טיים אאוט timeout

הנה הם: ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב, תעשו כבוד

טרפנו בורגרים בכל מיני גדלים וצורות, בחנו טופינגס קלאסיים ומשוגעים ואנחנו שבעים להגיש לכם את מדריך ההמבורגר השלם של תל אביב

קציצה צלויה בשלמות בקומבינציות של טופינגס יצרתיים, ויטרינה (צילום: רן בירן)

לפעילות חודש ההמבורגרים לחצו

בסקר Time Out שנערך בפברואר האחרון ענו 36 אחוז מתושבי תל אביב שהמבורגר הוא המאכל שיעדיפו לאכול בעירם עד סוף חייהם, יותר מכל מאכל אחר (אפילו פלאפל, שנחשב למאכל הלאומי, הובס ונשאר עם 6 אחוזים מהמשיבים שבחרו בו). מה יש בה, בקציצה הצרובה, שהופך אותה למנה המועדפת עלינו?

הוורסטיליות – היא מתאימה גם לדייט לא מחייב, גם לארוחת צהריים במשרד וגם למאנץ' לילי; היכולת להתאים לכל טעם – עם מבחר ענקי של סגנונות ותוספות ואפילו היצע משובח במיוחד של בורגרים טבעוניים; והחזרה אל המוכר והבטוח – הבורגר המועדף עליכם תמיד יהיה שם, בדרך כלל בדיוק באותה הצורה ובאותו הטעם, ואליו תחזרו כשיימאס לכם מהרפתקאות קולינריות.

She came a long way , הקציצה התל אביבית האהובה שלנו. מהבורגרים הדחוסים (בתוספת טבעות בצל שמנוניות ושוקופאי לקינוח) של שנות ה־ 70 וה־ 80 והשמונים, המפץ הגדול עם פתיחת הסניף הראשון של מקדונלד'ס בקניון איילון בראשית שנות ה־ 90 ועד היום – כשהעיר מתפקעת מהמבורגריות שנעות על טווח רחב ומקסים של רשתות, המבורגריות בוטיק יצירתיות, ובורגרים מתנשאים ומשובחים שמוגשים אפילו במסעדות היקרות בעיר.

עוד כתבות מעניינות:
ההמבורגרים הכי טעימים מסביב לעולם
כך תכינו את ההמבורגר המושלם אצלכם בבית
התוספות הכי שוות לאכול לצד ההמבורגר שלכם

אהבנו במיוחד:

אלנה – בורגר קלאסי

ההמבורגר של אלנה הוא בדיוק המנה שאתה מצפה ממסעדה מהודרת: מלכותי, מלא טעמים, אבל עדין. הקציצה מאנטרקוט, הלחמנייה בריוש והמילוי והתיבול מינימליסטיים. לא זלילת מאנץ' של לילה אלא בילוי לצד כוס יין בצד. תוסיפו לזה את המזטים הנפלאים והמקומיים של השף ברק אהרוני, המוגשים כחלק מעסקית הצהריים, ויש לכם יופי של ארוחה.

מחיר 68 ש"ח. נחמני 23־25 (מלון נורמן), 03-5435400

דה ליטל בורגר שופ (TLBS) – בלומנת'ל

לו היינו מדרגים את ההמבורגרים הטובים בעיר ולא רק מקבצים אותם לרשימה, יש מצב שההמבורגר של דה ליטל ברגר שופ היה מתברג באחד המקומות הראשונים. בדוכן הקטן מגישים בסך הכל שלושה המבורגרים, אבל כל אחד אליפות. אם זו פעם ראשונה שלכם ותרו על ההמבורגר הקלאסי והצמחוני (אלא אם אין ברירה מבחינה מצפונית) ולכו על הבלומנת'ל – הומאז' ראוי לשף הסטון בלומנטל. מדובר בהמבורגר משפונדרה ותערובת נתחים שהשף און משען (אורבנו) שומר קרוב לחזה. הם מעובדים יחד לקציצה נוטפת סקס. טופינגז מקוריים ומעניינים מסוגם משווים ומעלים: אננס צלוי, ריבת צ'ילי מתוקה חריפה, בייקון טלה וגבינת בושה. מתנו, ביי.

מחיר 49 ש"ח\56 ש"ח + צ'יפס ושתייה. דיזנגוף 125, 03-7399077

The little burger shop (צילום: אנטולי מיכאלו)

קפה נורדוי – בורגר כבד אווז וגבינת אסיאגו

במקום החדש של השף עינב אזגורי הכל אפוף שיק אירופי, אפילו ההמבורגר: קציצה במשקל 120 גר' עם קרם כבד אווז, גבינת אסיאגו, ריבת בצל ודמי גלאס. השילוב של ההמבורגר המלוח עם הדמי גלאס המתוק פשוט מופלא, וכבד אווז נוכח במידה מדויקת מבלי להשתלט על כל הטעמים. מידת עשיה מדויקת מוציאה מהבשר את כל הטעמים שנספגים בלחמנייה רכה ונימוחה.

מחיר 87 ש"ח. נחלת בנימין 27, 050-3388833

בורגר כבד אווז של קפה נורדוי (צילום: גילי בקר)

הדסון – בורגר בייקון וצ'דר, הקציצה הטובה ביותר

במקדש הבשרים שברמת החייל נותנים, כצפוי, כבוד לבשר מכל סוג שהוא. לכן ההמבורגר שמגישים כאן הוא על טוהרת הבשר הטרי, בקר ישראלי שמתמקד בפרות מבכירות. לחמנייה רכה ואוורירית במתיקות מופחתת, פיתוח של השף מתן אברהמס, עוטפת את אחד ההמבורגרים המשובחים של תל אביב: קציצה עבה, שחומה ועסיסית במשקל 200 גר' ומתובלת במלח ופלפל בלבד כדי ששום דבר לא יסיט חלילה את תשומת הלב מחומר הגלם. חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל מוגשים בצד.
מי שחייב את השחיתות שלו ברמה גבוהה עוד יותר יכול להוסיף גאודה מהולנד, ביצת עין חופש, בייקון וצ'דר מאנגליה. נכון שמה שתשלמו כאן יקנה לכם במקום אחר סטייק, אבל בשביל איכות צריך לשלם ובהנאה.

מחיר 75 ש"ח. הברזל 27 רמת החייל, 03-644-4733

המבורגר חוק וצ'דר של הדסון – בעל הקציצה הטובה ביותר (צילום: דן פרץ)

מיטבר – בורגר קלאסי

במיטבר עושים בדיוק מה שצריך לעשות – פשוט לא להפריע לבשר. 250 גר' של בשר אנטרקוט טרי טחון במקום, קצת מלח, קצת פלפל – וזהו. שדכו לזה לחמנייה רכה ונהדרת שעוטפת את הקציצה ברוך בלי לגנוב לה את הפוקוס, פרוסת עגבנייה פריכה, שתי טבעות בצל לבן, צ'יפס מושלם בצד – והנה לכם הקלאסיקה במיטבה.

מחיר 78 ש"ח עם תוספת. שדרות ח"ן 52, 03-6956276

בורגר קלאסי של המיטבר (צילום: מיטל סלומון)

ויטרינה – ריפאבליק

התור הארוך שמשתרך תמיד מול הדלת של הוויטרינות באבן גבירול ולילינבלום אינו מרתיע את המחכים. הם יודעים שבסוף יצליחו להגיע לדלפק ולשים יד על הגביע הקדוש – אחד מכמה סוגי המבורגרים מתוחכמים שמגישים כאן. קציצה צלויה בשלמות היא הבסיס, ועכשיו אפשר להתפנות לבחון את הקומבינציות. באפשרויות: צ'יז באטלר עם ריבת בצל, גאודה וגבינה כחולה, או ריפאבליק עם ריבת שזיפים, ברי ואגוזי לוז.

אפילו להמבורגר הקלאסי אפשר להוסיף פלפל שיפקה לאקסטרה טעם. איך מחליטים? בוחרים אחד ואת היתר שומרים לפעמים הבאות. אם ההמבורגר עצמו אינו מספיק, גם הצ'יפס בוויטרינה משגע – חציו מתפוחי אדמה וחציו בטטה (50:50), עם גרידת לימון ופטרוזיליה.

מחיר 45 ש"ח. לילינבלום 40, אבן גבירול 36, 03-6960304

המבורגר ריפאבליק של הויטרינה (צילום: רן בירן)

M25 – בורגר קלאסי

לא שהופתענו למצוא את אחד הבורגרים הטובים בעיר במסעדה השייכת לקצביית הבוטיק של שוק הכרמל, המיטמרקט. הקציצה כאן (240 גר') נטחנת מנתחים מהקצבייה (תערובת של בשר צוואר, חזה וסינטה) בטחינה בינונית שמשאירה אותה מוצקה ונגיסה אבל לא דחוסה, נצלית באופן מושלם ומוגשת בשיא המנימליזם על לחמניית חלה מתוקה ממאפיית השוק הסמוכה עם לא יותר מאיולי, עלה חסה ופרוסת עגבנייה. כמה פשוט ככה מצוין.

מחיר 64 ש"ח. M25 סמטת הכרמל 30, 03-5173086

בורגר קלאסי ב-M25 (צילום: ירון ברנר)

מקום של בשר – סטייקבורגר

הקציצה של הסטייקבורגר מצדיקה את השם היומרני, עם שליש בשר סינטה, שליש אנטריקוט ושליש פילה – תמהיל שנמצא איפשהו באמצע בין בורגר לסטייק. ביס מהקציצה האוורירית והטעימה בטירוף יזכיר לכל אדם שמהרהר בצמחונות למה הוא בעצם לא עושה את זה. הלחמנייה וכל מה שמגיע בתוכה הם הכי סטנדרטים וקלאסיים, טובים מאוד אבל בלי שטיקים וגימיקים, ונותנים לחתיכת הבשר המופלאה את הכבוד הראוי לה. אין ספק שזו אחת הקציצות הכי טובות בעיר.

מחיר 70/95 ש"ח. שבזי 64 (נוה צדק), 03-5104020

Fat Cow – בורגר נטו

המקום החדש של זוכה מאסטר שף טום אביב (קוקו במבינו) רק נפתח וכבר מציב לעצמו ולנו אתגר בצורת המבורגר כמעט נטו: בלי עגבנייה, בצל וחסה, טופינגז משוגעים ורטבים מעוצבים. העיקרון פשוט: קציצה, איולי, לחמנייה וזהו. ואיפה החסה והעגבנייה? "כשהבשר טוב מספיק לא צריך תוספות, אף אחד לא מניח עגבנייה על סטייק", פוסק אביב.
ההמבורגר עצמו מורכב מתערובת נתחים מבקר אמריקאי וגידול מקומי שהרכיב הקצב שגיא טריגר מ־Triger & Bar בשרונה. הוא אינו מגיע לגבהים של קציצות אחרות שמסתובבות בעיר, אבל מצליח להיות ג'וסי ובשרי מאוד. הלחמנייה עוברת קליה קצרה בגריל ומקבלת טעם מעושן, ואיולי פיקנטי סוגר את הפינה. מי שחייב תוספת יכול לבחור בהמבורגר עם גבינת גרוייר, מהלך לא מומלץ כי הגבינה מעמעמת את טעם הבשר.

מחיר 49 ש"ח. דיזנגוף 265

בורגר נטו Fat Cow (צילום: אנטולי מיכאלו)

פרוזדור – החיים ממשיכים

מ־1 עד 10 – כמה אירוני לקרוא למנה בשם "החיים ממשיכים" כשאחריה החיים בוודאות לא ייראו אותו הדבר? ההמבורגר של הפרוזדור – שמוגש עם מיונז, עגבנייה, צ׳דר, בייקון ורליש מלפפון חמוץ – הוא אבן דרך שאחריה כנראה לא נצליח להמשיך לשום המבורגר אחר בחיים. הטעמים מוכרים אבל מוצלחים ביותר ומתחברים למה שנראה כאחד ההמבורגרים הטובים שאכלנו אבר.

מחיר 54 ש"ח. מנדלי 6, 03-5233223

עוד המבורגרים מצוינים בתל אביב:

אמריקה בורגרס – המבורגר אמריקה

כשעוצמים את העיניים ומדמיינים דיינר רואים בדמיון מקום עמוס עם גרילים רוחשים, אורות ניאון ולקוחות מורעבים שיורדים על המבורגרים אימתניים. באמריקה בורגר החזון מתממש עד לדרגת ניחוח הבשר החרוך פלאס תוספות שתכף ניגע בהן. הבשר, שבו הכל מתחיל, עובר תחת ידיו המיומנות של תמיר לוי ממסעדת מו ומו ברחובות, שהוא אחד השותפים. הנתחים נטחנים גס מדי יום ועולים על הפלנצ'ה בארבע גרסאות: קלאסי, חריף, צ'יזבורגר והמבורגר אמריקה עם בצל מקורמל ובצל סגול כבוש. הקציצה עצמה בעובי בינוני ויש לה מרקם עסיסי וקפיצי, ניגוד כיפי ללחמנייה רכה שסופגת את המיצים. עד כאן הכול טוב ויפה, אבל מה שמייחד את המקום לעומת המבורגריות אחרות נעוץ דווקא בתוספות – פרח בצל, כלומר בצל שלם שנפתח בטיגון עמוק למעין פרח קריספי מתקתק לוהט; וחמוצים מטוגנים שרק בשבילם שווה לסבול את הריח שנדבק לשיער.

מחיר 45־50 ש"ח. אלנבי 112, 03-5280281

צפון אברקסס – בורגר קלאסי

כל אחד מהמרכיבים של ההמבורגר באברקסס צפון עומד לבדו כאוכל מהפנט וטעים: לחמנייה סופר מיוחדת, סוג של לחמניית באן אוורירית; בשר מעולה, גם אם הקציצה קטנה מדי ללחמנייה; ורוטב איולי ביתי שיגרום לכם לרצות לאכול אותו בכפית, בלי שום קשר לבורגר. המנה קטנה ולא תמיד ואליו פור מאני, אבל באברקסס צפון יודעים לפנק וכנראה תצאו משם שבעים ושיכורים בכל מקרה. לידיעת הקורא איל שני – אנחנו כבר מוכנים לנסות גם את ההמבורגר בפיתה מהמזנון בניו יורק.

מחיר 65 ש"ח. לילינבלום 40, 03-5166660

ההמבורגר המופתי של צפון אברקסס (צילום: איתי דיכנו)

קפטן – בורגר עם פלפל חלפיניו

הרשת שהחלה את דרכה בירושלים ונישאה על גלי ההצלחה לתל אביב נתלית בלי סנטימנטים ב־Shake Shack האמריקאי כמקור לחיקוי. המנה הבסיסית כוללת המבורגר צנוע במשקל 110 גר' ומכאן כל תוספת מחויבת בתשלום: קציצה שנייה ושלישית, בצל מטוגן, פלפל חלפיניו, לחמנייה ללא גלוטן או מחיטה מלאה, גבינה, קורנביף, אבוקדו בעונה ועוד. צריך לשים לב כי מה שנראה בהתחלה מחיר מצחיק עלול להסתיים בעלות המבורגר במסעדת שף.

מחיר 26 ש"ח. בני אפרים 280, *2583

המבורגר של קפטן (צילום: אסף קרלה)

קפה נואר – בורגר קלאסי, הבורגר הכי בורגני

חייבים להודות שאף אחד לא הולך לקפה נואר בשביל ההמבורגר. כולם שם בשביל השניצל, וזה בסדר גמור, אבל מתברר שההמבורגר שווה סטייה מההרגל. מדובר בקציצה שמנמנה במשקל 250 גר' מבשר קצוץ ולא טחון, שהגיעה בדיוק במידת העשייה שביקשנו. הלחמנייה מעולה ורכה, אבל לא רכה מדי, והירקות טריים. לו הייתה קטגוריה של "ההמבורגר הבורגני הטוב ביותר בעיר", המנה הזאת הייתה מנצחת אפילו את הבורגר המהולל של הבראסרי.

מחיר 69 ש"ח. אחד העם 43, 03-5663018

הבורגר הכי בורגני של קפה נואר (צילום: רן בירן)

גורמה 26 – לה טרוף

ההמבורגר בגורמה 26 הוא אמנם לא הכי טוב בתל אביב, אבל אין ספק שהוא נכנס לעשירייה הפותחת. המבורגר מבשר בקר עם בייקון קריספי וגבינת אמנטל, בשר בקר עם גבינת רקלט שווייצרי, בקר עם פירורי גבינה כחולה ונגיעות תפוח עץ מקורמל הן רק דוגמאות מהתפריט שאינו גדול, אבל ניכר שבכל מנה הוקדשה מחשבה ואנינות טעם בנוסח אירופי. היהלום שבכתר נקרא La Truffe ("כמהה") – המבורגר מבשר בקר, איולי כמהין, חזה אווז מעושן עם טעם חזק, טוויל גבינת פרמזן וגפרורי בטטה קריספי. אכלנו אותו בתאווה עד הביס האחרון ומיותר לציין שהיה קשה מאוד לתפקד אחר כך. הצ'יפס מגיע עם רוטב גבינה כחולה מושלם או איולי שום מושלם לא פחות, וגולת הכותרת היא ללא ספק לחמניית בריוש שעוטפת את הקציצה ומשדרגת את ההנאה.

מחיר 63 ש"ח. מקוה ישראל 26, 03-6005109

לה טרוף של גורמה 26 (צילום: רן בירן)

דיינר גוצ'ה – המבורגר בנדיקט

בתפריט הענקי של הדיינר יש מקום מכובד להמבורגרים מושחתים ומושחתים יותר. הקונצנזוס מצביע על המבורגר בנדיקט – קציצה שחומה ועסיסית בלחמנייה עם חזה אווז מעושן, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז נוסף על התוספות הרגילות – חסה, מלפפון חמוץ, בצל ועגבנייה.

מחיר 72 ש"ח. אבן גבירול 14, 03-6911603

המבורגר בנדיקט בדיינר של גוצ'ה (צילום: מיטל סלומון)

קזינו סן רמו – בורגר עם מיונז אריסה

בביסטרו היפואי מכינים את ההמבורגר מ-220 גרם בשר מתובל היטב וטחון במידה הנכונה, שנצלה לכדי קציצה עסיסית רכה וטעימה. בלחמניה תמצאו את החשודים המיידיים – עגבניה, בצל וכל היתר בתוספת מיונז אריסה חרפרף. ניתן לשדרג את המנה בגבינת אמנטל, בייקון, פטריות או ביצת עין, והצ'יפס בצד כבר כלול במחיר.

מחיר 62 ש"ח. נחמה 2 (מתחם נגה), 03-5042003

המבורגר עם מיונז אריסה – קזינו סן רמו (צילום: בן פלחוב)

קופי בר – בורגר ברוטב יין

הרשימה שאתם מחזיקים בידכם מיועדת לעשות סדר בהיצע ההמבורגרים המגוון כל כך שיש בעיר, אבל כשמגיע הרגע ללכת על בטוח, אנחנו תמיד חוזרים לקופי בר. במנה הוותיקה, שנחשבת לסמן ימני בז'אנר, יש ארבעה רכיבים בלבד: המבורגר שמנמן ושחום מבשר בקר טרי מתובל במלח ופלפל, רוטב יין אדום מצומצם, בצל צלוי מהג'וספר ותוספת לבחירה מתוך סלט ירוק, פירה תפוחי אדמה, תפוחי אדמה במחבת עם בצל וירק מאודה. הטעם משוכפל בצורה מושלמת לטובת הלקוחות המכורים, שלא מחליפים את הסוס המנצח ורק עורקים לפעמים לשורות הבראסרי, לרדת על מנת המבורגר עסיסי וצ'יפס גפרורים שכבר הפכה לאייקון.

מחיר קופי בר – 82 ש"ח (74 ש"ח במשלוח), בראסרי 74/68 ש"ח. יד חרוצים 13, 03-6889696

בורגר ברוטב יין, קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)

המוסד לסנדביצ'ים מיוחדים – יושע

המקום שעיקר פרסומו על סנדוויץ' בקר מפורק מעולה בעליל מוכיח את עצמו כלא פראייר כלל גם בהמבורגרים. מתוך הרשימה יש הסכמה מקיר לקיר על יושע – קציצת בקר במשקל 200 גר' מתובלת בחמאה, בתוך לחמנייה רכה עם תבשיל כרשה בשמנת, רוטב יין, קממבר וחסה. 13 ש"ח נוספים כבר יהפכו אותו לארוחה יחד עם תוספת לבחירה ושתייה.

מחיר 49 ש"ח. אבן גבירול 67, 03-5629896

יושע של המוסד (צילום: עדי יצחק)

דיקסי – ספייסי בורגר

פייר – הופתענו. הדיינר של השף חיים כהן פועל זה 25 שנה 24/7, ואף שבראנז'ת הקולינריה נוטה להתעלם ממנו, הוא עדיין מצליח לספק את הסחורה. ספייסי בורגר במשקל 200 גר' ו־250 גר' מתובל בפלפל שאטה, סרירצ'ה ורוטב ארבע גבינות פיקנטי מצדיק את חציית האיילון. הוא נולד בפסטיבל הבורגר האחרון – אירוע שנתי שיקרה שוב בקרוב – ונשאר בזכות לקוחות שהצביעו ברגליים.

מחיר 77/72 ש"ח. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, 03-6966123

טראק דה לוקס – סמוקי בורגר

הדיינר בכיכר דיזנגוף פועל בשני ערוצים במקביל: מצד אחד הוא הכי אמריקאי טראשי עם הפוד טראק ומנות שמנוניות ומטוגנות, מצד שני חומר הגלם מטופל בהקפדה משלב הייצור בבית המלאכה הארטיזנלי HOOK ועד לצלחת. בתפריט יש שלושה המבורגרים (ועוד אחד צמחוני אבל עליו לא נרחיב כאן), ששניים מתוכו כמעט זהים: טריילר טראש בורגר וסמוקי בורגר – קציצה מבשר בקר טחון גס בלחמניית בריוש וטופינגז סקסיים כמו בייקון חזיר או טלה וריבת פלפלים מתוקה־חריפה. המבורגר 50־50 כשמו כן הוא – עשוי מתערובת בקר וחזיר בחלקים שווים לחובבי הז'אנר. להמבורגרים אפשר להוסיף בתשלום ביצת עין, טבעות בצל ומק אנד צ'יז, שמקפיצים את המנה לדרגת to die for.

מחיר 65/54 ש"ח לטריילר טראש ול־50־50 (המחיר הגבוה לדאבל); 67/56 ש"ח לסמוקי בורגר. בן עמי 13, 03-6296363

סמוקי בורגר בטראק דה לוקס (צילום: רן בירן)

טאטי – בורגר סינטה

לרוב אנחנו מקפידים לא לצאת מאזור הנוחות, אבל למען המבורגר סינטה בטאטי שווה לעשות את כל הדרך לגבעתיים (ולא מתים מזה, באמת). מדובר בגרסה עילית שלוקחת כל רכיב לרמה הגבוהה ביותר, אך מצליחה לשמר את אלמנט השחיתות שאף המבורגר לא יכול בלעדיו: שתי קציצות שמנמנות במשקל 110 גר' כל אחת מתערובת סינטה ופילה שנטחנת מדי יום, חלת בריוש טרייה ורכה מטאטי בייקרי הצמוד, פטריית פורטובלו ורוטב הולנדייז הום מייד. המנה מוגשת עם צ'יפס, הום פרייז, סלט ועוד תוספות לבחירה, ואחרי שמסיימים אותה לא צריך כלום (חוץ מקינוח אולי).

מחיר 88 ש"ח. דרך השלום 53 גבעתיים, 03-5739526

בורגר סינטה, טאטי. צילום: דניאל לילה

בורגר סינטה, טאטי. צילום: דניאל לילה

חוות צוק – ואגיו בורגר

במפעל הבשר שצמוד למעדנייה ולמסעדה מכינים בכל יום המבורגרים טריים מבקר מקומי, כולל המבורגר וואגיו מחווה ביישוב שרונה. יש לו טעם מתקתק־עשיר ומובחן שחבל לקלקל עם ביצת עין, חזה אווז מעושן וריבת בצל מתוצרת בית, אף שאם תבקשו אף אחד לא יסרב.

מחיר 88 ש"ח. פרלוק 5, 077-5155905

ואגיו בורגר בחוות הצוק (צילום: נתנאל ישראל)

יא פאן – בורגר יפני  הלחמנייה הטובה ביותר

אייקון אמריקאי בלבוש יפני – זהו ההמבורגר שתקבלו במסעדה של השף יובל בן נריה: קציצה עבה במידת עשיה קבועה וארומת בשר עדינה. על תקן תוספות מככבים רוטב ברביקיו יפני מעושן, קימצ'י מלפפון, בצל סגול ועלה אייסברג, והכל עטוף בלחמניית חלב מתוצרת בית רכה ואוורירית כענן. הצ'יפס בצד מהמשובחים שפגשנו, זהוב ופריך ומטוגן בשלושה שלבים.

מחיר 88 ש"ח (בצהריים 76 ש"ח כולל מנה ראשונה). נחמני 26, 03-6487796

ממפיס – בורגר חצי ק"ג

הכנת המבורגר מושלם דורשת מיומנות, על אחת כמה וכמה כשמדובר במידות XXL. לכן אין הרבה מקומות בעיר שאפשר לקבל בהם המבורגר במשקל חצי ק"ג. בממפיס לא פוחדים מהאתגר ונעזרים בכל מה שצריך לטובת תמיכה בפרויקט: לחמנייה בקוטר שגורם להמבורגר הקטן ביותר בתפריט (180 גר') להיראות גמדי; טופינגז מושחתים כמו בצל מקורמל וחזה אווז מעושן שנותן פייט לטעם הבשר; ורוטב פיקנטי מסקרן שרק בתחנונים הסכימו לגלות לנו שיש בו ג'ינג'ר.

מחיר 103/89 ש"ח כולל צ'יפס ושתיה. קרליבך 20, 03-9017896

סוסו אנד סאנס – בורגר 80-20 עם צ'דר

מנת הפרימיום במזללה הפופולרית של עומר מילר מרוויחה בכבוד את מקומה ברשימה: המבורגר 80 אחוז בקר ו־20 אחוז לבחירה מתוך כבד אווז, טלה, מח עצם וגבינת צ'דר. אם עניינכם באיכות הקציצה ולא במה שעליה, אופציה זו מומלצת יותר מהגרסה הקלאסית כי בשילוב עם צ'דר הטעם מתגלה כמלא, עסיסי ואפילו מעושן.

מחיר 42 ש"ח. סוסו אנד סאנס דיזנגוף 166, תל אביב. סוסו אנד סאנס הרצל 6, תל אביב

בורגר עם צד'ר של סוסו אנד סאנס (צילום: רן בירן)

B12 – בורגר גאודה

במסעדה האחות למזללת הבשר בביתן אהרן מגישים המבורגר במשקל 250 גר' בתוך מעין גרסה משודרגת של לחמניית ג'בטה. בשונה מהסטנדרט אין עגבנייה ואין צ'יפס, אבל מהביס הראשון ניכר טעמה המשובח והדומיננטי של הקציצה ואיכות חומר הגלם ממנו היא עשויה. תוספת גאודה בתשלום משדרגת עוד יותר את הביס הלא סטנדרטי, שיכול להיות שיחוק עבור אלה שמצפים להמבורגר מעט שונה מהמקובל.

מחיר 58 ש"ח. קרליבך 12, 03-7327888

בורגר גאודה של B12 (צילום: רן בירן)

פורט 19 – בורגר ואגיו

לכל עיר מגיע בורגר ג'וינט הגון, ופורט 19 מאייש את המשבצת בצורה מהודקת וברורה. כל המטרה כאן היא להעצים את חוויית ההמבורגר – מרגע ההתלבטות מול הדלפק עד שההמבורגר עצמו מוגש בפרזנטציה מדוגמת על מגש נירוסטה מכוסה נייר משובץ. בין לבין הריח ורחש הצלייה עושים את שלהם, ונותר רק להתפלל לאלוהי הזמזם שיודיע שהמנה מוכנה. הבשר עז טעם ועסיסי, מהסוג שמסוגל לשאת טופינגז מושחתים וקומבינציות, שחלקן תוצר של ספיישלים משתנים ותחרות סוערת בין הסניפים. לדוגמה: גבינת בושה וריבת תאנים, המבורגר ישראלי עם קציצת כבש או המבורגר הוואי עם גבינה כחולה ופרוסת אננס. ברשימה הארוכה יש פריט אחד יוצא דופן: המבורגר ואגיו פרימיום שמוגש עם כרוב סגול ואיולי ווסאבי.

מחיר 38־47 ש"ח / 49־59 ש"ח לעסקית כולל צ'יפס ושתיה; וואגיו 68/80 ש"ח. החשמונאים 95, 03-7397020; שלמה המלך 2, 03-6707929

בורגר ואגיו בפורט 19 (צילום" אפ מדיה)

פורטר אנד סאנס – בורגר פונדו

המבורגר בלחמנייה זה לחלשים. בבית הבירה פורטר אנד סאנס מגישים המבורגר במשקל 300 גר' מבשר טרי שנטחן מדי יום, על שפצלה מתוצרת בית מוקפצים בחמאה ותבלינים. כאילו זה לא מספיק, לפני ההגשה יוצקים מעל פונדו ארבע גבינות. אימאלה.

מחיר 75 ש"ח. הארבעה 14 03-6244354

פונדו והמבורגר השילוב המושלם של פורטר אנד סאנס

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601