טיים אאוט timeout

תמרים ממולאים בבשר טלה ומבושלים ביין אדום

| מאת: מערכת טיים אאוט

מרוקו פוגשת את צרפת במתכון המיוחד הזה למנה ראשונה חגיגית וקלה להכנה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/תמרים-ממולאים-בשר-טלה-–-מסעדת-GAZOZ-BEACH-ללא-קרדיט-צילום_H_wo_680_382.jpg
תמרים ממולאים בשר טלה, יואב בר, גזוז ביץ'. צילום: יח"צ

החומרים (ל-8 סועדים): 

1 ק"ג צלעות טלה (פלדה)

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

1 כוס (בנפח 200 מ"ל) עלי נענע, קצוצים דק

1 כפית גדושה "ראס אל חנות" (תבלין)

1 ק"ג (40 יח') תמר דקל או מג'הול קשה

40 חצאים יפים של אגוזי פקאן טבעיים

צרור ענפי תימין

5 בצלי שאלוט, קצוצים

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום קברנה סוביניון (רצוי מאיכות טובה)

אופן ההכנה:

  1. 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. 2. מערבבים בשר טלה עם מלח, פלפל, נענע קצוצה וראס אל חנות ולשים עד לפיזור אחיד.
  3. 3. נוטלים פיסות מהתערובת ומעצבים "קבבונים" במשקל 25 גרם, שיתאימו לגודל התמרים.
  4. 4. מגלענים תמרים וממלאים בכל אחד "קבבון" טלה. סוגרים עם אגוז פקאן למעלה. מסדרים את התמרים בתבנית, על גבי הנייר, כשהם צמודים זה לזה, ללא מרווחים.
  5. 5. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים כ-15 דקות, לריכוך ראשוני.
  6. 6. מרפדים תחתית סיר בינוני-גדול בענפי תימין ובבצלי שאלוט קצוצים. מסדרים מעליהם את התמרים הממולאים האפויים ומוזגים את בקבוק היין לסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות או עד להתרככות טובה.
  7. 7. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

מתכון של שף יואב בר, מסעדת GAZOZ BEACH

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb