טיים אאוט timeout

סום טאם (סלט פאפאיה ירוקה) של בית תאילנדי

| מאת: מערכת טיים אאוט

הסום טאם שלימד אותנו מה זה בכלל פאפאיה ירוקה: קבלו את סלט הפאפאיה הטוב בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/סלט-פפאיה-בית-תאילנדי-1-קרדיט-יפית-שמחה_H1_wo_680_382.jpg
סלט פאפאיה, בית תאילנדי. צילום: יפית שמחה

 

החומרים (ל-4 מנות):

פפאיה ירוקה במשקל ½ ק"ג – קלופה

8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כ־6 ס"מ

12 עגבניות שרי חצויות

4 שיני שום בינוניות

כ־20 גרם בוטנים קלויים קצוצים

6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים)

מיץ מלימון וחצי

8 כפיות סוכר

פלפל צ'ילי חריף לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.

במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.

מוסיפים את הלוביה והצ'ילי וכותשים קלות למחצה.

מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת.

מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מפזרים את הבוטנים. טועמים ומשלימים תיבול.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601