טיים אאוט timeout

קצפת משנות ה-80: נפתח הסניף הראשון של רשת קפולסקי

| מאת: שירי כץ

עוגות קצפת מתולתלות, דובדבנים מסוכרים ונס על חלב חם: רשת קפולסקי חזרה למחוזתינו עם סניף ראשון שנפתח היום ברמת השרון. היינו שם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/12/sizes/הסברינה-של-קפולסקי-בצק-סברינה-עם-בסירופ-באבארום-ושכבת-קצפת-עם-שנטי-שוקולד-מעוטרת-בדובדבן-24-שקלים-ליחידה-צילום-אנטולי-מיכאלו-למטבחון-3_h_wo_680_382.jpg
הסברינה של קפולסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

היא חוזרת: הסניף הראשון של רשת קפולסקי נפתח היום (שני) ברמת השרון. שנות ה-80 לגמרי קפצו לבקר בדמות רשת בתי הקפה שחוזרת אלינו בכל הכוח עם זיכרונות על תפוח אדמה לוהט ומוקרם, נס על חלב וסברינה. בין אם בשנות ה-80, ה-90 או בתחילת שנות ה-2000 המוקדמות – ודאי יצא לכם לבקר באחד הסניפים, ובטח נחשפתם  לכך שהרשת נסגרה, אך מפעל העוגות המשיך לעבוד. אז הנה חדשות מפתיעות – הנוסטלגיה מתמוססת והופכת למציאות של 2018.

>> כל המקומות שמוכרים קינוחי אייטיז מדהימים

שערוריית הקצפת הזאת נפתחה ב-1934. באותם ימים, שני אחים שעלו מקובנה שבליטא הקימו ברחוב אלנבי קונדיטוריה של עוגות משו-משו. כך קרה שהקונדיטוריה האחת הפכה במהרה לשלוש. בשנות ה-70 הקים בנו של אחד האחים, דוד קפולסקי, בית קפה בנאות אפקה תחת שם משפחתו. מר קפולסקי הצעיר הבין שלהקוחות לא סתם רוצים לרכוש עוגה ולהסתלק הביתה, אלא שהם מרגישים צורך לשבת לקפה ועוגה. כך העוגות מתולתלות הקצפת והדובדבנים המסוכרים, יחד עם הפחזניות המוצפות בסירופ הפכו לשם דבר.

עוגת פטל פיסטוק (צילום: אנטולי מיכאלו)

עוגת פטל פיסטוק (צילום: אנטולי מיכאלו)

עוגת מוס שוקולד מעוטרת מרנג (צילום: אנטולי מיכאלו)

הלקוחות דאז נהנו בקפולסקי מהעוגות משו-משו, במיוחד שעוד לא הגיעו לארץ באותן שנים אספרסו-ברים המצוידים בקפה איכותי ובקפולסקי המציאו קפה בשלושה צבעים בספל זכוכית על רגל, שזכה לכינוי "קפה קפולסקי".

המותג הפך במהרה ל-50 סניפים ותקופת הזוהר שלו הייתה בשנות ה-90. בשנות האלפיים הרשת נמכרה לויטה פרי גליל, מפעל העוגות בנתניה שהמשיך להתהדר בעוגות המפורסמות, בדגש על כאלה פרווה עם כשרות בד"ץ. טורט יער שחור של שכבות דובוש שוקולד טבול בסירופ דובדבנים סודי שהתחרה רק עם הבלאק פורסט מעוטר בקישוט מלכותי ודובדבנים.

טורט היער השחור (צילום: אנטולי מיכאלו)

טורט היער השחור (צילום: אנטולי מיכאלו)

עוגת שמרים ריקוטה (צילום: אנטולי מיכאלו)

עוגת שמרים ריקוטה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחרי אזעקות שווא מדי שבוע על כך שהרשת נפתחת מחדש, הפעם זה רשמי: הסניף הראשון של קפולסקי בביאליק 40, רמת השרון, נפתח היום. מסתבר שמישהו שם באנגל-קפולסקי החליט לנער את האבק מהסברינה ולהחזיר את הגלאם למוקרם.

קפולסקי. הפתיחה הרשמית: 10.12 בשעה 18:00, ביאליק 40, רמת השרון

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0