טיים אאוט timeout

תשכחו מהשניצל: הקריספי צ'יקן כובש את תל אביב

| מאת: שירי כץ

הקריספי צ'יקן, אוכל המהגרים הסקוטי, שהפך להיות אזרח מן המניין באמריקה, מגיע גם לישראל. 5 מקומות לאכול בהם את המנה הכי חמה בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/YO3_1980-2_H_wo_680_382.jpg
קריספי צ'יקן בפונדק דה לוקס. צילום: ירון ברנר

הכרוניקה של הקריספי צ'יקן נפתחת במהגרים הסקוטים לארצות הברית, שהביאו איתם מתכון לעוף מטוגן. נתחי עוף מהחלקים העסיסיים של הכרעיים, ללא עצמות, הושרו במרינדות, בדרך כלל של ריוון, שהפכו אותם לנימוחים. בשלב הבא העוף עבר טבילה בקמחים וטיגון עמוק. התוצאה קריספית מבחוץ ועסיסית מבפנים. המתכון הזה הפך לחביב במיוחד על העבדים האפרו־אמריקאים בדרום ארצות הברית, שאימצו אותו לימי חג. הוא סומן כאוכל נשמה של הדרום, לא משהו שהקהל האמריקאי הרחב מתעניין בו. כך היה עד שהרשת האמריקאית Chick-fil-A התחילה להגיש אותו בשנות ה־60 של המאה הקודמת. כמה רשתות אמריקאיות ניסו להחדיר את המוצר, בהן מקדונלד'ס שעשתה ניסיון ראשון ב־1980 אך נחל כישלון עד הפעם הבאה, שמונה שנים מאוחר יותר, כשהמנה חזרה לתפריט ונקלטה בהצלחה. אחרי כן מסעדות אמריקאיות הכניסו את הקריספי צ'יקן לקונצנזוס. מי שפרץ את דרכה של המנה לתהילה הוא השף דיוויד צ'אנג בפוקו, שכריך הקריספי צ'יקן שלו גורם לתורים להשתרך בחזית המסעדה ולמנה להפוך למנת הקרייב הכי מדוברת בתפוח הגדול. עכשיו היא כובשת גם את תל אביב – ובצדק. 5 מקומות לאכול בהם את המנה הלוהטת:

סוסו אנד סאנס

הכוכב הבולט של סוסו אנד סאנס, ההמבורגרייה החדשה של עומר מילר, הוא לא בהכרח ההמבורגר אלא קריספי צ'יקן המכונה סוסו פוקו (בהשראת צ'אנג כמובן). מדובר בלחמניית כוכב רכה ואלגנטית, שלא ממש מצליחה להכיל פרגית גדולה של עוף בבלילה קריספית. בלחמנייה גם עגבניות, חסה, חמוצים אסייתיים ורוטב מיונז (42 ש"ח). זו מנה ענקית עסיסית ומשביעה במיוחד.

הרצל 6 פינת שד' רוטשילד תל אביב, כל יום 12:00־אחרון הלקוחות

קריספי צ'יקן בסוסו אנד סאנס. צילום: יולי גורודינסקי

בהשראת צ'אנג. קריספי צ'יקן בסוסו אנד סאנס. צילום: יולי גורודינסקי

ויטרינה לילי

נתי מנשה, האיש שההמבורגר שלו שבר לבבות בעיר בוויטרינה, שב מלוס אנג'לס השבוע ובאמתחתו כריך הקריספי צ'יקן שאמור לשנות את כל מה שחשבתם עד כה על עוף. זהו נתח עוף בתיבול קנטקי פרייד צ'יקן שמוגש בלחמנייה בגרסה קוריאנית עם קימצ'י, מלפפונים חמוצים ומיונז בזיגוג קוריאני (50 ש"ח עם צ'יפס ושתייה).

נחלת בנימין 60 תל אביב, כל יום 12:00־24:00, 6164118־03

מריקה

במסעדת Merica שבמתחם אמריקה החדש מוגשת מנת קריספי צ'יקן בלחמניית סליידר מקמח תפוחי אדמה, קורנישון, חסה, עגבנייה ורוטב אמריקה (30 ש"ח), וגם מנת streetbird waffles – עוף מטוגן מוגש על ופל אמריקאי עם סירופ מייפל ובצל ירוק (74 ש"ח).

בית ציוני אמריקה, אבן גבירול פינת דניאל פריש 1 תל אביב, כל יום 18:00־24:00, 6884884־03

טראק דה לוקס

טראק דה לוקס הוסיפו לאחרונה לתפריט כריך קריספי צ'יקן: ירך עוף מפולטת מושרה ברוויון ובהמשך עטופה בבלילה פריכה מתובלת של תערובות קמחים, חיטה ותירס. מוגש בלחמניית בריוש עשירה בחמאה עם רוטב שמנת חמוצה ובצל ירוק (48 ש"ח).

טראק דה לוקס

קריספי צ'יקן בפונדק דה לוקס. צילום: ירון ברנר

בלחמניית בריוש עשירה. קריספי צ'יקן בטראק דה לוקס. צילום: ירון ברנר

הוטל מונטיפיורי

מנת הקריספי צ'יקן הגיעה לראשונה בתל אביב דווקא מהכיוון האסייתי, ממתכון סיני שמטרתו להגיע לאותה תוצאה (קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים), אלא שהאסייתים מגיעים לכך בדרכים שלא כרוכות בהשריה במוצרי חלב. כזה הוא הקריספי צ'יקן של הוטל מונטיפיורי, שנחשב לאחת המנות הנחשקות בעיר. מדובר בעוף שעובר כבישה של 48 שעות במלח ובחמישה תבלינים, ייבוש, גלייזים של חומץ אורז וגולדן סירופ ולבסוף טיגון (42/82 ש"ח למנה).

מונטיפיורי 36 תל אביב, כל יום 7:00־24:00, 5646100־03

קריספי צ'יקן בהוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

בסגנון אסייתי. קריספי צ'יקן בהוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 569c449