לקראת שבוע הקולינריה הבלגי: כל מה שרציתם לדעת על בירה

הבירות שכדאי לכם להכיר, שילובים מוצלחים עם אוכל וכל מה שאתם צריכים לדעת על המשקה האלכוהולי הכי פופולארי בעולם

לף, בירות
לף, בירות

חוקי הזהב לשילוב בין בירה ומזון

  • בירה אמורה ללוות את האוכל כמו תבלין טוב, ולא להשתלט עליו. החיבור צריך להיות סינרגי ולא מנוגד. לכן זה אומר שכדאי לשדך בירות עדינות למנות עדינות, ובירות עשירות וכבדות יותר למנות מורכבות.
  • בניגוד למה שמקובל לחשוב על מערכות יחסים, בבירה ובאוכל הפכים דווקא לא נמשכים.
  • לבירה יש שתי תכונות שהן יתרונות נהדרים: הראשונה היא הגיזוז, שמרענן את החיך ומנקה את הלשון מטעמים שומניים ועזים. השנייה היא קשת הארומות והטעמים הרחבה, שעושה את הבירה למלווה אידאלית למגוון רחב במיוחד של מאכלים. כמה רחב? אוכל מקסיקני, סיני, יפני, תאילנדי, מזרח תיכוני, הודי, וברביקיו. ככה רחב.

 

הידעת?

1. מכירים את זה שבארוחה מלאה אנחנו נהנים מכמה מנות שונות, ובדרך כלל הקונספט הוא לעבור מהקל אל הכבד? אז הקונספט הזה עובד גם עם בירה. פשוט מתחשבים בעוצמת הטעמים ובמורכבות של כל בירה, ואפשר ליהנות מכמה סוגים לאורך הארוחה.

2. ממש כמו גבינה ולחם, גם בירה נחשבת למוצר כפרי מסורתי.

3. בירה מיוצרת מחומרים טבעיים וללא חומרים משמרים. גם צבעי המאכל למיניהם נשארים בחוץ.

4. שתיית בירה היא הדרך המהנה ביותר להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL).

5. בירה לא מלאה בקלוריות. באמת שלא, למעשה, ב־100 מ"ל של בירה יש רק כ־40 קלוריות (לעומת יין 70־80)

6. כרס בירה היא אולי מושג שנשמע מצחיק, אבל מדובר במיתוס. בכלל, צריכה מתונה ומאוזנת של בירה מועילה לבריאותכם ולמעשה לא משמינה.

מה הבירה שלך?

Stella Artois

בירת פרמיום בהירה ומשובחת מסוג לאגר. מאופיינת בבהירות וצלילות, קלה לשתייה ובעלת ארומה נעימה. 5% אלכוהול.

סטלה ארטויס

Hoegaarden

בירת חיטה בלגית לא מסוננת בצבע צהוב לבנבן. בעלת טעם פירותי מיוחד עם חמיצות עדינה. 4.9% אלכוהול.

הוגארדן

Leffe Blonde

בירת Ale בצבע זהוב, מתיקות מעודנת עם נגיעה פירותית וטקסטורה קרמית. ארומה מעט מעושנת עם נגיעות של ציפורן. 6.6% אלכוהול.

לף בלונד
לף בלונד

Leffe Brown

בירת Ale עם צבע כהה ועמוק, בעלת גוף מלא ומעט פירותי עם ארומת קרמל עשירה. 6.5% אלכוהול.

לף בראון

Leffe Radieuse

לף רדיוס הינה בירה מורכבת ועשירה במיוחד, בעלת שיעור אלכוהול גבוה. לבירה ארומה ייחודית הנובעת מהוספת גרידת תפוז ותבלינים המעניקים לה עומק של טעמים. 8.2% אלכוהול.

לף רדיאוס

בירה: מסורת, טכנולוגיה וטעם

אם תזדמנו לבלגיה, אתם מוזמנים לסיור במרכזי המבקרים של שלוש מבשלות הבירה הגדולות: Hoegaarden ,Stella Artois ו־Leffe

Stella Artois

המבשלה של בירת הלאגר היוקרתית, Stella Artois, ממוקמת בליבה של העיר לובן (Leuven) הסמוכה לבריסל. שש מאות שנים של מסורת בישול בירה יחד עם הטכנולוגיה החדשנית והמתקדמת ביותר, מעניקים לבירה את איכותה וטעמה הבלתי מתפשר. במהלך הביקור במבשלה, תגלו את כל הסודות של תהליך הבישול, כל זאת, יחד עם טעימות של הבירה עצמה.

 Leuven 3000 – Townhall, Naamsestraat 3, Belgium

ארטויס

Hoegaarden

אתם מוזמנים לגלות את סודות בירת החיטה הבלגית הותיקה בעולם, לחקור את ההיסטוריה של המבשלה והתבלינים המיוחדים אשר מעניקים את לבירה את טעמה הייחודי והרענן ולחוות את תהליך ההבשלה, החל מהבישול בדודי הנחושת ועד הביקבוק הסופי.

Hoegaarden 3320 – Stoopkensstraat 24A , Belgium

הוגרדן

Leffe

בנופים הקסומים של עמק המוז (Meuse) ישנו מנזר עתיק שכיום משמש כמלון מפואר בשם " La Merveilleuse". במלון זה נמצא מרכז המבקרים של בירת המנזרים Leffe – Maison Leffe. אחרי שהידע שלנו עבר מדור לדור במשך כמעט 800 שנה, אנחנו רוצים לחלוק את הסיפור שלנו יחד אתכם. דרך חוויות אינטראקטיביות, מסכי מגע וכמובן, טעימות. בואו גלו וחקרו את האופי העשיר והשורשים העמוקים של בירת מנזר יוצאת דופן זאת.

Dinant 5500 – Charreau des Capucins 23, Belgium

לף, בירות