טיים אאוט timeout

סושי של אוקינאווה ב-11 ש"ח ועוד חדשות קולינריות

| מאת: נועה רוזין

חגיגת סושי ב-11 ש"ח למשך שבוע בלבד באוקינאווה, תפריטי חורף חדשים באריא ובגריג, שף קונדיטור פריזאי הגיע לאפות עם מיקי שמו קולקציית חורף, קלמטה חוגגים יום הולדת 6 בסגנון טברנה, עסקית צהריים בלוקה ולינו החדשה ועוד חדשות אוכל שיפתחו לכם את התאבון

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/11/sizes/unnamed_H1_wo_680_382.jpg
יום הולדת 11 למסעדת אוקינאווה סושי. צילום: יח"צ

 בראנץ' לילה בפרנץ' 57

הארוחה הכי מושחתת של השבוע פוגשת את הבילוי הלילי בתפריט חדש של פרנץ' 57. אחרי טיול השראה בניו אורלינס, החליטו אורון לרנר וויטה ולדימרסקי (שניים מבעלי המקום) לחבר בין חומרי הגלם של מדינות דרום ארה"ב לתפריט לילה מושחת שמזכיר ארוחת בוקר מושחתת. בין המנות: אומלט עם בשר סרטנים, גבינת ברי, עירית קצוצה ושמנת חמוצה (47 ₪), סופגניות קטנות ממולאות בבשר סרטנים וגבינת מסקרפונה (44 ₪), נתח כתף חזיר בבישול ארוך במשרת מוחו עם תפוזים, ליים, מנטה ואורגנו מוגש על לחם בריוש עם ביצה עלומה מטוגנת (64 ₪), קרואסון ממולא בגבינת ברי, ביצה עלומה מטוגנת, ארוגולה טרייה וריבת עגבניות שרי מתקתקה (56 ₪) וקינוח מתוק של פאי קי-ליים (32 ש"ח).

בראנץ' לילי בפרנץ' 57ברנר 2 תל אביב, ימי שני 21:30־2:00, 7347452־050

קרואסון ממולא בגבינת ברי וביצה עלומה מטוגנת. בראנץ' לילה בפרנץ 57. צילום: תומר יפת

קרואסון ממולא בגבינת ברי וביצה עלומה מטוגנת. בראנץ' לילה בפרנץ 57. צילום: תומר יפת

יום הולדת 11 (ב-11 ש"ח) באוקינאווה סושי

רגע לפני פתיחתו של הסניף החדש של מסעדת אוקינאווה סושי ברחוב לבונטין, הסניף המקורי ברחוב שבזי חוגג יום הולדת 11, שיימשך שבוע, במבצע "11 מנות ב-11 שקלים". בין המנות תמצאו שיפוד יאקיטורי פרגית, קריספי אגרול, אורז ירקות מוקפץ בווק,  מנות סושי , סלטים סאקה חם/קר, שיכר שזיפים ועוד.

חגיגות 11 לאוקינאווה סושי, שבזי 46 תל אביב, ראשון־חמישי (1-27.12), 17:00־אחרון הלקוחות, 5101099־03

תפריט חורף חדש במסעדת ARIA

השף גיא גמזו משיק תפריט חדש לרגל העונה הקרה, בו הוא מתמקדת בירקות שורש ופירות הדר. בין המנות תמצאו: סלט שרימפס שרימפס בסגנון וויאטנמי עם צ'יפס שאלוט, צ'ילי ועלים ארומטיים (65 ש"ח), זרוע תמנון צרובה על הפלאנצ'ה עם קרם לימון ופירה גרגרי חרדל (62 ש"ח), ריזוטו עם ציר ותערובת פטריות ומעל טוויל פרמז'ן מושחר (68 ש"ח), סטייק כבד אווז סטייק כבד אווז צרוב במחבת, מוגש על קרם ערמונים חורפי וכרישה צעירה, ריבת דלעת ארומטית וציר יין (88 ש"ח) ועוד.

ARIA, נחלת בנימין 66 תל אביב, כל יום 19:00־1:00, 5296054־03

ריזוטו פטריות. תפריט חורף חדש במסעדת אריא. צילום: עפרי לחוביצר

ריזוטו פטריות. תפריט חורף חדש במסעדת אריא. צילום: עפרי לחוביצר

מיקי שמו משיק קולקציית חורף עם השף-קונדיטור קארל מרלטי

שיתוף פעולה בין שף-קונדיטורים עושה לנו נעים באינסטגרם ובבטן. לקראת החורף ושינוי קולקציית הקינוחים, הזמין הקונדיטור מיקי שמו קארל מרלטי (Carl Marletti) לבניית תפריט משותף שיתבסס על קלאסיקות צרפתיות עם חומרי גלם מקומיים. למרטלי קונדיטוריית בוטיק שנושאת שמו במרכז פריז ומהווה אתר עלייה לרגל לחובבי המתוק. מחכים בקוצר רוח לראות את התוצאות!

"סתם הכנתי משהו ככה בקטנה". השף קונידטור קארל מרלטי

"סתם הכנתי משהו ככה בקטנה". השף קונידטור קארל מרלטי

תפריט חורף במסעדת גריג

קצת קופנהגן, מעט לונדון ונגיעה מסן סבסטיאן – השף עידו פיינר ואיש היין אורי כפתורי משיקים תפריט חדש שיגרום לכם להרגיש באירופה. בין המנות תמצאו קרוקטים ספרדיים עם קרם פלפלים קלויים (10 ש"ח ליחידה), תפוח אדמה סגול- קליפה מטוגנת, תוכן תפוח אדמה בטקסטורות, רוטב יין אדום וערמונים (30/50 ש"ח), קפלטי במילוי ריקוטה וכרוב שחור, מרווה, לימון, חמאה שרופה (55 ש"ח), אווז קונפי, זוקיני, ציר עוף חום (55/75 ש"ח), בטן חזיר בבישול ארוך בדבש סויה ואניס, שפצלה, תבשיל כרוב לבן וקימל (90 ש"ח) ועוד. את התפריט ניתן לטעום גם במסגרת תפריט יומי- ארוחה מובנית המורכבת מפתיח, מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח ב-180 ₪ לסועד (המוגשת מידי ערב, למעט שישי).

Garrigue, אחד העם 15 תל אביב, שני־שבת, 19:00־23:00, 9030677־03

חסה צלויה עם פרורי לחם מעושנים. תפריט חורף במסעדת גריג. צילום: אנטולי מיכאלו

חסה צלויה עם פרורי לחם מעושנים. תפריט חורף במסעדת גריג. צילום: אנטולי מיכאלו

קלמטה חוגגת יום הולדת 6 עם טברנה מקומית

נכון, אי אפשר להזמין מקום ליד החלון הכי שווה ביפו, ובכל זאת מדובר על אחד הלוקיישנים הכי יפים בעיר – לא משנה איפה בחרתם להתיישב. לכבוד חגיגות יום הולדת שש, בנה שף המסעדה עלי זועבי (36) תפריט קבוע שכולל פתיחת שולחן בסגנון טברנה ומנה עיקרית לבחירה. בין המזאטים תמצאו סביצ'ה מוסר-ים, קלמארי צרוב, סלט תמנון, חציל יווני, סלט סלק ועוד. במנות העיקריות תיאלצו לבחור בכובד ראש בין סלט פירות ים קפריסאי, גירוס טלה, טורטליני זנב שור, ניוקי שרימפס, לביבות כרישה ועדשים שחורות ועוד. יאסו!

יום הולדת 6 לקלמטה, ראשון־שבת (4-10.12), כיכר קדומים 10 יפו העתיקה, 17:00־24:00, 6819998־03, מחיר: 180 ש"ח לסועד.

פותחים שולחן לכבוד חגיגות יום ההולדת. קלמטה. צילום: בועז לביא

פותחים שולחן לכבוד חגיגות יום ההולדת. קלמטה. צילום: בועז לביא

לוקה ולינו פותחים לצהריים

המסעדה האיטלקית-סיציליאנית ברחוב לילנבלום פותחת את דלתותיה לעסקית צהריים שווה במיוחד. במחיר המנה העיקרית מקבלים פוקצ'ה עם כרישה/תרד ומנה ראשונה לבחירה. בין הראשונות: סלט ירוק, לשון בקר מעושנת, ברוסקטה סרדינים או שלוש צלוחיות אנטיפסטי. בין העיקריות: ניוקי אה לה רומאנה על רוטב עגבניות שרופות בטאבון (52 ₪), ריזוטו חצילים ופרמזן עם פיצפוצי טלה קריספי (75 ₪), ספגטי מוסר ים, צנוברים ורוקט בחמאת לימון (79 ₪) ועוד. כל המנות העיקריות מוגשות עם כוס סודה או כוס יין אדום /לבן  או בירה מהחבית בתוספת של 18 ₪. 

עסקית צהריים בלוקה ולינו, שני־חמישי, 12:0־16:00, לילנבלום 20 תל אביב, 902777־03

עסקיות צהריים בלוקה ולינו. צילום: אתיאל ציון

עסקיות צהריים בלוקה ולינו. צילום: אתיאל ציון

 

פופ אפ "מאסטר שף" במתחם שרונה

צופים אדוקים של הריאלטי ולא נשאר לכם כלום במקרר? במתחם שרונה הקימו מסעדת פופ אפ בשם "טועמים מאסטר שף", בה תוכלו לאכול – ללא עלות – את המנות המצטיינות בתוכנית. מטרת המיזם היא לעודד לימודי קולינריה וטבחות – אנחנו כמובן בעד.

טועמים מאסטר שף, קפלן 36 פינת דוד אלעזר 6, בניין 101, תל אביב, כל יום, 16:00־21:00, עד ה-23.12.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb