טיים אאוט timeout

עשרת המרקים הכי טובים בארץ

החורף עושה לכם חשק בלתי נשלט למרק חם ומהביל? תלבשו מעיל, קחו מטרייה וצאו לדרך: עשרת המרקים הכי טובים בארץ

  • *

    קובה סיסקה במורדוך

    לא קל לבלוט מול ההיצע האינסופי של אוכל עדתי בעיר הבירה, אבל מורדוך הבוכרי, שפתחו האב מרדכי ז"ל ובנו יצחק, יבדל לחיים ארוכים, בתחילת מלחמת לבנון, הצליח להמיס את הלבבות הירושלמים עם היצע טרי ומשובח של תבשילים וקובות.

    קובה סלק

    אם הגעתם עד לכאן, לכו אל הקובה סיסקה למתקדמים, שמתערסלת במרק שדומה לחמוסטה, אבל מתובל יותר, ובשרה מטוגן זמן רב על האש. 32 ש"ח.

    למסעדת מורדוך

    סגור
  • *

    מרק רגל במסעדת עצמון

    הדליקטסן הטריפולטאי של עצמון תכול העיניים במרכז המסחרי הוא מקום מצוין לאינספור טבאחות (תבשילים טריפולטאיים).

    אבל מרק הרגל, שבו דרים בכפיפה עצמות ובשר עגל עם שעועית ורוטב עגבניות, הוא התגלמות דמותה של המאמא הטריפולטאית שמעולם לא היתה לכם. 45 שקל.

    למסעדת עצמון

     

    עוד
  • *

    טום יאם בבית תאילנדי

    בבית תאילנדי, המסעדה התאילנדית הטובה בארץ של יריב מלילי, יש נציגות אחת מבריקה למשפחת המרקים התאיים החמוצים-חריפים, שבסיסם מרק עוף צח.

    בית תאילנדי

    הם גם מתובלים בשורשים ועשבי תיבול תאיים, פטריות, עגבניות ובצל, עם נתחי חזה עוף או פירות ים.

    מיותר לציין שהמרק הוא ארוחה שלמה. 68/78 ש"ח.

    למסעדת בית תאילנדי

     

     

    עוד
  • *

    מרק משי חרירה בסוזאנה

    כבר כמעט שני עשורים שבסוזנה מגישים בחורף את מרק המשי חרירה, שיהודי מרוקו אימצו מהמוסלמים, שנוהגים לאכלו בארוחות הרמאדן ואין מנחם ועשיר ממנו.

    בסוזאנה תקבלו בשר עגל, חומוסים ועדשים, בציר עגבניות עם מלא לימון. 44 ש"ח.

    למסעדת סוזאנה

     

    עוד
  • *

    ריבולטה בקמפנלו

    בדילקטסן האיטלקי של מנה שטרום ואריק לופו מגישים את נחמת החורף האיטלקית – מרק ריבולטה (בתרגום: מחומם מחדש). בימי הביניים המשרתים היו נוטלים את המינסטרונה של אדוניהם ומחממים אותו מחדש עם קרעי לחם בפנים.

    קובה סלק

    בקמפנלו רוקחים אותו עם עגבניות, קייל ושעועית וגאים להרגיש משרתים. 34 ש"ח.

    למסעדת קמפלנו

    עוד
  • *

    מרק וון טון בפוראמה

    סניף הדים סאם התל אביבי של המסעדה הסינית הוותיקה באשקלון הפך להיות, ובצדק, מקור עלייה לרגל. שלל דים סאם במיני מילויים וצורות בישול, אידוי וטיגון במחיר שווה לכל נפש.

    במרק הוון טון הצח של הבית אפשר למצוא ירקות ואצות וכיסונים עדינים ונימוחים בעבודת יד מחיטה, ממולאים בשר לבן (יש גם אופציה של מילוי ירקות). 26 ש"ח.

    למסעדת פוראמה תל-אביב

    עוד
  • *

    מרק קובה צמחוני בלילוש – פניני בר

    הפינה של השפית והבעלים ליאת בלילטי תמיד שוקקת חיים, לא מעט בזכות שורת המרקים המוצעים בתפריט. המוצלח מבינהם (מאז שהפסיקו עם הגולאש של ביאנקה), הוא זה המשלב בין מסורת הקובות המפוארת, עם הטוויסט התל אביבי השובב, בדמות מרק הקובה הצמחוני.

    זהו מרק שבסיסו סלק ונחות בו קובות ממולאות פטריות, צנוברים וצימוקים. 38 ש"ח.

    למסעדה

    עוד
  • *

    מרק שעועית שחורה במזה

    גל ואפרת רבינוביץ' ברזילי פועלים שנים על פי עקרונות האכילה המודעת והטולרנטית לקבוצות מיקוד שונות (טבעונים, צליאקים וכדומה). במזה, המקום הקטנטן, אך גדול הלב שלהם, רוקחים מידי יום מרק אחר, אבל זה עם השעועית שחורה הוא הפייבוריט!

    המרק מחוזק בעגבניות, לימון, תמרים, הכוסברה ועוד המון דברים נפלאים הוא התגלמות הקולינאריה הבריאה והמעולה. 24 שקל.

    למסעדת מזה

    עוד
  • *

    קובה אדום בעזורה

    המוסד הוותיק שייסד עזורה שרפלר מחזיק כמה מהקובות המהוללות, ובקודקודן שתיים: קובה סלק, שרבים חוטאים בהכנתה, אבל כזו כמו בעזורה לא תמצאו: מרק חמצמץ במידה מדויקת וקובות עדינות ומושלמות.

    וביום שישי: קובה חמו גדולה במרק צהבהב עם גרגירי חומוס. 30-35 ש"ח.

    למסעדת עזורה

    עוד
  • *

    מרק מעורב אצל שמעון מלך המרקים

    בכור מחצבתם של התבשילים והמרקים ארוכי הבישול עלי פתילייה, בולט שמעון מלך המרקים: כוך קטנטון עם מרקים קבועים ומשתנים בעלי טעם עמוק, וכן, מנחם. אם כבר שרדתם את התור לכו על הארד קור: מרק מעורב של קורקבנים, בשר וביז (עטיני פרה) שבושלו עם תפוחי אדמה וחאוויג', שיד הקב"ה נגעה בו.

     שמעון מלך המרקים

    תטבלו בלחוח ומדרגות גן העדן יפתחו בפניכם. 38 ש"ח.

    למסעדת שמעון מלך המרקים

    עוד

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601