Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון לאוזני המן במילוי פרג של הבייקרי

הבייקרי מגישים מתכון לאוזני המן במילוי פרג - למי שלא אוהב הפתעות במאפה המסורתי

אוזני המן של בייקרי. צילום: עידית בן אוליאל
אוזני המן של בייקרי. צילום: עידית בן אוליאל

החומרים לכ־30 יחידות

לבצק

  • 110 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 50 גר' קמח (לשלב 1)
  • 1 חלמון
  • 40 גרם שמנת חמוצה
  • 190 גרם קמח (לשלב 2)

למילוי

  • 180 גרם סוכר
  • 20 גרם חמאה
  • 4 פתי בר מפורר
  • 180 גרם פרג טחון
  • קורט קינמון
  • גרידה מחצי לימון

הכנה

מילוי

מרתיחים בסיר סוכר, חמאה וחלב. מוסיפים פירורי פתי בר ומבשלים עד לרתיחה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים פרג טחון, קינמון וגרידת לימון. מוסיפים בהדרגה את התערובת שהורדנו מהאש ומערבבים במהירות נמוכה כ־15 דקות.

בצק

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, אבקת סוכר, מלח ווניל טחון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח של שלב 1 ומאחדים. מוסיפים חלמון ושמנת חמוצה ומערבבים ערבוב קצר. מוסיפים קמח של שלב 2 ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. לשים לכדור אחיד, משטחים, מניילנים ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי.

הרכבה

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ. מברישים את מרכז העיגול עם מעט ביצה ושמים כפית מלית במרכז כל עיגול. סוגרים למשולש ומהדקים. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב־150 מעלות כ־14 דקות (עד להזהבה). מצננים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!