טיים אאוט timeout

ניצחון במוקדמות: שש עסקיות חדשות ומשתלמות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

מחירים משתלמים, שפע של שולחנות פנויים גם במקומות המבוקשים ביותר ואופציה להתחיל עם הדרינקים לפני שאוספים את הילדים מהגנים: שש ארוחות עסקיות חדשות שאסור לפספס

בלקן (צילום: אמיר מנחם)

צ'יינה קלאב

אם לא הצלחתם להשיג מקום בערב, מה שהגיוני לנוכח הביקורות המחמיאות, בעסקית החדשה תוכלו לקבל את המנות שכל העיר מדברת עליהן בלי לעמוד בתור, למשל קונה פאו מוח עגל, טופו מאפו, חציל סיני וכמובן ראמנים. אפילו חומרי גלם פשוטים כמו עגבנייה וחציל משתדרגים כאן עם רטבים, תיבול והתססות והופכים לסימפוניית טעמים מורכבת. המסעדה אמורה להיסגר בסוף השנה, וזה עוד פרט שכדאי לקחת בחשבון. 86־24 ש"ח.

הלל הזקן 18 תל אביב, טלפון: 03-6044725, ראשון־חמישי 12:30־17:00

צ'יינה קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו

בלקן

להכניס את כל מטבחי הבלקן תחת קורת גג אחת זו משימה בלתי אפשרית, ולכן במסעדה שמוביל השף אייל לביא יש קצת מכל דבר. בעסקית החדשה אפשר לשדך באותו מחיר ראשונה ועיקרית מאותו מטבח, למשל סקורדליה, צזיקי ואיקרה לפתיחה ומוסקה להמשך, או לזגזג ולנגב עם לחם מהטאבון טעמים מבולגריה, מקדוניה וסרביה. המקום כשר ולכן אין בשר, אבל ממילא בצהריים עדיף לאכול קל. 59־135 ש"ח.

החשמונאים 99 תל אביב, 03-6434517, ראשון־חמישי 12:00־16:30

 

קפיטריה

לשף יונתן רושפלד נמאס כנראה מהתכתשויות עם הממשלה, הפודיז וכל מה שמרכיב את עולם המסעדנות הישראלי. כדי לטעום מהפיין דיינינג שלו תצטרכו לטוס לחו"ל, אבל למזלנו הקז'ואל עדיין כאן. לעסקית החדשה בקפיטריה הוא יצר המבורגר עם צ'יפס מתובל, קארי ביתי וירקות עם עוף או טופו ואורז, טורטליני עגל, סויה, ג'ינג'ר ואווז מעושן ועוד מנות צהריים שמנסות לפרוץ את תקרת הזכוכית של הקניון הכי אופנתי בעיר. 74־64 ש"ח.

החשמונאים 96 (קניון גינדי TLV) תל אביב, 03-9567216‏, ראשון־חמישי 12:00־17:00

עוד כתבות מעניינות:
בתי אוכל חדשים שחייבים להכיר
הבראנצ'ים החדשים והשווים בעיר
הדברים הכי מעצבנים שמסעדות עושות באינטרנט

L28

השפית שולי וימר, שנבחרה להוביל את המסעדה בחצי השנה הראשונה, עומדת לפני סיום כהונתה. תפריט העסקיות החדש הוא בערך ההזדמנות האחרונה להתנסות בכופתאות נודי עם סולת ולאבנה בציר עלי גפן, שכבר הפכו למנת דגל; פסטה פיצ'י עם עלי זעתר ופרמזן; ריזוטו עלי סרפד ואבן יוגורט; ועוד מנות שרוקמות ביד עדינה חיבור בין ישראל ואיטליה. הדיל כולל את לחם הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב־89 ש"ח.

לילינבלום 28 תל אביב, 03-9003560, ראשון־חמישי 15:00־12:00

הולה

השף ויקטור גלוגר יוצא מנקודת הנחה שיש אנשים שזמנם בידם ומותח את ארוחת הצהריים עמוק אל תוך אחר הצהריים. Pleasure Lunch מתחיל בכמה מנות קטנות למרכז השולחן ונמשך במנות ים תיכון סקסיות כמו המבורגר עם כבד אווז; טורטליני פטריות יער, פיסטוקים וגבינת מנצ'גו; תמנון ותפוח אדמה קונפי; ופילה דג על הפלנצ'ה עם ירקות צלויים ורוטב הדרים. אלכוהול במחיר נגיש ונוף הים שממול משכיחים את השאגות שצפויות מכיוון הבוס. 124־82 ש"ח.

הירקון 87 תל אביב, 03-5759060, ראשון־חמישי 17:00־12:00

הולה (צילום: ספיר קוסה)

בית ארקפה

בבית הקלייה של רשת ארקפה מוכרים חוץ מקפה מאפים ואוכל ארוז לטייק אוויי. כעת נוסף תפריט עסקי במתכונת ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית, עם מנות מיינסטרימיות בביצוע מוקפד: סלט שוק וסלט קיסר, מיטבולס מבשר בקר שנטחן במקום ברוטב עגבניות, פילה סלמון בטאבון ברוטב טריאקי, ושניצל דק ופריך. ניחוח קפה משכר ברקע ולוקיישן מעוצב הם בונוס שמצדיק הגעה, גם אם מתחם יד חרוצים אינו נמל הבית שלכם. 52־88 ש"ח.

הצפירה 23 תל אביב, 03-7556888, ראשון־חמישי 16:00־12:00

ארקפה (צילום: יח"צ)

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0