בייגלה ירושלמי: הכריך של יוגב ירוס

כריך הוא פשוט כל מה שאתם צריכים. פגשנו תשעה אנשים יצירתיים במיוחד שלא היו יכולים לעבור את שיגרת היום העמוסה שלהם בלי כריך וביקשנו מהם את המתכון שיעורר בכם השראה. קבלו את הכריך של יוגב ירוס

הכריך של יוגב ירוס. צילום: אנטולי מיכאלו
הכריך של יוגב ירוס. צילום: אנטולי מיכאלו
14 בנובמבר 2017

תוכן שיווקי | סימפוניה

יוגב ירוס (36), תל אביב, שף במטבחצר

”אני עוסק במטבחים מגיל 18 ,כמעט 20 שנה בתחום. בשנתיים האחרונות יצאתי לפרילנס,
והיום נותן ייעוץ קולינרי ומעביר סדנאות. הבייבי שלי הוא המיזם 'מטבחצר' שנמצא
במושב גינתון, שהקונספט בו הוא שולחן אבירים ארוך שמוגשת עליו ארוחת נושא
מתחלפת. זו מטוטלת שנעה כל הזמן בין סוגים שונים של אוכל – החל מטבעוני וכלה באיטלקי. חיי המסעדנות הפכו כבדים עליי בשנים האחרונות, במיוחד תוך כדי חיי משפחה וטיפול בילדים. במטבחים אחרים בדרך כלל מתפשרים על הפן היצירתי, ובמטבחצר יש משהו אינטימי וקטן שמאפשר לי ליצור מה שאני רוצה״.

איך נראית שגרת היום שלך?

”עמוסה מאוד. מטבחצר הוא אמנם עסק קטן ודי היפי, אבל הוא כולל המון פרטים. אני מנסה
לשלב את הכל עם הרצון להיות איש משפחה ולהיות בבית. היום שלי מתחיל ב־7 בבוקר עם סיבובי גנים, ממשיך לפגישות ואירועים, אבל אני משתדל לבלות את הערבים בבית״.

איך הכריך שלך משתלב ביום שלך?

”זה כריך מאוד ביסטרואי שמתאים לכל שעה. עם גבינת השמנת הטבעית והסלמון
המעושן הוא אמנם קלאסי לבוקר, אבל בכיף הייתי אוכל אותו בלילה עם צ׳ייסר וודקה. אני מעריץ מאוד גדול של כריכים, הם מנה לכל דבר, מהירים, פרקטיים וכיפיים. זה משהו שאני אוכל על הדרך, ובשביל טבחים כריך זה משהו שאוכלים תוך כדי היום, לוקחים משהו מהסיר, מורחים על לחם ואוכלים. אין דבר יותר טוב מזה".

לעוד כריכים מעוררי השראה

יוגב ירוס
יוגב ירוס

הכריך של יוגב

בייגלה ירושלמי, סימפוניה %5 טבעי, סלמון מעושן, צלפים זעירים, עירית קצוצה, בצל סגול,
חזרת טרייה ועלי שמיר

חומרים:
1 בייגלה ירושלמי
4 כפות גבינת סימפוניה %5 טבעי
120 גר׳ סלמון מעושן פרוס
חופן צלפים זעירים
חופן עירית קצוצה
חצי בצל סגול קטן פרוס
חזרת טרייה מגורדת
עלי שמיר לפי הטעם

אופן ההכנה: חוצים את הבייגלה לשניים,מורחים גבינת סימפוניה לאורכו ומוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר.