טיים אאוט timeout

טאבולה מוסר ים של מסעדת 206 דגים

| מאת: מערכת טיים אאוט

גם טאבולה מרענן וגם דג ים נא - פתיח מושלם לארוחת חג שאפשר להגיש גם על ברוסקטות כאפריטיף

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/טאבולה-מוסר-ים-של-מסעדת-דגים-206-קרדיט-אפיק-גבאי_H_wo_680_382.jpg
טאבולה מוסר ים של מסעדת 206 דגים. צילום: אפיק גבאי

החומרים (ל-4 מנות):

100 גרם בורגול דק
150 גרם (150 מ"ל, מעט פחות מ-2/3 כוס) מים חמים
400 גרם דג ים לבן, נקי מעור ועצמות
20 עלי נענע, שטופים וקצוצים דק
12 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
1/2 מלפפון טרי, שטוף וקצוץ דק
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ים
פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 כפות קרם פרש (או לבנה, אם לא משיגים)
2 לימונים קטנים כבושים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. שמים בורגול בקערה. מוסיפים מים חמים, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל- 10 דקות.
2. בינתיים קוצצים דק את הדג.
3. כשהבורגול מוכן מערבבים אותו עם הדג הקצוץ.
4. מוסיפים עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק ומלפפון קצוץ דק. מערבבים בעדינות.
5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
6. מסדרים 4 כפות הגשה עמוקות (ראו תמונה) על צלחת הגשה. על כל כף שמים כף קרם פרש או לבנה.
7. בעזרת שתי כפות נוטלים מהטאבולה ויוצרים צורה אובאלית (ראו תמונה). שמים על הקרם פרש. מעטרים במעט מאוד לימון כבוש קצוץ. מגישים מיד.

עוד מנות ראשונות לארוחת החג:

חלת עניבה שחורה של אורי שפט ממאפיית לחמים

אספרגוס בר ברוטב יוגורט, שאטה ודבש

דלעת ערמונים צלוייה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601