טיים אאוט timeout

תחנה מרכזית: ארבע קערות פונץ' מושלמות לסילבסטר

חזק או קליל, חמצמץ או מריר, פירותי או מעושן - במסיבת הסילבסטר שותים לפני ואחרי השמפניה פונץ' אלכוהולי. אנשי המוטל רקחו עבורינו 4 קוקטיילים למרכז השולחן    

רד נק פונץ', מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

מארחים מסיבת סילבסטר בבית? בר שירה מקבוצת האימפריאל רקח במוטל החדש ביפו ארבעה מתכוני פונצ'ים משגעים שאפשר להכין מראש ולהגיש בקערה למרכז השולחן, כי למה שתתאמצו, השנה רק מתחילה.

פונצ'ים, מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

פונצ'ים, מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

רד נק פונץ' | מתוק, מריר וקליל

החומרים (כ־10 מנות):

90 מ"ל בקרדי 8 שנים

270 מ"ל בורבון וודפורד רזרב

720 מ"ל אפרול

360 מ"ל אוליאו סאקרום (תמצית של סוכר וקליפות לימונים: קולפים 6 לימונים וכותשים את הקליפות שלהם עם 200 גר' סוכר. משאירים במקרר ללילה כדי שהסוכר יספוג את השמנים של הקליפה)

360 מ"ל דבש נוזלי (מוהלים דבש במים חמים ביחס של 3:1 לטובת הדבש)

720 מ"ל תה ירוק

2 מקלות קינמון

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד בכלי קיבול ומוסיפים קוביית קרח גדולה שמכינים מבעוד מועד (מקפיאים מים בקופסת פלסטיק גדולה של 2 ליטרים). מגישים בכלי מרכזי ומעבירים לכוסות מתכת (כוס מיול) או ספל זכוכית עם הרבה קרח כתוש ולימון/תפוז מיובש. בוזקים אבקת קינמון מעל.

הגמל המשוגע, מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

הגמל המשוגע, מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

פונץ' הגמל המשוגע | חמצמץ

חומרים (כ-10 מנות):

500 מ"ל רום בקרדי לבן

330 מ"ל מרטיני רוסו

330 מ"ל מיץ ליים/לימון סחוט טרי

220 מ"ל מי סוכר (1:1)

ליטר בירת לאגר בהירה

להגשה:

קליפת לימון

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד בכלי קיבול ומוסיפים קוביית קרח גדולה שמכינים מבעוד מועד (מקפיאים מים בקופסת פלסטיק גדולה של 2 ליטרים). מגישים בכלי מרכזי וסוחטים קליפת לימון מעל.

מילק פונץ', מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

מילק פונץ', מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

מילק פונץ' | מתוק וחזק

חומרים (כ-8 מנות): 

אוליאו סאקרום מ־6 לימונים (קולפים את הלימונים וכותשים את הקליפות שלהם עם 200 גר' סוכר. משאירים במקרר ללילה כדי שהסוכר יספוג את השמנים של הקליפה)

ליטר חלב

300 מ"ל קוניאק

100 מ"ל רום עשיר (בקרדי 8 שנים, אל דוראדו 5 שנים, דיפלומטיקו או זאקאפה יהוו אופציה טובה)

100 גר' סוכר קנים

200 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

הכנה:

בסיר מביאים חלב לסף רתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים לחלב החם קוניאק, רום, סוכר קנים ומיץ לימון. מערבבים היטב ונותנים לחלב לנוח למשך שעה. החלב "יחמיץ" ומוצקי החלב ייפרדו מהנוזל (הנוזל שיתקבל יהיה צלול וקרמי). מסננים במסננת בד עדינה ושומרים במקרר. מעבירים לכלי מרכזי או לבקבוקים זכוכית גדולים ומגישים צונן ללא קרח.

קיי ראש פונץ', מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

קיי ראש פונץ', מוטל. צילום: אנטולי מיכאלו

קיי ראש פונץ' | מתוק, מריר, פירותי ומעושן

חומרים (כ־10 מנות):

600 מ"ל וודקה גריי גוס

500 מ"ל מרטיני ביטר או קמפרי

500 מ"ל מיץ ליים/לימון סחוט טרי

500 מ"ל מי סוכר (ביחס של 1:1; להשרות ללילה עם 10 גרעיני הל)

300 מ"ל מיץ אננס סחוט

700 מ"ל מים מינרלים

לקישוט (אופציה):

פרוסות תפוזים מיובשים

פרחי לוונדר 

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד בכלי קיבול ומוסיפים קוביית קרח גדולה שמכינים מבעוד מועד (מקפיאים מים בקופסת פלסטיק גדולה של 2 ליטרים). מעבירים לקערה מרכזית, מקשטים עם תפוזים מיובשים ופרחי לוונדר. אפשר להוסיף קשים לקערה ולשתות ישירות ממנה.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb