עוגת התפוחים של ארקפה
עוגה בחושה קלה להכנה, רכה ונימוחה ומועשרת במרציפן
החומרים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
35 גרם מרציפן
קליפה מגוררת מלימון אחד
140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר
80 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפייה
75 גרם (1/3-1/2 גביע) שמנת חמוצה
120 גרם (משקל נטו) תפוחי עץ (גרני סמית' או פינק ליידי), קלופים וחתוכים לקוביות
קמצוץ (קורט) קינמון טחון
לעיטור:
30 גרם (כ-1/3 כוס) פרוסות/שבבי שקדים מולבנים
לסירופ:
15 גרם (כף) מים
5 גרם (1/3 כף) מיץ לימון
20 גרם (כף וחצי) סוכר
וגם: טארטלט פרג ותפוחים ללא סוכר
אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל- 160 מעלות, משמנים תבנית במעט חמאה מומסת/רכה, מקמחים ומנערים עודפים.
- 2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים מרציפן, קליפת לימון וסוכר עד להתפוררות המרציפן.
- 3. מוסיפים חמאה רכה וממשיכים לערבל עד שהמסה הופכת לתפוחה ובהירה.
- 4. מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד לאיחוד.
- 5. בקערה קטנה מערבבים 125 גרם מסך כמות הקמח (שומרים 25 גרם לתפוחים) עם אבקת אפיה.
- 6. מוסיפים למיקסר לסירוגין מהקמח – ולסירוגין מהשמנת החמוצה ומערבלים לקבלת עיסה אחידה ולא מעבר לכך.
- 7. מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון ו-25 גרם קמח, עד שהתפוחים יהיו מכוסים בקמח ונפרדים זה מזה – ומוסיפים לעיסה. מערבבים מעט, לפיזור אחיד.
- 8. מעבירים את המסה לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את פרוסות השקדים.
- 9. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- 10. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים סירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון וסוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מסירים מן האש ומצננים.
- 11. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ באופן שווה, מצננים ומגישים.
מתכון של שף ארנון כהן, רשת "ארקפה"