טיים אאוט timeout

סלט נבטוטים של משק ברזילי

| מאת: מערכת טיים אאוט

סלט רענן ומעט מתקתק עם סמלי החג - רימונים ותפוחים - שיכול להתאים גם כמנה ראשונה וגם כתוספת

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/סלט-מונבטים-של-מסעדת-משק-ברזילי-צילום-בן-יוסטר_H_wo_680_382.jpg
סלט מונבטים של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

אם רוצים להנביט עדשים מתחילים בהכנה שלושה ימים מראש: שוטפים 2 כוסות עדשים ירוקות ומשרים בליטר מי ברז במשך 12 שעות לפחות. בתום ההשריה שוטפים את העדשים ומשאירים במסננת מעל קערה. מכסים במגבת ומניחים כך למשך יומיים-שלושה, אך יש לשטוף את העדשים פעמיים ביום.  


החומרים (ל-4 מנות):

300 גרם עלי בייבי

400-500 גרם עדשים ירוקות מונבטות (להשיג במרכולים הגדולים, בחנויות טבע ואצל ירקנים מובחרים).

6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק (ומעט עלי סלרי, שטופים וקצוצים)

2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות

6-8 תמרים, מגולענים וקצוצים גס

גרגירים משלושה רימונים

200 גרם (כ-2 כוסות) שקדים קלויים (להשיג בפיצוחיות), שבורים גס

לרוטב:

50 מ"ל (1/5 כוס) מירין (יין אורז, להשיג בחנויות אסיאתיות, מעדניות וחנויות מתמחות)

50 מ"ל (1/5 כוס) חומץ תפוחים (להשיג במרכולים)  

30 מ"ל (2 כפות) רכז רימונים (להשיג במעדניות ולעתים במרכולים)

100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מיץ רימונים סחוט

1 כפית חרדל גרגירים דיז'ון

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמן זית

1 כף מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

2. שמים בקערת הגשה בינונית-גדולה ונאה את מרכיבי הסלט (לפי סדר הופעתם ברשימה).

3. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

מתכון של שף נריה קלנטרוב, מסעדת משק ברזילי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601