סינייה דלעת צלויה בסילאן על קינואה שחורה של משק ברזילי

תוספת טבעונית מקורית ומשביעה שיכולה להוות גם מנה עיקרית מצויינת למי שנמנע מבשר

סינייה דלעת של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
סינייה דלעת של משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
11 בספטמבר 2017

שימו לב – יש להשרות את הקינואה שחורה במים 12-5 שעות מבעוד מועד.

 

החומרים (ל – 4 מנות):

2 דלוריות בינוניות או 4 דלעות יפניות (הוקיידה)

מרינדה לדלוריות:

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

3 כפות סילאן

2 שיני שום, קלופות וכתושות

3 כפות פפריקה מעושנת

1 כפית מלח אטלנטי

למלית:

10 עגבניות שרי, שטופות וחצויות

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקות

1 פלפל צ'ילי (חריף אדום טרי) קטן, מנוקה מזרעים וקצוץ

1 פלפל אדום, מנוקה מזרעים, שטוף וחתוך לרצועות דקות (ז'וליינים)

3 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מעושנת

לטחינה – להקרמה:

300 גרם (3/5 קופסה) טחינה גולמית

600 מ"ל (2 כוסות ועוד 1/3 כוס ועוד כף) מים

שן שום גדולה, קלופה וכתושה

1 כפית שטוחה מלח אטלנטי

לקינואה (להגשה):

500 גרם קינואה שחורה

50 מ"ל (1/5 כוס) שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים

1.5 ליטרים מים

כף מלח

לעיטור:

מעט סילאן

חופן גדוש פטרוזיליה וחופן כוסברה, שטופות וקצוצות

וגם: עוגת הדבש המופלאה של קפה קדוש 

אופן ההכנה:

  1. 1. משרים קינואה שחורה במים במשך 12-5 שעות. בסיום ההשרייה שוטפים היטב ומסננים. 
  2. 2. חוצים את הדלוריות לאורכן, קולפים, מנקים מזרעים וכמעט לגמרי מרוקנים מבשר הדלורית – משאירים רק גובה סנטימטר (אם משתמשים בדלעות יפניות רק קולפים ומנקים מזרעים, אין צורך להוציא מבשר הדלעת). שמים בתבנית אפייה מעט עמוקה.
  3. 3. מחממים תנור ל-130 מעלות.  
  4. 4.מרינדה: מערבבים את כל המרכיבים. מצפים את הדלוריות/דלעות במרינדה מכל צדיהן.
  5. 5. כשהתנור חם מכניסים את הדלוריות הריקות לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד לריכוך והופעת סימני צלייה. מוציאים ומצננים מעט. לא מכבים את התנור.  
  6. 6. מלית: מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה. שמים את כל מרכיבי המלית על גבי נייר האפייה ומערבבים בעדינות. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים כ-15 דקות. מוציאים. מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות.
  7. 7. ממלאים את הדלוריות במלית, אך לא עד הסוף – משאירים סנטימטר פנוי עבור הטחינה. מסדרים בתבנית אפייה.
  8. 8. טחינה להקרמה: מערבבים את כל המרכיבים. יוצקים את הטחינה על הירקות בדלוריות ועל הדלוריות עצמן, אך לא יותר מדי, כדי שהטחינה לא תזלוג.
  9. 9. כשהתנור מגיע ל-240 מעלות מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהטחינה מקבלת מרקם גבינתי. מוציאים.
  10. 10. קינואה – להגשה: מחממים שמן זית בסיר בינוני על אש גבוהה. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקינואה המסוננת ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהקינואה נפתחת ומתרככת. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות. בעזרת מזלג מאווררים את הקינואה. אם רוצים, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות ומערבבים.
  11. 11. הגשה: עורמים תלולית קינואה על צלחת הגשה יפה. שמים מעליה דלורית/דלעת צלויה, מזלפים מעט סילאן ומגישים.

 

מתכון של שף נריה קלנטרוב, מסעדת "משק ברזילי"