טיים אאוט timeout

חייכו, אכלתם אותה

ההמבורגרייה הטובה ביותר

אגאדיר

איתן טרבלוס הוא האיש שחשב שמגיע לבלייני העיר המבורגר איכותי גם בשעות הקטנות של הלילה, ולא כזה ג'אנקי, שילווה במוזיקה שתהלום את טעמם. 16 שנה אחרי – עם אימפריה של המבורגריות ואינסוף מתחרים שראו כי טוב ורצו נתח מהקציצה – טרבלוס יכול לרשום לזכותו הישג מרשים למדי: ג'וניור, מקסי ואגאדיר נפתחו ועתה התפריט רחב ורב היצע.

אגאדיר, נחלת בנימין 2, 5104442־03

מועמדים בקטגוריה: מוזס | וולפנייטס | בלאק אנד בורגר עד העצם אקספרס | מג'יק בורגר

המוסד הכי טוב

דיקסי

צילום: גיא נחום לוי

צילום: גיא נחום לוי

מעבר לאיילון הקים השף חיים כהן את מדינת הבליינים. בהשראת קונספט הדיינר סטייק האוס מניו יורק פתח השף את דיקסי, שהפכה לאתר עלייה לרגל לנטולי המצפון, אלו שמוכנים לגמוע ספייר ריבס או כנפי עוף בשעות הלילה הקטנות; ואגס בנדיקט משופעות הולנדייז וסטייק אנד אגס לבוקר. מאז מסעדות רבות נוהגות כמו דיקסי.

דיקסי, יגאל אלון 120, פינת תוצרת הארץ 3, 6966123־03

מועמדים בקטגוריה: קופי בר | קפה נואר | המנזר | 206 | רפסודיה רומנית | בר ברבוניה | שיפודי זיקה | אורנה ואלה | סטפן בראון

המעדנייה הטובה ביותר

דליקטסן

דליקטסן

המיזם האחרון של קבוצת R2M המהוללת הרחיב את עסקיו לא רק למסעדנות ומלונאות אלא לתפיסה הוליסטית שבה אפשר לאכול במקום, אבל הדגש הוא על לקחת הביתה ותוך כדי כך להעמיס סרוויס חביב, מיני דליקטסים (מיובאים או מיוצרים במקום), פרחים לשבת וכמה מהמאפים המצוינים של הרשת.

דליקטסן, יהודה הלוי 79־81, 9681010־03

מועמדים בקטגוריה: קארינ'ס דלי | באשר דיזנגוף | בשרי שף | חיים רפאל ראס אל חנות

הפיצרייה הטובה ביותר

טוני וספה

טוני וספה – בבעלותם של האחים ירזין, השף לאון אלקלעי וטל שטרן – ייבאו את הידע מאופה איטלקי והיו הראשונים שהביאו ארצה את הקונספט של פיצה במשקל. הם גם הפסיקו להתעקש על בצק דק והחזירו מחדש את המחנאות אל עולם הפיצה – אוהבי הדקיק מול מעריצי העבה. לרשת ארבעה סניפים: שלושה בתל אביב ואחד הרצלייני.

טוני וספה, דיזנגוף 267, 5460000־03

מועמדים בקטגוריה: פי בריבוע | הפיצרייה בן גוריון Pizza&Beer | הפיצה בוגרשוב | גוסטו |פיליפ

החומוס הטוב ביותר

אבו חסן – עלי קראוון

עלי קראוון

עלי קראוון

אף שהאיש הלך לעולמו לפני כשש שנים, האגדה על החומוס שלו ועל שלושת הסניפים שהותיר אחריו ביפו ממשיכים לשגשג. את הדרך התחיל עם עגלה שאיתה הסתובב ביפו ומכר את החומוס שרקחה אשתו, אום חסן. בקרבות על החומוס הטוב שמתנהלים בעקביות טורדנית בכל התכנסות חברית, עלי קראוון זוכה כמעט תמיד במקום הראשון.

אבו חסן – עלי קראוון, הדולפין 1 יפו, 6828255־03 (פתוח עד 14:00)

מועמדים בקטגוריה: משאוושה |  חומוס מגן דוד (הכרמל) | הסורי | אשכרה | בהדונס

המסעדה הטובה ביותר מחוץ לעיר

מונא

קבוצת מחניודה הבועטת נטלה את המוסד הירושלמי החילוני הוותיק לידיה ועשתה שם, כהרגלה, פלאים. על אודות המטבח המצוין שהם עושים אין צורך להכביר מילים, אבל האווירה היא שלוקחת את הקופה. עזבו אתכם מהשכונה של מחניודה – המפות הלבנות והסטייל של מונא הם תפאורה מתאימה בהרבה לקולינריה המנצחת של השפים גרניט, אלעד ונבון.

מונא, שמואל הנגיד 12 ירושלים, 6222283־02

מועמדים בקטגוריה: מיכאל | סוהו | ארקדיה | בלה בית שערים | הלנה בנמל

הבר־מסעדה במלון הטוב ביותר

מלון רוטשילד

השף צבי אבישר מבשל אינספור סיבות טובות לקפוץ למסעדה הקטנה ששוכנת במלון הבוטיק רוטשילד. בניגוד לסטייל עז המבע ברוח מסעדות השוק של השפים המקומיים, אבישר מייצג מטבח נונשלנטי ועדין שעושה כבוד לפרודוקטים ולקהלו. גספצ'ו אבטיח עם קציפת גבינה בולגרית הוא מענג החך המושלם, והברבוניות עם קציפת התרד, פירה ומלפפונים הן מלאכת מחשבת.

מלון רוטשילד, שדרות רוטשילד 96, 9578888־03

מועמדים בקטגוריה: ביסטרו עדן | בלו סקיי | מלון בראוןImperial craft cocktail bar | ווסט סייד

מסעדת הבשר הטובה ביותר

מקום של בשר

לאחר תריסר שנים של ניהול ברשת ג'ירף, פרשׁ ממנה ניני נוף ופתח את מקדש הבשר שלו. בלי הרבה רוח וצלצולים אך עם הרבה סבלנות ואיכות בלתי מתפשרת על הבשר (שמגודל במיוחד עבורו ומיושן במקום) הוא כבש באטיות את הכיפה הקרניבורית. שבע שנים אחר כך זהו ללא צל של ספק ה־מקום שמגיעים אליו חובבי הבשר האמיתיים.

מקום של בשר, שבזי 64 נווה צדק, 5104020־03

מועמדים בקטגוריה: שיין אנד שרפ | חוות צוק | MEATBAR | האדסון | NG

המתוקים הטובים ביותר

בייקרי

אחרי שורה של מסעדות שנזקקו לאספקה של מאפים מתוקים ומלוחים, החליטו המסעדנים מתי ורותי ברודו שראוי שתהיה להם מאפייה ראויה, וכתוצאה מכך נולדה הבייקרי המעולה של R2M, צמוד לבראסרי ולקופי בר עם מספר זעום של שולחנות. כך הצליחו מתי ורותי שנות שוב את פני הפטיסרי המקומי.

בייקרי בראסרי, אבן גבירול 72, 6961050־03

מועמדים בקטגוריה: דלאל | אידלסון | ממתקי מוטראן יפושמו הקונדיטוריה | החגיגה של בבט

הצמחונית־טבעונית הטובה ביותר

24 רופי

דואים על גלי הגעגוע של המטיילים ששבו מהודו, פתחו נטע ארצי ואורי מזרחי את 24 רופי, מסעדת הטאלי הראשונה בישראל. את הקונספט נטלו ממסעדות המזון המהיר א־לה הודו, "דאבה" שנמצאות בכל מקום, והגדילו לעשות כשנטלו אג'נדות חברתיות כצמחונות, "התו החברתי" ותרומה של שאריות האוכל לנזקקים.

24 רופי, שוקן 16, 6818066־03

מועמדים בקטגוריה: משק ברזילי | בודהה בורגר | be food | קפה בירנבאום

הצמחונית/טבעונית הטובה ביותר (בחירת המערכת)

זכאים

חציל, זכאים

חציל ממש טעים, זכאים. צילום: חיים יוסף

שלושת האחים לבית זכאי הקימו בשיאו של הטרנד הטבעוני את הבוטיק ההיפסטרי־אקולוגי־טבעוני המנצח שלהם. בשל ההתעקשות שלא להשתמש בתחליפים מעובדים יצר השף הראל זכאים תפריט מלא עוצמה שלא נעדרות ממנו השפעות מוצאו הפרסי, וכמה מהמנות שלו כבר נכנסו לפנתיאון הקלאסיקות, בראשן הצ'יפס הקרוע ביד.

זכאים, סמטת בית השואבה 20, 6135060־03

תמורה לכסף

ג'ירף נודל בר

המסעדן יקיר בן רימון פיצח את הקוד הפאן אסייתי הרבה לפני שמישהו ידע לקרוא לז'אנר בשמו: מנות אסייתיות זולות מכל רחבי היבשת, עם טוויסטים קלים לחך המקומי ובמחירים שפויים. כך הפך המותג ג'ירף נודל בר לפרק חובה בחייהם של תל האביביים מהניינטיז, ועתה הוא אימפריה עם סניפים בפריסה ארצית ועם האחות המצודדת "מועדון הקצינים".

ג'ירף נודל בר, אבן גבירול 49, 6916294־03

מועמדים בקטגוריה: אלורה | קפה דליה | גוצ'ה | אדורה | האחים

המסעדה החדשה הטובה ביותר (בחירת המערכת)

פופינה

השף אוראל קמחי הוא אחד האנשים הנחמדים והצנועים שידעה מפת הקולינריה המקומית, והתפריט שבנה בפופינה, מסעדת השף שבבעלותו (בשותפות עם המסעדן אמיר תורג'מן), מחולק באופן יוצא מגדר הרגיל לפי חמש טכניקות ההכנה: אידוי, כבישה, אפייה, צלייה ובישול ארוך. בכל קטגוריה מנות ראשונות, עיקריות וגם אחרונות.

פופינה, אחד העם 3, 5757477־03

מועמדים בקטגוריה: אריה | פיצרוי | פאסטל | טאיזו | בלו סקיי | החלוציםהרובע השישי | דוד ויוסף | מלגו מלבר

הבר הטוב ביותר

Mate

במייט השכילו לשלב אווירת בר עם אוכל בסבבה ושמו דגש מיוחד על אווירה שכונתית בדמות משחקי כדורגל על מסך ענקי ושולחן פול. הקונספט עבד ודי מהר עלה מספר הסניפים לשלושה, כולם בשכונות השונות של לב תל אביב: דיזנגוף, פלורנטין וקינג ג'ורג'.

Mate, דיזנגוף 226, 5241615־03

מועמדים בקטגוריה: ג'ימי הו | פיקוק | לוציפר | פסאז'

הבר הטוב ביותר (בחירת המערכת)

שישקו

הבר־חמארה שישקו (איש שמן בבולגרית) של אנשי האלכוהול יוסי בוזנח וטל חוטינר, עשה לבולגרים מה שננה שרייר עשתה לגרוזינים: הרבה כבוד ונחת. לצד המנות הבולגריות המעולות ככופתיקה דה פרסה (קציצות כרישה), צ'ושקה ביורק (פלפל ממולא גבינות) וכיפתתא נא קבבצ'ה (הקבב הבולגרי), האלכוהול והמוזיקה מתדלקים אווירה שמחה ביותר.

שישקו, הר סיני 2, 5606406־03

בר היין הטוב ביותר

גאזטה

בר היין השכונתי הקטנטן ליד כיכר התרבות, בעל האוריינטציה האיטלקית, שחציו מטבח פתוח וחציו בר, הוא מקום נכון מכל בחינה. מעט יין בכוס, הרבה בבקבוקים ותפריט איטלקי קל ועובד (שיצר השף דני טופלר, בעבר הרברט סמואל ועלמא לאונג', ועתה בלובי).

גאזטה, מרמורק 12, 6202077־03

מועמדים בקטגוריה: בסטה | וויין בר | טשרניחובסקי 6 | ז'אז'ו וינו | ג'ונו

בלוג האוכל הטוב ביותר

טבעוניות נהנות יותר

צילום: גיא נחום לוי

צילום: גיא נחום לוי

אורי שביט הייתה עיתונאית אוכל במהלך העשור האחרון, עד שהחליטה לחדול מצריכת מזון מן החי, וכשכבר חשבה שחיסלה את הקריירה העיתונאית היא החלה עם הבלוג הטבעוני המצוין "טבעוניות נהנות יותר" שהפך לצומת חובה לטבעונים. כיום האתר מרכז תחת מטרייתו מתכונים, מסעדות, סדנאות, ערבים מיוחדים ומה לא, ושביט הפכה לגורו מקומית לז'אנר.

vegansontop.co.il

בלוג האוכל הטוב ביותר (בחירת המערכת)

בצק אלים

מאיה מרום נכנסה למטבח סטודנטיאנלי בדירה רמת גנית שטופת אור ב־2007 והחלה את מסעה נגד אלפי המתכונים הלא אמינים שמציפים את הרשת. המתכונים שלה, המלווים בתמונות, בדוקים ומפורטים גם להדיוטות. מאז כבר יש לה טור ב"זמנים מודרניים" של "ידיעות אחרונות", והאתר שלה מפוצץ עוקבים.

bazekalim.com

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb