טיים אאוט timeout

דג זהב: מסעדות הדגים הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

כעיר שמגדירה את הים כאטרקציה מרכזית, הגיוני לצפות מתל אביב שיהיו בה מסעדות דגים ופירות ים הגונות: ממסעדות שקיימות למעלה מעשרים שנה ועד לחלוצות טריות בתחום. דגנו עבורכם את מסעדות הדגים הטובות בתל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/08/sizes/1589Dagim-206-אפיק-גבאי_h_wo_680_382.jpg
דגים 206. צילום: אפיק גבאי

בשנים האחרונות המגמה הקולינרית הולכת יותר ויותר לכיוון הבריאותי, מה שבאופן טבעי מטה את הכף הרחק מכיוון הבשר, ישירות לחיק הדגה. זו אולי אחת הסיבות שתל אביב התברכה במגוון מסעדות דגים בכל רמה, מדוכני אוכל רחוב (טובים!) ועד מסעדות שף יוקרתיות. שלא תטעו, אנחנו עדיין אוהבים פיצות וקינוחים מושחתים אבל היי, דגים זה תענוג. קבלו את מסעדות הדגים הטובות בתל אביב:

ברבוניה

מסעדת דגים תל אביבית שכבר חגגה 20 שנה ועדיין שומרת על סטנדרט גבוה וקהל לקוחות נאמן. השקיפות היא ערך מוביל שמתבטא בחומרי גלם טריים ושיטות הכנה לא מתחכמות, כי כשהדגים ופירות הים טריים ואיכותיים, אין באמת סיבה להתעסק איתם יותר מדי. העיצוב סולידי ומתקשר עם הרחוב, והשירות אדיב וענייני.

ברבוניה

ברבוניה

ברבוניה. צילום: גיא נחום לוי

בר דגים

רשת מסעדות עם סניף אחד בתל אביב (בינתיים), שמצליחה לעשות באזז בזכות קונספט מתוחכם: מטבח שף מהיר שלוקח מנות בשר אהובות ומוכרות ומתרגם אותן לדגים בצורה מקורית וכיפית. התוצאה קורצת גם למי שדגים הם לא כוס התה שלו: שווארמת ים, שניצל ים, המבורגר ים וגם פיש אנד צ'יפס שבלעדיהם אי אפשר. המחירים סבירים והלוק של דוכן/בר עושה חשק ממבט ראשון.

בר דגים

פיש אנד צ'יפס של בר דגים. צילום אושרת כרמלי

פיש אנד צ'יפס של בר דגים. צילום אושרת כרמלי

ג'וזף אנד סאנס

ספק דוכן ספק מזללה שממשיך את הקו הקולינרי של אבן גבירול ומציע אוכל רחוב על בסיס דגים. תפריט מצומצם ומהודק המציע מנות קלילות לאכילה במקום או כ- TA: פיש אנד צ'יפס, פלאפל דגים בפיתה, קלמרי ושרימפס מטוגנים ומנגד מנות קצת יותר מורכבות כמו דג טרי על סלט עשבי תיבול ועוד. התמחור נגיש והבירה תמיד קרירה וטרייה, ומשלימה היטב את הארוחה על הדרך.

ג'וזף אנד סאנס

ג'וזף ובניו. צילום: רז אברהם

ג'וזף אנד סאנס. צילום: רז אברהם

דרבי בר דגים

מסעדת דגים כשרה שנולדה בעקבות הצלחת אחיותיה הוותיקות ברמת אביב ובהרצליה פיתוח. כמקובל ברשת התפריט גדול ומגוון מאוד. במרכזו עומדים, או ליתר דיוק שוכבים על הגריל או בתנור, דגי בריכה וים ומנות נלוות כמו סביצ'ה, קרפצ'יו סלמון ופלאפל דגים. עם כל מנה עיקרית תקבלו מבחר סלטים תוצרת בית ולחם שיסגרו את הארוחה.

דרבי בר דגים

השקד

מסעדה בבעלות משפחתית שקיימת כבר יותר מ-50 שנה אך מקפידה להישאר עם היד על הדופק. התפריט הוא שילוב של גפילטע פיש, מטיאס ושאר קלאסיקות אירופאיות שאם המשפחה הכניסה לפנתיאון, עם מנות דגים ופירות ים שמוציאות את המיטב מחומרי הגלם: קדירת ים, סרטנים בציר ירקות שורש, שיפודי לוקוס ועוד. לא מזמן עזבה המסעדה את החלל שהיה מזוהה איתה ועברה לצד השני של הכביש, למקום גדול ונעים יותר.

השקד

מסעדת השקד (צילום: אנטולי מיכאלו)

מסעדת השקד. צילום: אנטולי מיכאלו

206 דגים

היא קיימת כבר 20 שנה אך בפניה של 206 דגים אין אף קמט. השף איציק הראל נאמן לקהל הלקוחות הסולידי שלו שדורש ומקבל את תוצרת הים ברמה הגבוהה ביותר ובסביבה אלגנטית ודיסקרטית. מכיוון שגם בקלאסיקה צריך לחדש, השיקה המסעדה לאחרונה תפריט שף ערב וארוחת טאפאס זוגית, שניהם במחיר נגיש עם הפנים לקהל צעיר.

206 דגים

206 דגים. צילום: אפיק גבאי

206 דגים. צילום: אפיק גבאי

מלגו מלבר

המסעדה של השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן התחילה בקטן ובשקט, ולאט לאט כובשת לעצמה מקום ברשימת מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. המנות תמיד קלילות, צבעוניות ומעניינות ועשויות מחומרי גלם עונתיים טריים. תפריט העסקיות הופך את סוגיית תוצרת הים לנגישה מבחינת תמחור מבלי לאבד את הטאצ' העילי.

מלגו ומלבר

מנת תמנון של מלגו ומלבר. צילום: בן יוסטר

מנת תמנון של מלגו ומלבר. צילום: בן יוסטר

 

פישופ

חנות ובר דגים מבית היוצר של הראל בלו (סיטארה, מציצים, ברנז'ה) וזיקו הדייג, ספק הדגים של המסעדות המובחרות בעיר. אפשר לקנות בחנות דגים טריים ומשובחים הביתה או לשבת בבר שליד החנות על מגש של אויסטרים או קלמארי על הפלנצ'ה, או על מנת פריטו מיסטו לוהטת ופריכה, ולדמיין לרגע שאתם בבוקריה בברצלונה.

פישופ

מיקס פירות ים ודגים בפישופ (צילום: בן יוסטר)

מיקס פירות ים ודגים בפישופ (צילום: בן יוסטר)

פיש מרקט

מסעדה כשרה, אחות תאומה ל־MEATOS הבשרית שפועלת באותו קונספט איכותי אך קז'ואלי. התפריט מרפרר לאזור הים התיכון בכלל וליוון בפרט עם פלטת מאזטים שממשיכה אל מנות דג בהשראת מטבחים שונים: פילה דניס בחמאת תימין, מוסר ים על ניוקי, לוקוס שלם בטאבון ועוד. האווירה שמחה כמו שצפוי בטברנה יוונית והאוזו נשפך כמים.

פיש מרקט

פישמרקט. צילום: אבנר צרפתי

פיש מרקט. צילום: אבנר צרפתי

קלואליס

בראשית הייתה מסעדת היוקרה של השף ויקטור גלוגר ברמת- גן, וכשהביקוש גבר נפתחה מסעדה נוספת כשרה בהילטון תל אביב. העיקרון פשוט אך מדויק: תפריט גורמה שמחבר בין המטבח הצרפתי למטבח הים התיכון בפרשנות אישית של השף. חומרי הגלם יהיו לעולם הטובים והיוקרתיים ביותר, למשל דובר סול או לובסטר על ריזוטו כמהין. המסעדה בהילטון עושה אותו דבר רק בגרסה כשרה, ומתברגת היטב ברשימת המסעדות הכשרות הטובות בעיר.

קלואליס רמת גןקלואליס תל אביב

קלואליס. צילום: איליה מלניקוב

קלואליס. צילום: איליה מלניקוב

שצ'ופק

מסעדת הדגים המיתולוגית בצפון רחוב בן יהודה מנקזת אליה חובבי דגים ופירות ים ללא הבדל דת, מין, גזע או גיל. כל ארוחה נפתחת במבחר סלטים מתוצרת בית, כשמעל כולם בולטים איקרה מתפצפצת ומטיאס כבוש בטעם של פעם. את הדגים אפשר לקבל כמעט בכל צורה שתרצו: בגריל, בתנור, עם חמאה, שמן זית ושום, ברוטב פרובנסאל או במחבת, מה שתחליטו. המחירים סבירים והאווירה מזכירה טברנה שמחה בנמל דייגים ביוון.

שצ'ופק

שצ'ופק (צילום: אפיק גבאי)

הדגים של שצ'ופק. צילום: אפיק גבאי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f899107eb0f0d89