טיים אאוט timeout

קלאסיקה מנצחת: עוגת גבינה אגדית של הבייקרי והקופי בר

| מאת: שירה אדלר

שבועות או לא, מדובר במתכון חגיגי, קלאסי ולא, בכלל לא קשה. ביננו, רוב העבודה כאן היא של המיקסר. רק תכינו קילו שלוש מאות גבינת שמנת וגשו למטבח, התשואות של האורחים מובטחות בסיום

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/11/sizes/027-8_h_wo_680_382.jpg
עוגת גבינה של הקופי בר. צילום: עידית בן עוליאל

עוגת גבינה אפויה של הקופי בר

החומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

לבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • 70 גרם סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 חלמון
  • 140 גרם (1 כוס) קמח

למילוי הגבינה:

  • 4 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם קמח
  • 1300 גרם גבינת שמנת (1.3 ק"ג – לא טעות)
  • 90 גרם שמנת מתוקה
  • 330 גרם סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • קליפת תפוז מגורדת

 

עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

ביס מגן עדן, עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה:

בצק העוגה: מערבבים במערבל מזון חמאה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת חלמון, קמח ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-150 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה עד לקבלת בצק בעובי של 4 מ"מ. מניחים בתחתית התבנית, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ואופים בתנור כ – 12 דקות.

מילוי הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר (התערובת צריכה להכפיל את גודלה פי 4). לאחר קבלת גוון צהבהב מבריק, אוורירי וחלק מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, השמנת, קליפות ההדרים המגורדות והסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את תערובת הביצים לתוך הגבינה ויוצקים לתבנית עם הבצק האפוי.

האפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים במשך 10 דקות, פותחים את דלת התנור ומנמיכים את הטמפרטורה לחום של 100 מעלות. לאחר כמה דקות סוגרים את דלת התנור וממשיכים לאפות 30 דקות. משאירים בתנור עד צינון. מקררים ומגישים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 624d517d4844f5