מתכון למרק ערמונים – שף ניר צוק

החורף תופס אתכם רעבים? השף ניר צוק מגיש מתכון חורפי למרק ערמונים עם תפוחי אדמה

19 בדצמבר 2013

שף ניר צוק, מסעדת קורדליה

 המצרכים (לסיר ביתי גדול):

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לחתיכות קטנות
  • 20 גר' סוכר
  • 3 תפוחי אדמה שלמים (רצוי לשלב תפוחי אדמה מסוג ראטה ודז'ירה)
  • 3 תפוחי אדמה אפויים
  • 3 תפוחי אדמה מטוגנים בשמן עמוק
  • 200 גר' ערמונים
  • 3 ליטר חלב
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל יחד עם הסוכר עד שהוא הופך למוזהב ומקורמל, כמעט ריבתי. מוסיפים את תפוחי האדמה שלמים כפי שהם. מוסיפים את הערמונים השלמים. מוסיפים  את החלב. מוסיפים שני ליטר מים. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים, ואז טוחנים הכול, עד שמתקבל מרק סמיך וכבד. לקישוט אפשר להשתמש בקוביות קטנות של תפוחי אדמה מטוגנים בשמן עמוק.