טיים אאוט timeout

ביסטרו גרינברג - אנטרקוט ברנייז

גם אתם נמסים למראה סטייק אנטרקוט מדמם? לביסטרו גרינברג יש בשבילכם מתכון שיעיף לכם את הגג

  • https://static2.timeout.co.il/media/2013/10/sizes/561-bistro-brinberg1_wo_680_382.jpg
סטייק אנטרקוט, גרינברג ביסטרו. צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים (לשתי מנות):

  • 2 נתחים של אנטרקוט 300 גר' כל אחד (או סינטה מיושנת או שייטל מיושן)
  • מעט מלח גס, פלפל גרוס
  • מעט שמן זית

לרוטב ברנייז:

  • 3 בצלי שאלוט
  • חופן עלי טרגון
  • 1 כוס של יין לבן
  • 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
  • 300 גר' חמאה
  • 8 חלמונים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף עלי טרגון קצוץ
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

לרוטב ברנייז: שלב ראשון: קוצצים בצלי שאלוט ועלי טרגון, מוסיפים לסיר יחד עם יין לבן וחומץ, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזל בשליש. מסננים. שלב שני: ממסים 300 גר' חמאה על חום בינוני ושומרים בצד. שלב שלישי: מערבבים בקערה חלמונים ומוסיפים תוך כדי ערבוב עם המטרפה את החומץ והיין שצמצמנו מהשלב הראשון. מוסיפים בשלבים, תוך כדי ערבוב גם כן, את החמאה המומסת ומבשלים את הרוטב בבן מארי על חום בינוני. מערבבים עם מטרפה עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים חרדל, כף טרגון קצוץ, מלח ופלפל.

לסטייק: מחממים את הגריל או מחבת ברזל לחום מקסימלי (חשוב להשאיר את הבשר חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני שצולים אותו). מפזרים על הסטייק פלפל שחור, מלח גס ושמן זית. צורבים את הנתח שלוש־שלוש וחצי דקות כל צד למידת מדיום (חשוב להזליף על הבשר לאחר הצלייה שמן זית ולתת לו 5 דק' לנוח תלוי בעובי הסטייק). מניחים את הסטייק בצלחת, מזליפים מעל מעט מהרוטב ומגישים עם צ'יפס קריספי.

ביסטרו גרינברג, אורי צבי גרינברג 25 אזורי חן, 7414258־03

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb