Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שאלון אישי: מאיר אדוני

שף מסעדות כתית, המזללה ובלו סקיי בתל אביב

מאיר אדוני. צילום: טל גבעוני
מאיר אדוני. צילום: טל גבעוני
27 בינואר 2014

גיל:40

מזל:טלה

מצב משפחתי:נשוי + 3

עיר מגורים:מודיעין

למי היית רוצה לבשל ארוחה?

"הייתי רוצה לבשל ארוחה לסבתא מזל ז"ל שלא הכרתי מעולם".

מה חלמת להיות כשהיית צעיר?

"בצעירותי חלמתי להיות שף ובמקביל, כילד שגדל בבסיסי חיל האוויר, גם חלמתי להיות טייס. מזל שמישהו הבין בצה"ל מספיק בזמן שאסור שזה יקרה".

על איזה חומר גלם לעולם לא תוכל לוותר?

"מבחינתי מלח זה מאסט בבישול".

מה חומר הגלם שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

"אני משתדל מאוד בלי חזיר, אבל אין חומר גלם שלא ייכנס אליי למטבח".

מי היה השף שהשפיע עליך יותר מכל?

"מי שהפגיש אותי עם קולינריה עילית היה השף עזרא קדם".

מה האתגר הכי גדול שלך במטבח?

"האתגר הגדול שלי במטבח הוא להצליח לפעמים להיות קצת קשוח עם הטבחים שלי. לרוב זה לא מצליח לי".

מה צריכה לכלול המנה המושלמת?

"המנה המושלמת מבחינתי צריכה להיות יצרית ומענגת כזאת שמשלבת טקסטורות, רבדים של טעמים, הרמוניה של צבעים וצורות שכולם ביחד משתלבים לפיצוץ במוח".

תן דוגמה למנה כזאת.

אויסטרים טריים, שלוקים קלות בחמאת בראטנית, פסטת חלמונים טרייה, ציר צדפות, יין שבלי, קוויאר אוסטרה, קיפודי ים וחלמון נא מעט מעושן.

מה לדעתך אוכל הרחוב המוצלח ביותר?

"אני אוהב אוכל רחוב אסייתי. תנו לי באן עם תבשיל שפונדרה חמוץ, חריף מתוק עם קריספיות מהצלייה, מיונז יפני וחמוצים בצד – ואני מאושר".

מה הפנטזיה הקולינרית שלך?

"הפנטזיה הקולינרית שלי היא לבשל לצד תומאס קלר ופייר גנייר ארוחת ערב מטורפת בפריז".

מה אכלת היום לארוחת בוקר?

"תפוח עץ ירוק, מלפפון, פטרוזיליה, זרעי חמנייה, פשתן, טחינה גולמית, שמן זית ומיץ לימון".

איפה אנחנו תופסים אותך עכשיו?

"בצילומים ל'משחקי השף'".

אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד כל החיים – מה היית אוכל?

"לחם טרי".

איזו מסעדה אתה הכי אוהב בארץ ובעולם?

"בעולם אתsamhoud places&של מושיק רוט ובארץ את בית תאילנדי".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!