טיים אאוט timeout

מתכון מנצח לפיצה ביאנקה עם בצל מקורמל וגבינת קשקבל

מוכרחים להכין ולו בשביל הריח המדהים בבית - מתכון לפיצה ביאנקה שישחק לכם על כל החושים. באדיבות מסעדת פיאצה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/03/sizes/פיצות-בצל-מקורמל-וקאשקבל1h_wo_680_382.jpg
פיצות אישיות של בצל מקורמל וקשקבל

 החומרים ל-8 פיצות אישיות:

 

לבצק:

  •  1 כף גדושה (15 גר') שמרית
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים חמימים
  •  3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  •  1/4 כוס שמן זית
  •  1 כפית שטוחה מלח

 

לטופינג:

  •  1/2 שקית (125 גר') קשקבלו גד מגורר בפומפיה

 

לבצל המקורמל:

  •  5 בצלים סגולים בינוניים חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
  •  1/2 כוס (120 מ"ל) יין אדום
  •  1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בלסמי
  •  1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

מסעדת פיאצה

מסעדת פיאצה

בינתיים מכינים את הבצל המקורמל: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים בצל, יין אדום, חומץ בלסמי, סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהנוזלים מתאדים והבצל מקורמל.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 חלקים במשקל 90 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 16 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים בתבנית, מורחים מעל בצל מקורמל ומפזרים קשקבל.

אופים 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים.

פיצה גד סגיר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 53d3ab1e9d120e