עזבו אתכם מחמין: מתכון לפייז'ואדה ברזילאי אמיתי
ביקשנו ממרסייה לבקוביץ' (שרקוטרי בשוק הנמל) שתלמד אותנו להכין פייז'ואדה בבית
החומרים ל־4 מנות:
• 2 בצלים קצוצים
• כף שום קצוץ
• 500 גרם שעועית שחורה שהושרתה במים במשך לילה שלם
• 200 גרם קבנוס חתוך לקוביות בינוניות
• 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות
• 400 גרם חזה בקר חתוך לקוביות בינוניות
• 5 עלי דפנה
• כף שמן
הנזיד השחור: התבשיל הלאומי של ברזיל מגיע לשוק הנמל
[tmwdfpad]אופן ההכנה:
מכניסים את השעועית לסיר ומכסים אותה במים. מוסיפים את עלי הדפנה ומבאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך; אם הנוזלים התאדו – מוסיפים מים רותחים. מוסיפים לסיר את הקבנוס ואת חזה הבקר.
במחבת נפרדת מטגנים את חזה האווז עם הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף. לוקחים מהסיר של התבשיל מצקת מלאה בשעועית – ללא הנוזלים – ומעבירים למחבת, ועם גב המצקת מועכים את כל המרכיבים למשחה אחידה. מעבירים את המשחה לסיר התבשיל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
הגשה:
מגישים את הפייז'ואדה לצד אורז לבן ופרוסות תפוזים.