טיים אאוט timeout

לברק ממולא בעשבי תיבול

| מאת: אבי לוי

מנה עיקרית קלה וטעימה שאפשר להכין בצ'יק לא רק בימי החג

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/09/sizes/ÿ-ó-P-Ö-¥-¬-£-æ-Ö-¬-í-ñ-¿-121_H_wo_680_382.jpg
לברק ממולא בעשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט

כשהייתי בן 22 התגוררתי באזור נוף כנרת, ותקופה ארוכה הייתי מבקר אחת לשבוע בטבריה וקונה דגים טריים שהוצאו מהמים באותו יום. כשלא התחשק לי לעמוד מעל הגריל או לטרוח בהכנת רוטב, הייתי הולך על המנה הזאת שההכנה שלה פשוטה מאוד, ומפתה להכין אותה שוב ושוב.

מצרכים (4 מנות):

  • דג לברק טרי במשקל של 1-1.5 ק"ג
  • כוס כוסברה קצוצה גס
  • כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 4 פלפלים שלמים יבשים מתוקים
  • 2 פלפלים יבשים חריפים
  • 2 לימונים כבושים קצוצים גס
  • 8 שיני שום חצויות
  • כף מלח גס
  • כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות מיץ לימון


אופן ההכנה:

1. שוטפים את דג הלברק מבפנים ומבחוץ. מייבשים ומפזרים מעט מלח על צד העור.

2. מכניסים לקערה גדולה עשבי תיבול, שני סוגי פלפלים יבשים, לימונים כבושים, שום, תבלינים, שמן זית ולימון ומערבבים למרינדה אחידה וגסה. ממלאים את הדג בתערובת עשבי התיבול, מורחים גם את צידו החיצוני, סוגרים בקיסם ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מניחים את הפלפלים היבשים מהמרינדה על גבי הדג, יוצקים את שארית המרינדה ואופים 25 דקות. מעבירים למצב גריל וצולים עוד 5 דקות מכל צד.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0