טיים אאוט timeout

מתכון לנתחוני פילה בקר ואספרגוס ברוטב ציר בקר ויין אדום - מסעדת דיקסי

מנה חגיגית ומושקעת של נתחוני פילה בקר ביין אדום, שתהפוך לכם כל ארוחת ערב לחגיגה של ממש

  • https://static2.timeout.co.il/media/2013/10/sizes/571-cafe-481_wo_680_382.jpg
דג צלוי, קפה 48. צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים (לשתי מנות):

לפירה:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 כפות (40 גר') חמאה
  • 1/4כוס (50 גר') שמנת מתוקה
  • מעט מלח ופלפל לבן

 

לפילה בקר:

  • 400 גר' נתחוני פילה בקר
  • 1 כוס ציר בקר
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 אספרגוסים מקולפים
  • 1/2 כפית צ'ילי אדום קצוץ קטן
  • 1 כף (20 גר') חמאה
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מגרדים אותם בפומפייה דקה, מוסיפים את החמאה, את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מערבבים. מניחים במקום חמים.

הרוטב: מצמצמים בסיר את היין האדום וציר הבקר עד שמצטמצם ב־75 אחוז (מ־2 כוסות אמורה להישאר 1/2 כוס מרוכזת).

האספרגוס: חולטים את האספרגוסים במים רותחים כ־20 שניות. מקררים במי קרח, מסננים ומייבשים. חותכים כל אספרגוס לשלוש חתיכות.

הפילה: מקפיצים במחבת חמה את נתחוני הפילה (כ־10 שניות, לא יותר), מוסיפים את הצ'ילי, האספרגוס והרוטב. מקפיצים עוד כמה שניות ומוסיפים כף חמאה. מניחים את הפירה החמים במרכז הצלחת. לידו מסדרים את האספרגוס ואת נתחי הפילה, מוזגים מעל את הרוטב ומגישים.

דיקסי, יגאל אלון 120, 6966123־03

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601