מראשון דיאטה: 4 מתכונים מושלמים לעוגת גבינה

אחת אפויה וגבוהה, השניה מעולה לפיקניק, השלישית מתאימה בדיוק לקפה של הבוקר והרביעית מאתגרת בטירוף. מאיה רביבו מבית הספר לבישול דן גורמה חולקת איתנו ארבעה מתכונים לבנים לחג

עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי
עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי

עוגת גבינה אפויה

// תבנית בקוטר 22 //

מצרכים לבסיס

  • 150 גרם עוגיות חמאה/ אוריאו/ פתי-בר, טחונות לפירורים
  • 40 גרם חמאה מומסת

 

למלית הגבינה

  • 4 ביצים
  • 1 ו-1/4 כוסות סוכר
  • 600 גרם גבינה לבנה 5-9%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 כפות קמח
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית ווניל

 

לציפוי

  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית אבקת ווניל
  • 3 כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנת הבסיס:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית התבנית נייר אפייה. מערבבים את כל המצרכים עד לקבל תערובת אחידה ולחה. משטחים את תערובת העוגיות ומהדקים לתחתית התבנית. מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות עד קבלת שכבה זהובה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת העוגה:

מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה, הוניל והלימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בעדינות ומערבבים ערבוב קצר. יוצקים את התערובת שהתקבלה על הבסיס האפוי. מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ-60 דקות עד להתייצבות (לאחר 40 דקות בתנור עוברים עם סכין מסביב לדפנות העוגה. חוזרים על הפעולה לאחר שהיא יוצאת מהתנור). מוציאים את העוגה ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה כשהיא עדיין מעט חמימה. מצננים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ומכניסים למקרר.

עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי
עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי

 

עוגת גבינה בחושה (מעולה לקפה של הבוקר)

// תבנית מלבנית //

מצרכים לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון

 

למלית הגבינה:

  • 3 מיכלי גבינה 9%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • 3/4 כוסות סוכר
  • קליפת לימון מגוררת
  • כוס צימוקים בהירים, מושרים במים חמים

 

לקראמבל:

  • 80 גרם חמאה
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 80 גרם קמח
  • 80 גרם שקדים טחונים

 

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מלבד החלמון. מוסיפים את החלמון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק שהתקבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 25-30 דקות עד לצינון מלא. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק במצונן ומרדדים לעובי של חצי סנטימטר. משטחים את הבצק בתחתית התבנית ואופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה.

הכנת הקראמבל:

במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת פרורים.

הכנת המלית:

בקערה גדולה טורפים יחד גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה. מסננים את הצימוקים ומערבבים פנימה. מפזרים מעל העוגה את פרורי הקראמבל.יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי ומכניסים לתנור למשך 40 דקות נוספות. *אם מלית הגבינה מתחילה להשחים מנמיכים את החום ל-160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר.

עוגת גבינה בחושה, צילום: אבי מזרחי
עוגת גבינה בחושה, צילום: אבי מזרחי

 

טארט גבינה ודובדבנים  (לפיקניק עם חברים)

// תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ //

מצרכים לקלתית:

  • 120 גרם חמאה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 245 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 1 ביצה

 

למלית הדובדבנים:

  • 200 גרם דובדבנים מגולענים (אפשר קפואים)
  • 70 גרם סוכר
  • 1/2 מקל ווניל
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות מים קרים

 

למלית הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוסות סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • כפית תמצית ווניל

 

אופן הכנת הקלתית:

מחממים תנור ל-160 מעלות. במעבד מזון מערבבים את כל החומרים, מלבד הביצה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד קבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה. מוציאים את הבצק המצונן ומרדדים לעובי של 4 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתחתית תבנית הפאי ומהדקים לדפנות. מעבירים למקרר לצינון נוסף (15 דקות) ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

הכנת מלית הדובדבנים:

ממיסים את הקורנפלור ב-3 כפות מים קרים ומניחים בצד. לסיר בינוני מוסיפים את הדובדבנים, הסוכר, מקל הוניל והקורנפלור המומס. מבשלים את כל המצרכים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מעבירים את תערובת הדובדבנים על הקלתית האפויה.

הכנת המלית והרכבת העוגה:

מעלים את הטמפרטורה של התנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו הקצפה מערבבים את הסוכר, הביצים והחלבון. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את גרידת הלימון ותמצית הוניל. יוצקים את התערובת על הדובדבנים ומחזירים לתנור ל-20 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

טארט דובדבנים, צלם: אבי מזרחי
טארט דובדבנים, צלם: אבי מזרחי

 

עוגת פיסטוק ומוס גבינה לימון

// תבנית עגולה 22 ס"מ //

מצרכים לדקואז פיסטוק:

  • 7 יחידות חלבונים (215 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 11/4 כוסות אבקת סוכר (135 גרם)
  • 23/4 כוסות פיסטוקים טחונים (225 גרם)

 

למוס גבינה ושוקולד לבן:

  • 1 כף מים
  • 2 כפות סוכר (40 גרם)
  • 1 גרידה מלימון אחד
  • 4 יחידות חלמונים (80 גרם)
  • 1/2 שקית ג'לטין (8 גרם)
  • 2 כפות מים (40 גרם) – להמסת הג'לטין
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 400 גרם גבינה לבנה 9%
  • 350 גרם שמנת מתוקה

 

לציפוי גאנש שוקולד לבן:

  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • מעט צבע מאכל לבן (לא חובה)

 

אופן הכנת הדקואז:

מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר בעזרת עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. בקערה מערבבים את אבקת הסוכר ופיסטוקים הטחונים. בעדינות מקפלים את האבקות לקציפת החלבון. מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים 2 עיגולים בקוטר 22 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.

אופן הכנת מוס הגבינה והשוקולד הלבן:

מביאים לרתיחה את המים והסוכר. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים. מוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצף סמיך. מכניסים את הג'לטין למים וממיסים במיקרו במשך 20 שניות. מוסיפים את הג'לטין לקציפת הביצים ומערבבים היטב. בקערה (או במיקסר) מערבבים את הגבינות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים 1/3 מהגבינות לתערובת הביצים, מערבבים היטב ומוסיפים את שארית הגבינות. ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס לתערובת ומערבבים. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצף רך. מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך התערובת.

הכנת גנאש השוקולד:

בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מקררים מעט ויוצקים על העוגה.

הרכבת העוגה:

מניחים בתחתית התבנית את דקאוז הפיסטוק. יוצאים מעל הדקואז את מוס הגבינה והשוקולד הלבן. מקפיאים למשך לילה. מחלצים את העוגה מהתבנית, מצפים בגנאש שוקולד לבן, מקררים ומקשטים בפיסטוקים חצויים.

עוגת פיסטוק ומוס גבינה לימון, צילום: אבי מזרחי
עוגת פיסטוק ומוס גבינה לימון, צילום: אבי מזרחי