מתכון של אסף גרניט: קרפצ'יו טונה

כך תכינו מנה פשוטה אך מרשימה של השף של מחניודה ומונא

26 בינואר 2014

המצרכים (לשני סועדים):

לדג:

100 גר' טונה טרייה

מלח ופלפל

לרוטב וואקמה:

1 כפית דבש

1 כף ג׳ינג׳ר כבוש

1 שן שום

1/2 כפית שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

100 מ"ל שמן סויה

לסלט אצות:

2 כפות וואקמה רטוב

1 כף ג׳ינג׳ר כבוש

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן סויה

1 כף מירין

אופן ההכנה:

1. קרפצ׳יו: לוקחים נתח יפה של טונה ממרכז הפילה, ללא סיבים, ופורסים אותו לפרוסות בעובי של ס"מ. מסדרים את הפרוסות בצורת עיגול על ניילון נצמד ומכסים בניילון נצמד נוסף. דופקים את פיסות הדג עם פטיש שניצל עד שהדג משתטח לעובי של חצי ס"מ. מאכסנים במקרר.

2. הרוטב: טוחנים במג׳ימיקס את כל המרכיבים חוץ מהשמן עד לקבלת משחה. לאט לאט מוסיפים את השמן עד לקבלת מרקם אחיד.

3. סלט אצות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה רחבה.

4. הרכבת המנה: מוציאים את הדג מהמקרר ומסירים את השכבה העליונה של הניילון הנצמד. הופכים את הדג על צלחת ומסירים גם את הניילון הנצמד השני. מתבלים במעט מלח ופלפל. שמים בצד הצלחת 2 כפות של הרוטב ו־2 כפות של הסלט. מקשטים בעלי כוסברה, בפלפל חריף פרוס, באפונת ווסאבי ושומשום שחור.