טיים אאוט timeout

ארבעה ספרי אוכל חדשים שתרצו על המדף שלכם

| מאת: שרון בן-דוד

מדף ספרי הבישול התחדש בכותרים שעושים חשק לרוץ למטבח ולבשל. מושלמים למתנה, אבל תכלס, הכי מושלמים כמתנה לעצמכם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/10/sizes/hadau-afaim-dan-peretz-H_wo_680_382.jpg
מתוך הספר של הדיי עפאים

1. עד החתונה זה יעבור

עונת החתונות כבר מאחורינו אבל הספר לא קשור בשום צורה ל"מה תרצו, סלמון או אנטרקוט?". נהפוך הוא: יש בו סיפורים ומתכונים של מנות אירוסין וחתונה מסורתיות שהוגשו בקהילות מרוקו, קוצ'ין, בוכרה והונגריה וכן בארץ – בקיבוצים, בבני ברק ובאולמות של רחוב המסגר, כולל רבע עוף או בורקס כמו במערכון המפורסם. טקסטים היסטוריים־אנתרופולוגיים מוסיפים מידע על מנהגים ומסורות והעיצוב צבעוני ומאיר עיניים. ספר קריאה ועיון לא פחות מאשר בישול.

"רבע עוף", נעמי אבליוביץ'
ועופר ורדי, הוצאת לאנצ'בוקס,
108 ש"ח

מתוך רבע עוף. צילום: מיכל רביבו

מתוך רבע עוף. צילום: מיכל רביבו

2. יודע חקלאי פיקח

פרקי הרומן בין הדיי עפאים, חקלאי ואיש אוכל, לצלם דן פרץ ולסטייליסטית נורית קריב התפרסמו בכל סוף שבוע במוסף “הארץ". עכשיו, כשהמדור כבר לא מופיע, אפשר להתנחם ברשימות שעפאים קיבץ לספר לפי שיקול דעתו הפרטי, ומכאן הפנייה לגיוס המונים. למתכונים יש קשר אסוציאטיבי ללוח השנה העברי (בייגל עגול לראש השנה, רושטי לחנוכה) ויש בהם את אותו קסם עפאי פשוט, שורשי ואלגנטי. העיצוב מוקפד עד לרמת בחירת הנייר ומגביה את הרף בכל מה שקשור לספרי בישול.

"ספר על אוכל", הדיי עפאים,
הוצאת לאנצ'בוקס, 178 ש"ח

כריכת הספר של הדיי עפאים

כריכת הספר של הדיי עפאים

מתוך הספר של הדיי עפאים

מתוך הספר של הדיי עפאים

3. מאסיה באהבה

השף שלא נח לרגע ממשיך לרכוב על הגל האסייתי כפי שהוא עושה כבר יותר מ־30 שנה (וטוב שכך), והפעם הוא מביא מתכונים ממטבחי תאילנד, וייטנאם, סין והודו. חלק מהמתכונים מוכרים סלט פפאיה, סמוסה) ואחרים פחות (מוס דגים מתובל מאודה מתאילנד, אטריות קרות בטחינה מסין), אך כולם נגישים מבחינת חומרי גלם ומתאימים למטבח הביתי גם למי שלא מחזיק מעצמו בשלן מומחה. הצילומים מפשטים את ההכנה וההוראות פשוטות וברורות.

ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה,
הוצאת כתר, 88 ש"ח

כריכת הספר של ישראל אהרוני

כריכת הספר של ישראל אהרוני

4. אם אשכחך ירושלים

המגזין האינטרנטי “עיתונאוכל" צבר ניסיון במשך שנה וכעת החליט עורכו, מאיר בולקה, להוציא ספר מתכונים של שפים ירושלמים, בהם דוד ביטון (קינג דיוויד), צחי בן שבת (דן ירושלים), זכאי חוג'ה (ג'קו סטריט), משה בסון (אקליפטוס) והקונדיטורית לי דרורי. הספר מעוצב בפורמט לוח שנה שבחלקו העליון ספירלה, ונוח להעמיד אותו על השיש. בין המתכונים: מג'דרה חמוציות ושקדים, קבב לוקוס בתבשיל עלי סלק וקציצות בקר ברוטב מרוקאי. להשיג באתר: .itonochel.com

"ספראוכל תשרי", הוצאת
מאירקוקבוק , 69 ש"ח

ספראוכל תשרי

ספראוכל תשרי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 569c449