Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פילה בקר בשבעה תבלינים

איך מכינים את פילה הבקר של טופולופומפו?

פילה בקר בשבעה תבלינים. צילום: אנטולי מיכאלו
פילה בקר בשבעה תבלינים. צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים (ל־4 מנות):

  • 4 נתחי פילה בקר או עגל במשקל 200־250 גר'
  • 12 כפות דאל שעועית שחורה
  • 12 כפות קורמה תירס
  • 2 כוסות מרינדה לבשר
  1. לדאל שעועית שחורה

  • 250 גר' שעועית שחורה מבושלת עד לרכות
  • 50 גר' בצל שאלוט קצוץ
  • 50 גר' שום קצוץ
  • 25 גר' ג'ינג'ר קצוץ
  • 50 גר' צ'ילי ירוק טרי קצוץ
  • 30 גר' אבקת גארם מסאלה או לפי טעמכם
  • 4 כפות שמן זרעי ענבים
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • מעט מלח

לקורמה תירס

  • 500 גר' גרעיני תירס טריים
  • 1 ליטר מי קוקוס
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 50 גר' אגוזי מקדמיה
  • 10 עלי קארי טריים
  • 1 כפית שורש כורכום טרי מגורר
  • 4 כף שמן זרעי ענבים
  • מעט מלח

למרינדה לבשר

  • 1 כפית גארם מסאלה
  • קורט קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל אנגלי טחון
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות מולסה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 לימון חתוך לרבעים
  • 40 מל' רום מתובל
  • 40 מל' שמן חרדל
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

לדאל שעועית שחורה:מניחים מחבת על להבה ומחממים היטב. יוצקים את השמן על המחבת הלוהטת ומוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר. בתנועת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי, הגארם מסאלה והשעועית, ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד שהשעועית מתפרקת והנזיד מסמיך. מוסיפים מלח ומתקנים טעמים. שומרים חם. לקורמה תירס: מניחים מחבת על להבה ומחממים היטב. יוצקים 2 כפות שמן למחבת, מוסיפים את גרעיני התירס בתנועות ערבוב עד לקבלת צבע חריכה.

מסירים מהאש. יוצקים את השמן הנותר על המחבת הלוהטת ומוסיפים את זרעי הכוסברה, החרדל, עלי הקארי והכורכום. מטגנים תוך כדי ערבוב, מוסיפים תירס, אגוזים ומי קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח.

מבשלים עוד כשתי דקות ומורידים מהאש. טוחנים היטב בבלנדר ומסננים. שומרים בטמפרטורת החדר.למרינדה:מערבבים כל המרכיבים בבלנדר. יוצקים 2/3 מהמרינדה על הבשר ומשרים 30 דקות מחוץ למקרר או עד 6 שעות בקירור. את 1/3 המרינדה הנותרת שומרים בצד.

צולים את הבשר בגריל תוך כדי מריחה קבועה במרינדה עד למידת העשייה הרצויה. במרכז צלחת גדולה מניחים את דאל העדשים ועליו מניחים את נתח הבשר. יוצקים מסביב לדאל את קורמת התירס ומגישים.

למסעדת טופולופומפו

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!