בלינצ'ס של מסעדת קיטון
- 4 ביצים
- 1 ליטר מים
- ½ ק"ג קמח
- כפית סוכר
- כפית מלח
- ½ כוס שמן
למילוי הגבינה:
- 800 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת שמנת 15%
- 300 גרם צימוקים
- 200 גרם סוכר
- 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית', קלופים וחתוכים לקוביות
- 200 גרם סוכר
- כפית קינמון
- שמן לטיגון
- 4 בצלים
- 200 גרם כבד בקר חתוך לקוביות גדולות
- מלח, פלפל
- 4 ביצים קשות

הבלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין
הקרפ: מערבבים את כל החומרים ומחכים כחצי שעה.
משמנים ומחממים מחבת ומטגנים את הבלינצ'ס על אש קטנה. מצננים.
מילוי הגבינה: מערבבים את כל החומרים וממלאים את הבלינצ'ס.
מילוי תפוחי העץ: משמנים ומחממים מחבת, מניחים את הסוכר ומקרמלים (צבע ענברי עדין). מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עד שהקוביות מתרככות מעט. מקררים. מוסיפים כפית קינמון. ממלאים את הבלינצ'ס.
מילוי הכבד: קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד הזהבה. מוסיפים את הכבד ומטגנים גם אותם עד השחמה. טוחנים את הבצל והכבד המטוגנים במטחנת בשר ומוסיפים את הביצים הקשות. מתבלים במחל ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים היטב. ממלאים את הבלינצ'ס.

בול כמו של סבתא. בלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין
מסעדת קיטון
בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו