק ויוגורט. מתברר שאבוקדו הולך מעולה עם תצפית אל הים (62 ש"ח).

בהחלט שנת האבוקדו. צילום: אנטולי מיכאלו
בהחלט שנת האבוקדו. צילום: אנטולי מיכאלו

האנגר 12 נמל תל אביב, 03-5446669

4. במשקה

תמרה

אם עד היום חשבתם שגוואקמולי הוא הממרח שטובלים בו את הנאצ'וס, תמרה תגרום לכם להבין שאפשר להגיע רחוק יותר. כאן מערבלים שייק גוואקמולי שמכיל אבוקדו, תרד, קייל, בננה, סילאן, ספירולינה ומנגולד (29 ש"ח).

כל הסניפים

5. בקערה

יא־פאן

השף יובל בן נריה מציע גרסה אישית לקערות יפניות מסורתיות במנה של סלט סלמון צלוי שכוללת מלפפון, אבוקדו, ביצי דגים, אורז סושי ונבטים (78 ש"ח).

יא פאן. צילום: יח"צ
יא פאן. צילום: יח"צ

נחמני 26 תל אביב, 03-6487796

6. בקוקטייל

223

המיקסולוג אריאל לייזגולד משקשק דרינק שנקרא אבוקדו לאדה ומעורבלים בו אבוקדו, רום זקאפה מיושן 23 שנים, קפיר ליים, מוסקט, בננות, קוקוס ואננס (52 ש"ח).

דיזנגוף 223 תל אביב, 03־5446537

7. על פיצה

מוצ'ה

הפיצרייה שמציעה מבחר מטורף של תוספות עושה את זה שוב: בצק איטלקי ורוטב אבוקדו נאפים עם גבינות צ'דר ובושה. אחרי האפייה מוסיפים לפיצה אבוקדו טרי, שאלוט, לימון וביצה עלומה (40 ש"ח לפיצה אישית).

אבן גבירול 19 תל אביב, 077-6037560

8. בשלגון

פאלאטס

הסטארטאפ הזה נקרא קרטיב ירוק והוא עשוי תפוח, אגס, מלון, אבוקדו, בננה, חלב קוקוס וספירולינה ואפילו מתוגבר בזרעי צ'יה ופולי קקאו כדי לצאת סופר סופר-פוד. (90 ש"ח למארז של 11 קרטיבים). תוכלו להזמין ישירות הביתה.