טיים אאוט timeout

5 המנות האמריקאיות הכי טובות בתל אביב

| מאת: שירי כץ

מחר יום העצמאות האמריקאי וזה תירוץ עלוב ומושלם לארוחה מושחתת, שומנית ורוויית רטבים כמו שרק מאמא אמריקה יודעת

פונדק דה לוקס. צילום: יונתן בן חיים

בכל מה שנוגע לקולינריה, ארצות הברית היא בהחלט ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. מטבח מהגרים מגוון וססגוני, שמותח את הגבולות, עם נטייה פראית להגזמה קלורית, רטבים סמיכים ומנות ענקיות בגודלן. קבלו את מיטב המנות האמריקאיות המוגשות בתל אביב:

עוד כתבות שיעניינו אותך:
מסעדת הבריאות שתדליק אתכם על סופר פוד
ההמבורגרייה החדשה של השף טום אביב
שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ

1. קריספי צ'יקן

הכרוניקה של הקריספי צ'יקן נפתחת במהגרים הסקוטים לארצות הברית, שהביאו איתם מתכון לעוף מטוגן. נתחי עוף מהחלקים העסיסיים של הכרעיים, ללא עצמות, הושרו במרינדות, בדרך כלל של ריוון, שהפכו אותם לנימוחים. בשלב הבא העוף עבר טבילה בקמחים וטיגון עמוק. המתכון הזה הפך לחביב במיוחד על העבדים האפרו־אמריקאים בדרום ארצות הברית, שאימצו אותו לימי חג, והוא סומן כאוכל נשמה של הדרום. הגרסה הקשוחה של המנה, הדירטי צ'יקן, מקורה בנאשוויל, טנסי. בויטרינה העוף מקומח, מתובל ומטוגן ברגע ההזמנה. תוכלו לבחור באיזו מידת חריפות הוא יגיע בין לא חריף או פיקנטי לחריף וחריף פלוס. העוף קריספי המצופה בבלילה יוצא בלחמניית המבורגר עם או בלי חמאה, ובתוספת רוטב אלף האיים, סלט קולסלאו של כרוב וחמוצים. (40 ₪).

ויטרינה. צילום: מתיו גורודיסקיו

ויטרינה, אבן גבירול 36/ לילינבלום 40, תל אביב, 03-6960304

2. שורט ריב מעושן

המנה הכי לוהטת של לואיזיאנה, היא שורט ריב מעושן. בנקודה שבה נוצר חיבור היסטורי בין צרפת, אפריקה וארצות הברית של אמריקה, נוצר מטבח מתובל בתערובות תבלינים דרמטיות ואקזוטיות במיוחד. זה גם מה שיציעו לכם בפונדק דה לוקס. שורט ריב מעושן בעץ טבעי במעשנת ברזל אמריקאית עם מלח ופלפל (300 גרם 59 ₪) מוגש לצד תבשיל שעועית שכאילו התבשל בסרט של דיסני, הנסיכה והצפרדע.

כריך בריסקט, פונדק דה לוקס. צילום: יונתן בן חיים

פונדק דה לוקס. צילום: יונתן בן חיים

פונדק דה לוקס, עולי ציון 7, יפו, 03-5233186

3. אגז בנדיקט

המנה הניו יורקית של מסעדת דלמוניקו'ס מוכיחה שהמטבח האמריקאי הכי אוהב מוגזם. במקום סתם בסיס של טוסט מוגש בריוש, והרוטב העשיר עוטף את הכל בשמנוניות קטיפתית. קבוצת בנדיקט הביאה את המנה הזאת לכדי חטא גהנומי לשומרי משקלם. תחת הכותרת ארוחת הבוקר הקלאסית מניו יורק הם מגישים שתי ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם תוספת משתנה ורוטב הולנדייז. (71 ₪ עם בייקון, שתייה, סלסלת לחמים ללא הגבלה וסלט ירוק).

אגז בנדיקט. צילום: שרית גופן

אגז בנדיקט. צילום: שרית גופן

אגז בנדיקט. צילום: שרית גופן

אגז בנדיקט. צילום: שרית גופן

בנדיקט, כל הסניפים

4. סנדוויץ' סטייק פילדלפיה

כיאה לאומה שמצאה דרך להפוך כל מאכל למזון מהיר, האמריקאים אינם מבזבזים זמן גם על אכילת סטייק. לשם כך הם המציאו את כריך הסטייק המכונה גם פילדלפיה, על שם מכורתו. בדיינר שהקים השף חיים כהן על שם הכריך הזה, הוא מגיש סנדביץ' של פרוסות אנטרקוט, בצל ופלפל אדום מוקפצים, גבינה סקנדינבית, ברוטב מיונז חרדל. (45 ₪).

פילדלפיה, תוצרת הארץ 3, תל אביב, 03-6930606

5. בוריטו

האמריקאים חסרי הסנטימנטים לקחו את מנת הטאקו המקסיקני, העשוי קמח התירס, והפכו אותה למעטפת רכה ועגולה של בצק חיטה, המגולגלת עם שלל תוספות, כולל שמנת חמוצה, שנועדה לרכך את מכת החריפות לחיך העדין. זהו מטבח הטקס-מקס, ובטאקריה מכינים בוריטו קלאסי עם אורז, שעועית גוואקמולה, פיקו דה גאיו, גבינה, שמנת, חסה וסלסה רוחה. (39 ₪)

טאקריה. צילום: יולי בר

טאקריה, לבונטין 28, תל אביב, 03-6005280

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0