טיים אאוט timeout

שידוך מושלם: הכריכים הכי טובים בתל אביב

| מאת: טלי גוטליב, שרון בן-דוד

הסינרגיה שבין שתי פרוסות הלחם למה שבתוכן היא שקובעת אם הכריך יהיה סתמי או מצוין. בחרנו את הכריכים הטובים ביותר בתל אביב לרגל יום הסנדוויץ' הבינלאומי

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/11/sizes/כריך-קבב-דגים-סנדביץ-קרדיט-דן-פרץ-H_wo_680_382.jpg
כריך קציצות דגים. צילום: דן פרץ

יום הסנדוויץ' הבינלאומי שחל ב־3 בנובמבר הוא יום הולדתו של ג'ון מונטגיו – הרוזן הרביעי מסנדוויץ' שחי במאה ה־18 וחתום על ההמצאה הגאונית ששינתה את פני הקולינריה. האגדה מספרת שהרוזן אהב כל כך לשחק בקלפים עד שכל דקה שהרחיקה אותו מהם נראתה בעיניו כבזבוז. יום אחד, באמצע משחק סוער, המשרתים קראו לו לאכול. האציל הכעוס ביקש לקבל את הבשר בין שתי פרוסות לחם, והשאר היסטוריה.

ובמעבר חד לימינו: בכריך טוב יש ללחם ולמה שבתוכו חשיבות זהה, אבל מה שהופך אותו למצוין הוא הסינרגיה ביניהם. הוא יכול לבוא בבגט פריך, בחלת בריוש, בקרואסון, בג'בטה, בלחם מחמצת או בלחמניית המבורגר עגולה. הוא יכול להיות ארוחה שלמה או סתם לסגור פינה. תמצאו אותו היום בדוכני אוכל רחוב ובמסעדות שף, בצלחת מעוצבת או בנייר חום. אחרי התלבטויות רבות הרכבנו את רשימת עשרת הכריכים הטובים ביותר בתל אביב כיום.

בואו לעקוב אחרי טיים אאוט תל אביב גם באינסטגרם

קרואסון בולנז'רי – מזללה

לקרוא לקרואסון בולנז'רי "סנדוויץ'" זה כמו לקרוא למקרונים של Ladurée "עוגייה". בתוך קרואסון טרי ואוורירי מצטופפים להם מוח עגל בטיגון עמוק, תפוחי אדמה חמימים מזן ראטה, רבעי ביצה קשה, לימונים כבושים וטבחה, ממרח בטעם של בית מפלפלים, עגבניות, חצילים מעושנים ופפריקה. המשמעות של כל זה היא שאת הכריך הזה חייבים לאכול בידיים. בכל ביס יש טעמים ומרקמים באיזון מושלם שמשקף את מה שמאיר אדוני יודע לעשות הכי טוב – לחבר בין מטבח של מאמא מרוקאית לכוכבי מישלן. על רבעי המלפפון המוצקים שמונחים בצד אפשר לוותר אף שהם מוסיפים קראנצ'יות וקרירות, אבל את הזיתים השחורים אל תזניחו גם אם שבעתם, כי הם מתובלים באריסה ופשוט מופלאים. הקרואסון בולנז'רי מוגש גם במסעדה החדשה של אדוני בקיסריה לשמחת תושבי הפריפריה.

87 ש"ח

למזללה

קרואסון בולנזרי במזללה. צילום: דן פרץ

קרואסון בולנזרי במזללה. צילום: דן פרץ

מעורב פועלים ירושלמי – השומר 1

כשהשף הצעיר נאור כהן הקים את הדוכן הקטן שלו בפינת רחוב השומר הוא חשב שהלקוחות יהיו סוחרים ובעלי בסטות משוק הכרמל. כך קל יותר להבין איך המעורב פועלים הירושלמי נכנס לתפריט, כי כשפותחים מילון בערך "סנדוויץ' פועלים" יש תמונה של הכריך בשומר 1 (ואם אין אז צריכה להיות). כהן מרוקן ג'בטה טרייה ודוחס לתוכה מכל טוב השוק: פרגיות, כבדים, לבבות וטחול מטוגנים ומתובלים היטב, טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ, ירקות טריים מהדוכנים הסמוכים וקצת חריף. ומכיוון שמדובר בפועלים אין דרך אלגנטית לאכול את הסנדוויץ' הזה, צריך לפעור פה גדול ולנעוץ לסתות. כיף ענקי וטעים אש, והטחינה שנוזלת על הסנטר רק מוסיפה לאותנטיות.

38 ש"ח

לשומר 1

מעורב פועלים בשומר 1. צילום: יח"צ

מעורב פועלים בשומר 1. צילום: יח"צ

סנדוויץ' מספר 1 – המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים

אבן גבירול בכלל ואזור כיכר רבין בפרט הפכו למעצמה קולינרית, ולכן המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים משתלב מצוין בנוף. הבעלים והיזם ניר סיויק – בן למשפחה ארגנטינאית ובעלי קצביית הבוטיק הבשר של ניר בעמק חפר – החליט שתל אביב בשלה לכריך דרום אמריקאי והגה את סנדוויץ' מספר 1: נתח אונטריב המיובא מארגנטינה מתבשל 12 שעות והופך למסה של חוטים דקיקים ועסיסיים. רוטב ברביקיו מתקתק־פיקנטי מרפד לחמניית המבורגר בטקסטורה של חלה מתוקה, שעליה מונח הבשר בתוספת סלט קולסלאו טרי וחמוצים. להחזיק את הלחמנייה הרכה, לתת ביס ולהיתקל בבשר החם העטוף ברוטב הוא עונג קשה לתאר. לא פחות חשוב – ליד הכריך מוגשים צ'יפס מהטובים שטעמנו, עשויים מתפוחי אדמה קטנים מבושלים קלות, מעוכים ומטוגנים.

50 ש"ח כולל שתייה

למוסד לסנדביצ'ים מיוחדים

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים. צילום: אסף רונן

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים. צילום: אסף רונן

סנדוויץ' קבב דגים – סנדוויץ'

הקנדידט הראשון שלנו מתוך הרשימה של הסנדוויצ'ייה המצוינת בנחלת בנימין היה סנדוויץ' אוממי, אך מחסור בסליקורניה שגרם להוצאתו הזמנית מהתפריט הוביל לחיפוש ה-Runner Up. ניסינו סנדוויץ' חזה עוף שעופר וקובי הבעלים אומרים שהוא הנמכר ביותר בפער גדול, ובסוף החלטנו שהתואר מגיע למשהו קצת יותר נועז – כריך קבב דגים פיקנטי לוהט בטעם ובלוק. הקציצות עשויות מלוקוס ובורי ברוטב על בסיס ציר דגים, מנגולד, פלפלים, לימון כבוש, זרעי כוסברה, עגבניות ומעט חריף בתוך ג'בטה טרייה מקמח מלא. את הקציצות מבשלים בנפרד ורק בסוף מאחדים עם הרוטב, כך שהן שומרות על מרקם יציב ולא מתפוררות. הרוטב עשיר מאוד, חרפרף־חמצמץ ומפתיע בכל פעם מחדש. המנה מספיקה לזוג, ואם מזמינים עוד כריך אפשר להחליף חצאים ולגוון את הארוחה. בצהריים שתייה קלה כלולה במחיר.

48 ש"ח

לסנדוויץ'

כריך קציצות דגים. צילום: דן פרץ

כריך קציצות דגים. צילום: דן פרץ

סנדוויץ' הרינג הולנדי – שרי הרינג

מה לא נאמר כבר על הכריך המיתולוגי מבית שרי הרינג של שרי אנסקי? אף רשימה שמדרגת כריכים אינה שלמה בלעדיו, ובמקרה זה אנחנו הולכות אחרי העדר בשמחה. בדוכן בשוק הנמל משתמשים כבסיס בבגט פריך של מאפיית לה מולאן, שהוא אחד הטובים בעיר. לאחר שחוצים אותו לאורך ומורחים בחמאה מגיע תור הדבר האמיתי – הרינג כבוש, מפולט ונקי מאדרות שמזכיר את הולנד או פולין, תלוי בנטיית הלב ובשושלת המשפחתית. אגף התוספות כולל בצל לבן וירוק קצוץ, מיץ מעגבניות שרי סחוטות מהדוכן הסמוך, מריחות קטנות של שמנת חמוצה וקצת חריף למי שרוצה. הבגט כואב בלסתות מרוב טריות, ההרינג חלקלק ומלוח באיפוק וכל השאר מוסיפים חמיצות וקרירות. ארוחת הבוקר המושלמת בשוק הנמל, וכשגשם בחוץ אפשר לדמיין לרגע שאתם באמסטרדם.

36 ש"ח

לשרי הרינג

כריך עוף בלחם קארי – ברד סטורי

בברד סטורי מאמינים בשידוכים מושלמים, ולכן לכל מנה כאן מותאם לחם ספציפי, או שלכל לחם מוצאים את המנה שמתאימה לו בול, תלוי איך מסתכלים על זה. הזוג ההודי המנצח הוא לחם קארי ייחודי הנאפה במקום, בבסיסו שכבת יוגורט דקה ועליה מונחים נתחי עוף טנדורי כתמתמים ועסיסיים, פרחי כרובית צלויים, עלי כוסברה טריים ופרוסות בצל כבוש. נתחי העוף מתובלים בדיוק במידה הנכונה, הכרובית מוסיפה מרקם נגיס והיוגורט מאזן הכל בחמיצות עדינה.

56 ש"ח

לברד סטורי

כריך עוף בלחם קארי, ברד סטורי. צילום: בן יוסטר

כריך עוף בלחם קארי, ברד סטורי. צילום: בן יוסטר

קלאב ז'מבון ואמנטל – בראסרי

מה בסך הכל ביקשנו? קצת אסקפיזם בנוסח אירופי, בלי הרבה רעש וצלצולים. כריך הז'מבון ואמנטל של הבראסרי מספק את הקלאסיקה שמצויה בכל פינת רחוב בצרפת, ספרד ואיטליה, בצורה הכי מדויקת שיש. את בסיסו של הבגט המתפצפץ מרפדת חמאה, ועליה מונחות בנחת פרוסות עבות של גבינת אמנטל ועליהן מקופלות יפה יפה פרוסות הז'מבון – נקניק החזיר הצרפתי בעל הטעם הדומיננטי. לבבות חסה ירוקה ופרשית מתובלים בוויניגרט שמפניה ומשלימים את החבילה הענוגה והצנועה הזאת, שעם סיומה אפשר להמשיך לחלום על מציאות שקטה וטובה יותר.

54 ש"ח כולל תוספת לבחירה (צ׳יפס/סלט ירוק/סלט עגבניות ובצל אדום)

לבראסרי

בראסרי. צילום: עידית בן עוליאל

בראסרי. צילום: עידית בן עוליאל

הקונספט המקסיקני – שגב קונספט

השף שגב משה מת על שווארמה. כדי לא לפתוח סתם דוכן שווארמה, ועוד בשרונה מרקט המפונפן, הוא בנה לשווארמה קונספט חדש – הוא שם אותה בפוקאצ'ה פריכה והוסיף לה מגוון ממרחים ומרכיבים שנותנים לה אופי וסגנון אחרים, בהשראת מטבחי העולם. האופציה המקסיקנית היא הסוס המנצח שלו. יש בה בצד אחד שכבה נדיבה של גוואקמולי (שאי אפשר לוותר עליה, לידיעת הנרתעים מאבוקדו), ובצד השני שכבה נדיבה של איולי צ'יפוטלה. באמצע יש גבעה נדיבה של שווארמה פרגית עסיסית, ולצדה גרגירי תירס צלוי, עגבנייה, בצל, פרוסות חלפיניו ועלי כוסברה. זה כריך משביע ביותר שמכניס לא מעט פלפל לחיים.

39 ש"ח

לשגב קונספט

שגב קונספט השווארמה. צילום: אנטולי מיכאלו

שגב קונספט השווארמה. צילום: אנטולי מיכאלו

ליברטי – ניו יורק דלי

ניו יורק דלי היא מעדניית כריכי גורמה, ואם אתם רוצים להתחבר לקטע הניו יורקי, מתבקש לאכול בה את כריך הרובן, הקורנביף או כריך הסלמון וגבינת השמנת, אבל אנחנו התאהבנו דווקא בליברטי, שיש לו בכלל קטע צרפתי יותר. בלחמניית מחמצת עשירת טעם שמקבלת חימום קצרצר מונחים תפוחי עץ ירוקים, פרוסות גבינת ברי צרפתית, חרדל דיז'ון תותים, עלי רוקט ופקאנים מסוכרים. הברי נמסה קלות על הכריך, התפוחים החמצמצים מאזנים את טעמה הדומיננטי והפקאנים מסיימים בהפתעה קראנצ'ית שמוכיחה שאפשר לעשות את זה קצת אחרת.

30 ש"ח

כריך ליברטי, דלי. צילום: שי נייבורג

כריך ליברטי, דלי. צילום: שי נייבורג

לניו יורק דלי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 750d02952ce142a498