טיים אאוט timeout

הסעודה האחרונה: אחרי פעילות של עשרים וחמש שנה, קימל נסגרת

| מאת: שירי כץ

אחרי חצי יובל של פעילות, השף שאול בן אדרת הודיע על סגירתה של קימל. לכל המעריצים, נותר לכם עוד חודש לבקר במסעדה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2013/12/sizes/IMG_3890_H_wo_680_382.jpg
קלאסיקה, מסעדת קימל. צילום: אנטולי מיכאלו

"לא אופנתית בעליל, כפרית עד גבול הגרוטסקה" כך הגדיר מבקר האוכל של טיים אאוט דניאל שק את מסעדת קימל, והמליץ למי שמתיישב לאכול שם פוא גרא (טעים) לסנן שיחות מהקרדיולוג. מסעדת קימל של השף שאול בן אדרת, אחרונת המסעדות הצרפתיות של שנות התשעים של המאה הקודמת בתל אביב, תיסגר אחרי עשרים וחמש שנים של פעילות בסוף חודש יוני הקרוב. סגירתה של קימל מגיעה אחרי גל סגירות שכלל בין היתר את רפאל, קלאש, החלפת הבעלים בזכאים ובג'וז ולוז. בן אדרת הקדים והעביר מייל שכתוב בסגנון אישי לעיתונאים על החיבור שלו למסעדה, שהקים והגיע אליה מידי בוקר מחצית מימי חייו, ועל ההחלטה לסגור. לטענתו של בן אדרת המסעדה לא הפסידה כספים, אבל תבעה ממנו הרבה יותר מידי מזמנו ומרצו. בין שאר הנימוקים לסגירה, ציין בן אדרת את העובדה שבקרוב מגדל חדש אמור לקום במבנה הנוכחי שניצב בפאתי נווה צדק.

שאול בן אדרת. צילום: טל אגסי

שאול בן אדרת. צילום: טל אגסי

להבדיל ממסעדת קימל, המסעדות של בן אדרת במגדל G; התרנגול הכחול ומיסטר אנד מיסס לי ימשיכו לפעול כרגיל לשמחתם של הלקוחות הקבועים והלקוחות המועשרות, וכן ממשיכה לפעול כרגיל קימל בגלבוע של בן אדרת. את תגובתו הטלפונית של בן אדרת לא ניתן היה להשיג, ולטענת אשת יחסי הציבור שלו הוא נסע לחו"ל ולא יהיה זמין ביומיים הקרובים. במייל בן אדרת כתב "חוויתי שם הכל מהכל, זמנים יפים, חודשים קשים, עליות וירידות, קצת אכזבות והרבה מאוד סיפוק, הנאה, והגשמת חלום. זו תקופה משמעותית בחיי ללא ספק, תקופה נפלאה שהובילה אותי להישגים מקצועיים ואישיים". מי שחפץ בהזדמנות אחרונה לאתגר את העורקים הכליליים שלו, כאמור, קימל תמשיך להגיש את אותן המנות הצרפתיות הכבדות עד סוף חודש יוני.

קימל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 7f7f836870b7e6