טיים אאוט timeout

תצאו בחוץ: הברים הכי שווים לבילוי באוויר הפתוח

| מאת: שרון בן-דוד

כבו את המזגן וצאו החוצה, כי המקומות הלוהטים באמת נמצאים תחת כיפת השמים. בסגנון גרמני, ספרדי, ניו יורקי או תל אביבי - כדאי לנצל את הערבים הנעימים שעוד נותרו לבילוי בחוץ לפני שנעשה חם מדי. שמונה מקומות שכדאי ללגום בהם ממש עכשיו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/07/sizes/וודו-1-קרדיט-בן-פלחוב_H_wo_680_382.jpg
וודו. צילום: בן פלחוב

לפני שהחום משתלט לנו גם על הלילה, זה הזמן לנצל חלון הזדמנויות קצר אך נהדר לבילוי לילי באוויר הצח המהול בניחוח דק של סיגריות. אז לאן זורמים כשהבריזה מנשבת בעורף? שמונה מקומות שווים בעיר להעביר בהם את תקופת הצ'יל.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
יש קבב חדש בשוק הכרמל. והוא פגז
שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ
עשר מנות האננס ששוות טעימה בקיץ הקרוב

1. ביר גארדן

הבילוי המסורתי מבוואריה מתאים הרבה יותר לתל אביב. יש לנו הרבה פחות גשם מאשר במינכן ואפשר לשבת בחוץ, והמעלות תמיד מעודדות שתיית בירה. בביר גארדן האורבני יש אווירה קז'ואלית, והלוקיישן בכיכר דיזנגוף הוא לא פחות ממושלם.

אוכלים שותים: עראיס צ'יבורקי, שווארמה דג וכמובן קאריוורסט שבלעדיו אף גרמני לא זז מהבירה שלו או מהקוקטייל, כי אחרי הכל זו תל אביב.

ביר גארדן. צילום: בן פלחוב

ביר גארדן. צילום: בן פלחוב

ריינס 2 תל אביב, 054־5274512

2. וודו

סוד ההצלחה של הוודו הוא קודם כל בלוקיישן: קרוב לסנטר ולמרכז העניינים ורחוק מספיק מהכביש. הרחבה החיצונית מצליחה להיות נעימה גם בקיץ ומשדרת תערובת של נינוחות והורמונים. קוד לבוש גמיש מאפשר להגיע בכפכפים ישר מהים או בעקבים ושמלת ערב, כי אנחנו הכי יפים כשנוח לנו.

אוכלים שותים: שרימפס בטמפורה עם רוטב רומסקו, קרפצ'ו דג ים ובריוש בורגר, יינות, קוקטיילים מקוריים וטוויסטים על קוקטיילים קלאסיים. לכו על המרגריטה, שזיכתה את הוודו במחמאות משגריר פטרון העולמי.

וודו. צילום: בן פלחוב

וודו. צילום: בן פלחוב

שד' בן ציון 1 תל אביב, 052־8335035

3. ויקי כריסטינה

הבר הספרדי הוא בערך הסיבה היחידה שאנחנו ממשיכים להגיע למתחם התחנה העייף. פיקוס עתיק פורש את צמרתו מעל שולחנות פיסוליים בהשראת פארק גואל, ומוזיקה ספרדית תואמת משרה אווירה הכי קרובה שאפשר לברצלונה.

אוכלים שותים: טאפאס קלאסיים – פאייה פירות ים וטבעונית, המבורגסה ופלטות נקניקים וגבינות. באגף האלכוהול תמצאו קוקטיילים קלאסיים, בירות, צ'ייסרים למכביר וסנגרייה צוננת בכוס או בקנקן.

ויקי כריסטינה. צילום: דן פרץ

ויקי כריסטינה. צילום: דן פרץ

מתחם התחנה (נווה צדק) תל אביב, 03-7367272

4. טיילור מייד

כל הסליזיות והטינוף של אלנבי נמוגים ברגע שחוצים את קו הרחוב ופוסעים בשביל שמוביל לטיילור מייד. מרצפות מצוירות, מבנה עם לוק רומנטי וינטג'י ובעיקר חצר ירוקה יוצרים תחושה של חזרה בזמן. המוזיקה, השירות וכל היתר הם לגמרי כאן ועכשיו.

אוכלים שותים: פיש אנד צ'יפס עם תפוחי אדמה שלושה שלבים, כדורי ריזוטו כמהין ושאר מנות בר שמכוונות גבוה לצד בירות ישראליות ומיובאות, יינות וקוקטיילים עם שמות מגניבים כמו חליסקו ואפרסמונאז'.

טיילור מייד. צילום: יח"צ

טיילור מייד. צילום: יח"צ

אלנבי 99 תל אביב, 03־5033387

5. מוצ'ה

הבר הסקסי בכיכר גבעון ממקסם את האאוטדור האורבני. שולחנות מעוצבים פזורים ברחבה החיצונית במרווח שמאפשר אינטימיות, אבל קרובים מספיק כדי לשמוע את המוזיקה שגולשת מבפנים. דרינק ועוד דרינק והערב נגמר בלי שהרגשתם.

אוכלים שותים: פאן קון טומאט, קוליפלור, פטטס ברוואס וטאפאס נוספים שמגיעים מהמטבח של מסעדת האם טפאו ממתנים את השפעת הבלאדי קשאסה ושאר קוקטיילים בועטים שמגישים כאן.

מוצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו

מוצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו

כיכר גבעון 18 תל אביב, 054־3051513

6. פר דרייר

הקסם הצרפתי של פר דרייר מתחיל במעדנייה שבכניסה, חוצה את הפלור הווינטג'י וממשיך לגינה, חלקת אלוהים קטנה שכאילו נגזרה והודבקה מפריז. האווירה אלגנטית אך קלילה מתאימה לכל מטרה, מדייט ראשון ועד נשואים ותיקים שרוצים לשחזר את הרומנטיקה.

אוכלים שותים: פלטת גבינות ופרי, כריכים מושקעים, פיצות שוות, קדרת פירות ים ועוד מנות בהשראה צרפתית או ישראלית. היין מתומחר בהיגיון ואין צורך למשכן כליה לפני שמזמינים עוד כוס.

פר דרייר. צילום: יח"מ

פר דרייר. צילום: יח"צ

בת עמי 7 יפו, 03־6292111

7. ראיסה

שוק הפשפשים הוא בחירה מובנת מאליה כשמתחשק לשבת בחוץ. בראיסה ההתערבבות עם הרחוב מגיעה למקסימום: שולחנות פזורים על המדרכה, גישה חברית שלא לומר אחוקית, ודיבור מתבקש עם השכנים ליד.

אוכלים שותים: בערב קבבוריטו, פילה דג ים על לבנה ופיסטוק, סלט ארטישוק וסטייק א־לה מינוט. בבראנץ' החדש (ראשון־חמישי 12:00־16:00, שישי 10:00־14:00, שבת 11:00 14:00) שקשוקה מוצרלה, מסבחה חצילים ושרימפס על הפלנצ'ה.

ראיסה. צילום: בן דויד

ראיסה. צילום: בן דויד

רבי יוחנן 8 יפו, 03־6202262

8. תדר

כשאומרים תחת כיפת השמים מתכוונים לגינה, אבל בתדר זו כיפת שמים אורבנית שמכסה את בית רומנו כסקיילייט אופנתי. התדר נחשב לאחד המקומות הכי היפסטריים ועמוסים בעיר ובכל רגע נתון קורה בו משהו. האווירה קולית ונונשלנטית כך ששום דבר לא נראה מוזר, אז אפשר להתאבזר בתינוק, כלב או חד קרן.

אוכלים שותים פיצה מופתית של אייל שני. דו ווי ניד טו סיי מור?

דרך יפו 9 תל אביב, 03־5719622

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601