טיים אאוט timeout

מתכון לאוזני המן במילוי פרג של הבייקרי

| מאת: מערכת Time Out

הבייקרי מגישים מתכון לאוזני המן במילוי פרג - למי שלא אוהב הפתעות במאפה המסורתי

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/03/sizes/בייקרי_h_wo_680_382.jpg
אוזני המן של בייקרי. צילום: עידית בן אוליאל

החומרים לכ־30 יחידות

לבצק

  • 110 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 50 גר' קמח (לשלב 1)
  • 1 חלמון
  • 40 גרם שמנת חמוצה
  • 190 גרם קמח (לשלב 2)

 

למילוי

  • 180 גרם סוכר
  • 20 גרם חמאה
  • 4 פתי בר מפורר
  • 180 גרם פרג טחון
  • קורט קינמון
  • גרידה מחצי לימון

 

הכנה

מילוי

מרתיחים בסיר סוכר, חמאה וחלב. מוסיפים פירורי פתי בר ומבשלים עד לרתיחה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים פרג טחון, קינמון וגרידת לימון. מוסיפים בהדרגה את התערובת שהורדנו מהאש ומערבבים במהירות נמוכה כ־15 דקות.

בצק

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, אבקת סוכר, מלח ווניל טחון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח של שלב 1 ומאחדים. מוסיפים חלמון ושמנת חמוצה ומערבבים ערבוב קצר. מוסיפים קמח של שלב 2 ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. לשים לכדור אחיד, משטחים, מניילנים ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי.

הרכבה

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ. מברישים את מרכז העיגול עם מעט ביצה ושמים כפית מלית במרכז כל עיגול. סוגרים למשולש ומהדקים. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב־150 מעלות כ־14 דקות (עד להזהבה). מצננים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0