טיים אאוט timeout

מרק עגבניות עם אורז

יש כאלה שהמרק הזה יזכיר להם את הבית, ויש כאלה שהמרק הזה רק יסתום להם חור בלב: קבלו מתכון למרק עגבניות ביתי ומנחם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2013/12/sizes/מרק-עגבניות-עם-בזיליקום-ושמנת-צילום-לוקה_H_wo_680_382.jpg
עגבניות או לא להיות? מרק עגבניות ואורז. צילום: יח"צ

שף דויד גרוסמן, מסעדת לוקה

 המצרכים (ל-12 מנות):

  • 300 גר' בצל לבן מקולף ופרוס
  • 150 גר' גזר חתוך גס
  • 4 שיני שום
  • 70 גר' עגבניות מיובשות
  • 1 ק"ג עגבניות תמר משומרות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אורז
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • מעט מלח
  • חופן עלי בזיליקום לקישוט
  • 3 ליטר ציר עוף

אופן הכנה:

  1. בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות המיובשות כעשר דקות עד לריכוך. מוסיפים את האורז, עגבניות התמר ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות על אש נמוכה. יש לבחוש כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. מתבלים, מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח וטועמים.
  3. בעזרת מעבד מזון ידני מרסקים את המרק עד לקבלת מרקם חלק, ומגישים לקערות עמוקות.

למסעדה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0