טיים אאוט timeout

בקלאווה טלה של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים

| מאת: מערכת טיים אאוט

בצק פילו קראנצ'י, מילוי של בשר מתובל ונגיעה של סילאן מתקתק - מאפה שיכול להיות עיקרית מושלמת או ראשונה שפותחת את התיאבון

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/בקלאווה-טלה-של-מסעדת-כרמים-קרדיט-יחצ_H_wo_680_382.jpg
בקלאווה טלה של מסעדת כרמים. צילום: יח"צ

שימו לב לכך שיש להפשיר בצק פילו במקרר כשש שעות לפני ההכנה – ושהמלית צריכה להספיק להתקרר לפני המילוי.

החומרים (ל-4 גלילות צרות): 

4 דפי בצק פילו

למלית:

3 כפות שמן זית

1 בצל יבש, קלוף וקצוץ

2 עגבניות, שטופות וקצוצות  

400 גרם בשר טלה, טחון

1/2 כפית מלח

1 כפית שום טרי כתוש

1/2 כף חוואייג' (תבלין)

1/2 צרור כוסברה, שטופה היטב וקצוצה דק

בנוסף:

1/4 כוס שמן זית או קנולה

1/2 כוס טחינה גולמית

2 כפות סילאן

חופן שקדים קלויים (להשיג בפיצוחיות), שבורים גס

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אפשר גם נבטוטים ירוקים

קישואים בנענע, צנוברים וחומץ בלסמי 

אופן ההכנה:

  1. 1. יום לפני הארוחה: מעבירים בצק פילו מהמקפיא למקרר.
  2. 2. מלית: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  3. 3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים משך 3 דקות, תוך ערבוב אקראי.
  4. 4. מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב, כדי שלא יהיו גושים.
  5. 5. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית (מלח, שום כתוש, חוואייג', כוסברה קצוצה), מערבבים וטועמים. במידת הצורך מתקנים תיבול. מבשלים כ – 10 דקות על אש קטנה, מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
  6. 6. בקלאווה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מוציאים חבילת בצק פילו מופשר מהמקרר. פותחים בעדינות דף פילו על משטח עבודה נקי ויבש. בעזרת מברשת משמנים ביסודיות דף פילו בשמן זית או קנולה.
  7. 7. על חלקו התחתון של דף הפילו שמים רבע ממלית הבשר. מקפלים כ – 2 ס"מ מכל צד ומגלגלים תוך כדי הידוק עד ליצירת גלילה. ממשיכים כך עם יתר הדפים, עד להווצרות ארבע גלילות.
  8. 8. שמים כל שתי גלילות על תבנית תנור אחת. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 10 דקות או עד להזהבה טובה מכל הכיוונים. מוציאים. אופים גם את התבנית השניה.
  9. 9. הגשה: מזלפים מעט טחינה גולמית בצורה דקורטיבית על צלחות הגשה מוארכות יפות. מניחים את הגלילות האפויות על הצלחות. מזלפים מעט סילאן בזרזיף דק מאוד, מפזרים שקדים קלויים שבורים גס ובוזקים מעט אבקת סוכר. אם רוצים מעטרים בנבטוטים ירוקים. מגישים.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601