טיים אאוט timeout

מתוקות שלי: הקונדיטוריות הטובות בתל אביב

| מאת: אורן ברזילי

דלאל, נולה, פושון, בייקרי - יש אנשים ששומעים את המילים ומיד מתחילים לדמיין את המאפה הבא שלהם. אנחנו למשל. הקונדיטוריות בתל אביב כבר מזמן עלו על הגל הנכון ומביאות לנו את כל מה שמעודכן, טעים ומתוק

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/07/sizes/sarona_im-19-h_wo_680_382.jpg
פושון בשרונה מרקט. צילום: איליה מלניקוב

בוקר, ערב, מה זה משנה. כשיש מאנצ׳ למתוק, הוא מכה בכל הכוח. תל אביב עברה בשנים האחרונות מהפכה של ממש, קינוחים מושחתים הם דבר שבשגרה אצלנו. תוסיפו לזה השפעה ניכרת מחו״ל ותקבלו קונדיטוריות משובחות ומאפים נימוחים מופלאים שרק הולכים ומשתבחים עם הזמן. הנה כמה מהאחראים על העניין הזה: הקונדיטוריות הטובות בתל אביב.

בייקרי

כשעורכים רשימה כזו השאלה היא יותר איזה סניף של הבייקרי להכניס ולא האם הם ראויים להיות בה. אמנם מדובר על רשת שרלוונטית יותר למי שגר במרכז העיר (למעט הסניף ביד חרוצים) ואמנם, אין בשורה חדשה ופורצת דרך ב-2017 אבל כמה מקומות אתם מכירים שיודעים לשמור על אותה הרמה בלי קשר לוותק או לסניף ולעשות את זה כל יום באותו האופן בדיוק?

בייקרי אבן גבירולבייקרי יד חרוצים | בייקרי כיכר המדינהבייקרי דיזנגוף 

בייקרי (צילום: שרית גופן)

בייקרי. צילום: שרית גופן

בק דור

ככל הנראה הקונדיטוריה הכי מעודכנת בעיר. לא רק עם מה שקורה בעולם אלא בעיקר עם מה שקורה בארץ. סאני דרעי הייתה אחת הראשונות לזהות את הקרייבינג התל אביבי לטעמים מהמזרח, והעובדה שמדובר במתוקים (אבל לא תמיד) לא ממש שינתה לה. הקונדיטוריה שלה שצמודה לניטן תאי שם היא משמשת כקונדיטורית המדגימה שילובים בלתי אפשריים, מצד אחד עם טעמים כמו מיסו או דאשי במאפים מערביים, וקלאסיקות תל אביביות מיידיות מצד שני). לאחרונה הודיעה סאני על עזיבתה את הבק דור וכיום עומלים במקום שני קונדיטורים מוכשרים: עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. לגבי סאני, כולנו מחכים לראות מה יילד יום.

בק דור

גאנש קוקוס עם ליבת יוזו מלוחה. בק דור ביי סאני. צילום: יהונתן בן חיים

גאנש קוקוס עם ליבת יוזו מלוחה. בק דור ביי סאני. צילום: יהונתן בן חיים

דלאל

הקונדיטוריה/מסעדה בנווה צדק עושה הכל נכון: מהמיקום (שלא מושך טונות של תיירים למרות המרכזיות שלו), עד האיכות, ההקפדה על הפרטים, המחיר והאופציות. אולי אחת הקונדיטוריות הכי ורסטיליות ברשימה, במובן של אחת כזו שתקרוץ גם לחובבי קלאסיקות וגם לחובבי טרנדים. גם לפודיז וגם לסבים שלהם.

דלאל הקונדיטוריה

קונדיטוריה דלאל בנווה צדק (צילום: אסף פינצ'וק)

הקונדיטוריה של דלאל בנווה צדק. צילום: אסף פינצ'וק

דליצ׳ה

אז מה היה לנו: ישראל, ארצות הברית וצרפת. לא שכחנו משהו? דליצ׳ה, מאפייה וקונדיטוריה איטלקית הצטרפה גם היא לסגל הרב לאומי של רחוב בן יהודה ומציעה אוכל איטלקי ביתי וממול קינוחים פחות מוכרים מארץ המגף, לצד קלאסיקות שכולכם מכירים: סופגניות איטלקיות, קנולו, טירמיסו ועוגת גבינה איטלקית. הגיע הזמן לאפלייה מתקנת בגזרת המתוקים בין צרפת לאיטליה, לא בטוח שיהיו פה מפסידים.

דליצ׳יה

לעוד כתבות טעימות:
אוכל הרחוב הכי טוב בתל אביב
האטליזים הטובים בתל אביב
בראנצ'ים חדשים בתל אביב

האחיות שאולוב

הפטיסרי של האחיות מיה ומירב שאולוב (כיום רק מירב בוחשת בעסק), הבנות של אגדת האפיה חנה שאולוב , עושה באזור יד חרוצים את מה שנראה בלתי אפשרי: נותן פייט לאימפריה של R2M של רותי ומתי ברודו, שחלשה על האזור עם הקופי בר והבייקרי. הן עושות את זה עם פטיפורים ומאפים מוקטנים ואסתטיים ברמה מגוחכת, ומצליחות לייצר גרעין מעריצים, על אף העובדה שכרגע המקום פתוח רק לטייק אווי או להזמנות. אבל היי, זה טוב לעצלנים!

שאולוב סיסטרס

מעשה ידיהן של האחיות שאולוב. צילום: דני לרנר

מעשה ידיהן של האחיות שאולוב. צילום: דני לרנר

חמדה

ההגדרה של מאפייה משפחתית. כמעט כל בית קפה אוהב להתהדר בתואר ״משפחתי״, אבל העוגות של חמדה, שכוללות את חמדה בידרמן ושלוש בנותיה, יכולה גם לתת גיבוי להצהרה הזו. התפריט עצמו, נו, משפחתי: עוגות שמרים מפורסמות, בחושות נפלאות, שלל עוגיות ושלל דברי מתיקה משפחתיים שיכולים להשביע בקלות מאנצ׳ ספציפי שיש לנו, או למישהו מחברי המשפחה.

חמדה עוגות

לה בון פטיסרי

הם מעלים את ערך הנדל״ן, מפוצצים את החופים וקונים דירות בלי לגור בהם, אבל וואו איך הצרפתים יודעים לעבוד עם בצק. לה בון פטיסרי, המאפייה הצרפתית שהפכה למיני רשת נוסדה לפני כמעט עשור על ידי אלברט דג׳יין ומציגה את הרמה הכי גבוהה בעיר, לפחות בכל הקשור לקלאסיקות של המטבח הצרפתי. מקרואסונים מושלמים, דרך בריושים ועד מקרונים ומאפים מלוחים.

לה בון פטיסרי

מילק בייקרי

המאפייה של עדי קיהן בכניסה לשוק הפשפשים היא ככל הנראה הדבר הכי פחות מזוייף בשוק הממוסחר לעייפה. אמנם לא מדובר על מאפייה יפואית אותנטית אלא יותר על שילוב אירופאי- אמריקאי – עדכני שלא תמיד מתכתב עם האופנות בארץ, ויותר משזה נכתב כביקורת, זה מראה על דרך. קלאסיקות, מאפי בוקר, ריבה, לחמים, מעט התחכמויות והמון הקפדה.

מילק בייקרי

הפחזנייה של מילק בייקרי, צילום la moustache photography_P

הפחזנייה של מילק בייקרי, צילום: la moustache photography

נולה

עבר הרבה זמן מאז שנות השמונים, אז האמריקניזציה התבטאה בעיקר בקינוחים מוגזמים, מתוקים מדי וחסרי מגוון. שלושים שנה אחר כך, מקומות כמו ״נולה״ בדיזנגוף עזרו לישראלים לגלות פן אחר של ארצות הברית: עדיין מוגזם, עדיין מפנק ועשיר, אבל הפעם עם סטייל ופאסון שלא הכרנו מאומה שחושבת שאפריקה היא מדינה.

נולה

אמריקה עם סטייל, נולה בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

אמריקה עם סטייל, נולה בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

סוויט בוקס

הקונדיטוריה ברחוב החלוצים המטונף היא סוג של אוקסימורון-אפייה: בית מאפה אמריקאי ומוקפד עם הבטחה לקלאסיקות אמריקאיות. בפועל מדובר במיני מפעל שנראה מצוחצח כמו מעבדה ומוציא קינוחים שטכנית נחשבים אמריקאיים, כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס, דונאטס ופנקייק. אבל איפה גושי השומן והבצק המקוריים, ואיפה העדינות, ההקפדה והתעוזה של המקום.

סוויט בוקס

סינמון רול בסוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו

סינמון רול בסוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו

פושון

אי אפשר לערוך רשימה כזו בלי שחקן החיזוק הכי בולט שהגיע לפה מחו״ל, כן? מותג הגסטרונומיה הצרפתי עשה עלייה והשתקע בשרונה מרקט, קצת רחוק מהעין של חלק מהקהל בעיר, אבל אקלרים שנראים כאילו ייצרו אותם בפוטושופ אמורים לגרום לכם לקחת אוטובוס או ללכת קצת ברגל.

פושון

אקלרים של פושון (צילום: בועז לביא)

אקלרים של פושון, שווה ת'נסיעה. צילום: בועז לביא.

רביבה וסיליה

רביבה אפל, המלכה האם של הקונדיטוריות בישראל, שהתחילה מבית קפה קטן ברמת השרון והפכה לדבר הכי קרוב שאפשר בביצה הזו למותג. כמעט 20 שנה, לך תזכור איך קונדיטוריות בישראל נראו בסוף שנות השמונים ואיך הן נראות היום. חלק לא מבוטל מהקרדיט הזה מגיע לרביבה וסיליה, שתודה לאל עברו (קצת) יותר קרוב למרכז תל אביב אחרי שבמשך שנים היו סיבה טובה עבור תל אביבים להצפין לרמת השרון.

רביבה וסיליה

רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו

רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 750d02952ce142a498